Neplánované tehotenstvo s Kórejčanom

lydia13
12. jún 2017

Zdravím,
Mám 20 rokov a pred pár týždňami som sa aj so svojou najlepšou kamarátkou vybrala na krátky výlet do Soulu v Južnej Kórei. Všetko sa však odohralo úplne inak, než sme predpokladali. A výsledok? Som tehotná s Kórejčanom, ktorého poznám 2 mesiace. Má 25, je z dobrej rodiny, má dobrú prácu, no aj napriek tomu sa mu to bojím oznámiť. Som zúfalá. Nikomu sa s tým nemôžem zdôveriť. Rozmýšľala som, že za zvyšné peniaze, ktoré mi z výletu ostali pôjdem na potrat, ale... neviem, či to dokážem. Budem veľmi rada, ak mi niekto poradí. Ďakujem za každú radu.

maminuska
12. jún 2017

@lydia13 ja by som to predovšetkým začala riešiť s ním ... ako sa on k tomu postaví a a od toho y som sa odpichla.

adusasedlak
12. jún 2017

Pred par tyzdnami si tam bola a si v 9tt????😆a jeho si poznala tam predpokladam a vsetko ti o sebe hned povedal☺

bohuslava8
12. jún 2017

worldtravel
12. jún 2017

Žijem v Kórei už dlhšiu dobu a môžem úprimne povedať,ze Kórejci sú poriadny rasisti a neviem si predstaviť , ze by si jeho Kórejskej rodine oznámila, ze si v tom. Sex je v Koreii tabu a ešte aj 30 rocne dcéry si pýtajú povolenie ist von. Predpokladám, ze jeho rodičia si myslia, ze je ešte panic. Sex pred svadbou je pre Kórejskú spoločnosť a ešte z dobrej rodiny úplne neprípustný. Slobodne matky sú tu neskutočne utláčané, skoro nevídane, uplna spoločenská spodina a cudzinci tiez. Je mi ľúto, ze Ti nemôžem pomôcť ale budem Ti držať palce. Záleží na zázemí Tvojej rodiny na SK ale rozhodne by som neočakávala žiadne ovácie z Kórejskej strany, skor opak. Veľakrát otcovia získavajú deti do opatery kvôli tomu, ze majú v spoločnosti lepšie postavenie. Smutna realita Koreii. Ešte raz veľa šťastia v rozhodovaní

juliet86
12. jún 2017

Milujes ho? Cim ta ocaril ze ste spolu spali? Cgces zit v korey? Cgces zit v sr? Chces mat dieta? Chces mat uplnu alebo neuplnu rodinu? Zvaz zi vsetky pre a proti. Kazdy mame svoju vlastnu moralku. Ma to dietatko moznost stastneho zivota? ?

thinka001
12. jún 2017

Znamej dcera bola vydata za Korejca/Vietnamca, ved to skoro jedno/, cca 10r. spolu zili chcela mat deti zial o tom ci a kedy deti rozhoduje muz..tak sa nakoniec s nim rozviedla..Ina mentalita. Ale zase na druhej strane sledujem Cinanov,Vietnamcov kt. ziju tu na Slovensku, a zapadli do zivota tu,maju aj Slovenky za zeny, Tak asi to bude aj kde by ste zili a nakolko dokaze byt samostnatny. V pripade ze sa nebude chciet priznat k otcovstu zbal kufre, dieta vychovas s pomocou rodiny na Slovensku, ved ono za to nemoze ..Drzim palce..

jeennyv
12. jún 2017

@lydia13 iny kraj iny mrav, ratas s otcom dietata,? Budes ho vychovavat na svk? najprv by som si zistila viac o zivote tam, pravach atd..jeho by som sa spytala na predstavy o detoch rodine ako to chodi a predstavuje si to...urcite by som to hned nevybalila..nikdy nevies co sa stane..ste dve mlade baby v cudzom svete...a cloveka za tak kratky cas nespoznas...ako bolo povedane vyssie je to tam ine, a on uz ma davno inak zivot nalinkovany...nebol by to prvy pripad...

worldtravel
12. jún 2017

Korejci a Vietnamci su na míle civilizačne vzdialení (z historického, ekonomického, vzdelávacieho hľadiska) a tieto dva národy dávať v jedno (akože to iste) je totálny blud ale to by pisatelka musela o tom najprv niečo vedieť. Asi len to, ze majú šikmé oči a žijú na Ázijskom kontinente. Sorry ale je to na zasmiatie alebo skor na zaplakanie, bohužiaľ.

warholette
12. jún 2017

Nuz, mas 20 rokov, dotycneho uz asi v zivote neuvidis, takze ja by som na tvojom mieste asi investovala peniaze z vyletu do potratu. Asi som tu jedina, co ti takto poradi, ale pokial sa necitis byt v 20 slobodnou matkou maleho miesanca, hlavne ak zijes v nejakom mensom meste, tak v tehotenstve nema zmysel pokracovat.

