ahojte🙂potrebovala by som poradiť. Mám 17 rokov a s najväčšou pravdepodobnosťou som tehotná. Chcela by som podstúpiť interupciu keďže mám ešte školu a rozbehnutú kariéru. a to hlavné, s priateľom sa na to necítime a nechceme aby to skončilo tak, že naši rodičia budú mať dalšie dieťa...
Potrebovala by som vedieť priebeh vecí pred zákrokom(papierovačky a pod.)a priebeh zákroku. ďakujem veľmi pekne za odpovede
Ten smajlik na zaciatku je uzasne arogantny a to ze tvoji rodicia budu mat dalsie dieta dovod?ja si myslim ze ho cakas ty nie tvoja mama a otec...
Akú karieru máš rozbehnutú v 17tich? Poraď sa s rodičmi,nebola by si prvá ani posledná s dieťaťom v tomto veku...a prečo by mali mať ďalšie dieťa tvoji rodičia? čo-to pomôžu,ale starať sa budete vy dvaja,dá sa to,len treba chcieť.Peniaze si požičajte od rodičov,niekedy hádam len budete robiť a vrátite im to.Interupcia je zlé hoc pohodlné riešenie.
Sice niesom za interupciu, ale v tomto pripade ta podporujem... Deti by nemali mat deti, kedze ti je ,,kariera,, prednejsia ako vlastne dieta... A pravdepodobne by si sa na neho aj tak vykaslala a starali by sa rodicia.... No musis tak ci tak zajst ku gynekologovi, kedze ti to musi najprv potvrdit aby si mohla ist na zakrok... Samozrejme mu musis povedat ze chces ist na potrat a on uz ti da podrobnosti a vsetko ti vysveti.. Ak ste mali ochranu tak chapem tvoje rozhodnutie, ak ste ochranu nemali tak je to dost nezodpovedne, zabit svoje dieta a budes si to vycitat do konca zivota.. Mier s tebou
Neviem ci je toto to prave miesto kde sa pytas...
Su aj ine moznosti ako riesit tvoju situaciu aj ked ja si neviem predstavit u seba ani jednu.
tu najdes maminky,ktore cakaju roky v poradovniku na adopciu,su hniezda zachrany,anonymne porody..
@veroni3478 rozbehnutá kariera v 17 🙂 , čo už všetko dnes mladí nestíhajú . Aký je ten svet urýchlený , sex už mnohí v 13 , alkohol a cigarety v 15 , len škoda že aj zodpovednosť sa dnes neurychľuje.
Keby si bola moja dcéra a nemala ešte 16 rokov, nedovolila by som ti to aj za cenu že sa o to dieťa budem starať ja. V 17 stich už súhlas rodiča nepotrebuješ , čo je podľa mňa veľmi na škodu , pretože tak mladý človek nevie domyslieť dôsledok svojho konania.
@veroni3478 prečo ste sa nechránili, keď sa necítite na dieťa? To teda nechcem moralizovať, ale na sex ste sa cítili a prijať zodpovednosť za jeho následky už nie? Nemôžeš byť dospelá len na jednu časť... a na druhú ešte nie. Potrat je vec, ktorá Ťa môže poznačiť (a pravdepodobne aj poznačí) do konca života. Môže ohroziť ďalšie možnosti mať deti. Nie je to ako si dať vybrať mandle..
a teda tiež by ma zaujímala tá "rozbehnutá kariéra"
@veroni3478 je tu tema interupcia z vaznych dovodov - precitaj si, tam sa na 17tich stranach snazia baby presvedcit zakladatelku temy, ktora ma naozaj vazne dovody na ukoncenie tehotenstva, aby to nerobila...byt iba mlada mi az taky dovod nepride...ak si dostatocne stara na to, aby si mala sex, mala by si byt dost zodpovedna na to, aby si sa vedela chranit, ved v dnesnej dobe by uz mladez mala byt natolko informovana, ze takato vec by sa nemala stat...a ak sa stane, uz by si mala byt dostatocne stara na to, aby si vedela niest nasledky...aj mas rodinu, ktora Ta podpori, nezijete z ruky do ust, vsetko sa da...aj popri dietatu dokoncit skolu aj VS vystudovat...a po vyske uz bude dieta v skolke, normalne zacnes budovat karieru....ale na to clovek nemoze byt pohodlny a musi si vediet odriect a obetovat sa...
baby nepresviedcajte ju radsej nech si to dieta necha, lebo ked sa narodi bude trpiet len to dieta, ona bude riesit ,,karieru,, a na dieta sa vykasle....Pokial by nemyslela len sebecky na seba a svoje pohodlie, tato diskusia by nikdy nevznikla
To je tak ked deti maju deti...sexovat ano ale niest za to nasledky to nie :(
@veroni3478 plnoletá nie si, takže bez súhlasu rodičov to nepôjde... Tam začni...
A teda tiež by ma zaujímalo, akú kariéru máš rozbehnutú v 17 🙄😏🙄
@veroni3478 malo tam byt "ak mas rodinu, ktora Ta podpori....". Este dodam, ze moji rodicia nas ako deti drzali dost skratka, bola trochu Ina doba...a keby sa take nieco stalo, tak by ma najskor asi prizabili...ale v ziadnom pripade by ma nepodporili v rozhodnuti ist na interupciu...
V 17 kariera? Hm, napada ma par karier pre takyto vek. A aj tak nechapem, naco pises na taketo forum, si myslis, ze ti tu zeny napisu, ako robia interupcie? Mas google, najdi si
@veroni3478 prosím, zamysli sa nad utajeným pôrodom. Dieťatko donosíš, porodíš v pôrodnici pod dohľadom lekárov, ale zároveň odchádzaš z pôrodnice "bez záväzkov", sama.... Dieťatko urobí šťastným nejaký neplodný pár, ktorý mu vytvorí domov. Bude mať rodinu. A život. Neznič si svedomie...
Toto si zabi a dúfaj, že po rozbehnutej kariére sa ti ešte niekedy podarí otehotnieť 😢
@veroni3478 zvaž si že ked interupciu podstupiš, možno už nikdy nebudeš mať dieťa - to su jej vedlajšie účinky! , a možno vyčitky svedomia do konca života ktoré sa už nikdy nedaju vratiť spať, interupcia prebieh tak, že ta uspai a v celkovej anestezii ti vylupnu z maternice plod! celé to trvá cca možno 20 min...čo ked sa nezobudíš aj to sa može stať...nie je to také jednoduché ako i to mnoho žien myslí...možeš dopadnúť ako Sklenarikova- kariera ušla už je stará a roky sa už nevratia...robota a kariera počká ale roky ked prepasieš už sa bohužiľ nevrátia, ja som sa vydávala v 18 v 20 som mala syna a je to užasné by ť mladá a mať dospelé deti nebudeš nikdy banovať...
@veroni3478 o vrazde plodu pises s takou lahkostou akoby si sla do obchodu po rozky...to je tak dehonesrujuce az mi je zle z toho..normalne ma napina
nabuduce investujte do ochrany, nemozes si predsa pri rozbehu kariery kazdu chvilu odbehovat na UPT
Aj mňa by zaujímalo čo je to za kariéru. Mňa napadá len jedna. Ešte 8, max 13 rokov a je po nej... 😕
@veroni3478
od 16 do 18 rokov je to na tvojom uvážení, ale zákonnému zástupcovi to potom oznámia
od 15 do 16 rokov treba aj súhlas zákonného zástupcu
pod 15 rokov to bude riešiť aj polícia
nechod tam, je to dietatko, aj ked nechcene ....
teda ak si naozaj tehotna ....
Nejdem ťa súdiť ani tí radiť čo je správne a čo nie chcem ti povedať len moju skúsenosť. Rodila som pol roka pred mojimi 18stimi narodeninami a áno interupcia bola jedna z možnosti nad ktorými som uvažovala dokonca som bola už na príjme stačilo vyšetrenie a šla by som na sálu.Rozplakala som sa.. nepodstúpila som ...keby som ju vtedy podstúpila dnes by som už deti nemala už som 5 rokov onkologický pacient...bolo to najlepšie rozhodnutie v mojom živote a som neskutočne vdacna za moju krásnu a zdravú dcéru ... predtým ako sa rozhodnes je to len a len na tebe bez ohľadu kto sem čo napíše nikto nebude za teba žiť tvoj život porozmýšľaj a zvaž všetky riziká aby sa nestalo že keď raz po dieťatku budeš túžiť už ho nebudeš môcť mať
..že "chcela by som podstúpiť"..ako keby si písala-chcela by som si dať spraviť nechty..poradíte mi????? píšeš o dieťatku ako o nejakom predmete..pre boha,ved je to živé stvorenie,ktoré ste nezodpovedne splodili..a len tak si ho idete zabiť....kvôli kariére...no koment....... 😠
@veroni3478 zelam uspesnu korporatnu kostymkovu karieru a hlavne aby ti nikdy nedoslo aka fraska to cele je 😀 lebo zistit to v 40tke a este mat za sebou potrat kvoli "kariere" musi byt krute ..
V poradí dôležitosti:
1. porozprávať a poradiť sa s mamou (aj tak to bez zákonného zástupcu nepôjde)
2. požiadať gynekológa o zákrok - tam ti už povedia čo a ako, kedy a za koľko (do 12 tt, čím skôr tým lepšie)
3. nepúšťať sa do diskusie s moralistami a samozvanými sudcami
Ja tomu nechápem. Pardon za výraz, ale keď trtkám a neviem to, tak asi beriem následky. Ja nie som žiaden anjelik - puritán, v tomto veku som tiež už sexuálne žila, ale so všetkými ochrannými prostriedkami, plus s mamou sme mali prebraté to, že ak nááááááhodou niečo (samozrejme, napriek správne použitej ochrane), tak musím prijať tú zodpovednosť.
Mňa mala mama v 17tich a povedala mi, že by mi ruky nohy dolámala, ak som sa rozhodla sexuálne žiť a potom podstúpila interupciu. To dieťa sa tam nedostalo náhodou. Ani znásilnením. Ani nie je degenerované.
Ale nevadí, každý si je strojcom svojho šťastia, možno ti to raz dopne. 🙂 Aspon si dávaj bacha, kým tu karieru nedokončíš.
@veroni3478 pane boze , ja mam 22 rokov, 18 mesiacov sa snazime o mimi a stale nic , kazdy mesiac hladam tu druhu ciarku na teste..😞co by som ja za to dala 😔 a ty mas skolu a "karieru".. ani skolu a ani tu karieru ti nikto neberie, ale skola sa da dorobit popri babatku a ta spominana kariera detto...je to len o tebe a o tvojom chceni ist si za svojim cielom, ci tuzbou.. ved to male vyrastie a pojde do skolky, ked sa chce vsetko sa da... ako tu uz bolo spominane, mozno mas 1 a poslednu prilezitost dat zivot a mat dieta a ty to beries ako nejaku beznu vec...kam ten svet speje.. a vobec.. ked "vies" sexovat , tak by si mala vediet aj co to obnasa a aky to moze mat "nasledky".. a znasat ich!
Tot moj nazor
No podla mna jedinu karieru co moze mat rozbehnutu je roztahovanie noh...ako tu uz pisali radsej si ho daj vziat ako by to dieta malo trpiet s takou sebeckou zenou ako si sa tu odprezentovala
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Nerob to...