anjelicek26
12. jún 2017

@lydia13 tak zdoverit by si sa mala, rodicom. Kedze oni budu ti, ktori budu vo velkej miere spoluvychovavat tvoje dieta. Jeho uz nikdy neuvidis. Vychovat vies dieta aj sama, potrat je vzdy to najhorsie riesenie, pre telo, pre dusu. Si mlada, ale nie az taka mlada. Dieta ta len prinuti prerovnat priority. Zisti hlavne, co chces ty, je to hlavne tvoje dieta, rastie v tvojom tele. Ano bude ine, ano budu blbe poznamky, komentare, stale niekomu nieco vysvetlovat... na druhej strane vlastne dieta, to je laska na cely zivot... kazde rano sa zobudit milovana, to za to stoji. Nuz zivot bude iny, ako si ho planovala.. to neznamena, ze bude horsi.

dasenka26
13. jún 2017

Drzim palce...

holandia
13. jún 2017

20r nie je malo na to , aby si sa stala matkou, aj ked slobodnou .
Znama mala presne ako ty jednu noc s korejcom, oznamila ze je tehotna, on okamzite odisiel byvat prec ( aj ked pracoval na SK). Teraz ma 22 rocnu dceru - miesanku, je nadana, sikovna a keby nemala znama ju, nema nikoho. To dievca sa nestretava s negativizmom ze je dcerou slobodnej matky, myslim ze sme sa ako ludia trocha posunuli a to navyse vyzera ako 100% aziatka. Osud ti do cesty prihral dieta . Pokial to tvoji rodicia rozdychaju , isla by som do toho aj sama. Myslim ze ako nahle dietatko dostanec do narucia, už nikdy nebudes lutovat . Ale ak ti nema kto pomoct a nemas kde byvat tak by som to poriadne zvazila.

danica2711
13. jún 2017

@lydia13 neplánované tehotenstvo s Kórejcom, ktorého ledva poznáš? (No veď kto by už takéto niečo plánoval...) Počula si už o antikoncepcii? To sú také prostriedky rôzneho druhu, ktoré ti zabránia otehotnieť, odporúča sa ich použiť hlavne keď sa chystáš na výlet do cudziny, kde zjavne nemieniš sexuálne abstinovať. Sú bežne dostupné, takže ja fakt nerozumiem týmto neplánovaným tehotenstvám. Nuž ale, stalo sa... mám pocit, že by si najprv mala dospieť (nehovorím o veku), patrične sa dovzdelať a potom raz mať CHCENÉ dieťa...

iwesska
13. jún 2017

Ber to tak, ze si si priniesla pekny suvenir z vyletu 🙂 Cely zivot ti ten maly bude pripominat, ze si tam bola. Teda pokial ta tam neznasilnili a isla si do "toho" s cistou hlavou. Sama si musis zvazit, ci si v stave vychovavat dieta sama, mozno bude po nom, mozno po tebe, tak, ze to ani poznat nebude. Potratom sa teraz vela vyriesi, ale nikdy na to nezabudnes. A zas je podla mna nefer voci tomu dietatu takyto krok, ked ako pisem si sexovala za plneho vedomia a z vlastneho rozhodnutia. To dieta ozaj za to nemoze.

ave17
13. jún 2017

To je tak,keď niekto nevie udržať nohy spolu,a potom že Slovenky majú takú povesť🙂 No len dúfať,že dieťa je jediný suvenír,ktorý si si priniesla... Ako rozum mi stojí,asi som stará puritanka.

stanulienkat
13. jún 2017

Bavim sa, ako jej vsetky odpisujete. Netrklo vam, ze je to vymyslena tema???😀😀😝 Na rozprudenie debatky 🙂

romcha
13. jún 2017

Ja byť tebou, vôbec neriešim takúto vec na modrom konikovi. Toľko múdrych rád čo tu dostaneš, akurát budeš mať väčší chaos pri riešení tvojho aktuálneho stavu. Nech už sa ty sama rozhodneš akokoľvek, hlavu hore, potratom, ani dieťaťom sa život nekončí.

1988majka
13. jún 2017

Vymyslena? Nevymyslena? Ktovie.. ale tak dufam ze sa nekto nerozhoduje o zivote alebo smrti dietata podla rad na MK. Ci to uz otcovi dietata povies alebo nie je podla mna skoro jedno ale pre ciste svedomie mu to mozes oznamit. Potrat nieee ved nebudes ani prva an posledna 20r. slobodna mamicka.

zltyslonik
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sam2
13. jún 2017

@zltyslonik ja dufam, ze toto je len nepodarena ironia...

@lydia13 neviem ci je tema vymyslena, alebo nie. Kazdopadne, nikto nema pravo ta sudit. Stalo sa.... ja by som na potrat nesla, ale to som ja.... v prvom rade je to tvoj zivot, tvoje telo, tvoje rozhodnutie....ty musis zvazit vsetky pre a proti. Darmo ti tu my budeme pisat, ze byt matkou je ta najuzasnejsia vec pod slnkom (co aj teda je), v prvom rade to tak musis citit ty... ak uz si na sk, otca dietata by som neriesila.... neviem, asi by som sa bala, aby sa raz neukazal a dieta mi nevzal.... ale znovu: tu sa zasa budes musiet rozhodnut sama.... drzim palce

bienennest
13. jún 2017

Nech sa rozhodnes ako uvazis, podla mna by si nemala trestat babatko za vlastnu chybu.. a ci uz sa otec o dieta zaujima alebo nie, treba sa k svojim cinom stavat zodpovedne

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre