Neplánované tehotenstvo

andova
19. jan 2016

Ahojte chcela by som sa podelit o svoj pribeh. Mozno niekomu kto bude v podobnej situacii pomoze.
Tehotensvo som nikdy neriesila a vonkoncom nie svadbu alebo rodinu. Mala som svoju karieru svojich dvoch psikov a priatela a bola som v ramci moznosti stastna. Nikdy som neriesila ci mi menstruacia meska alebo nie ved si davame pozor a uz niekolko rokov uspesne 😉 Zmenila som zamestnanie nova praca nove moznosti, podarilo sa mi vybavit uver na byt takze moj zivot napredoval dopredu. Jedneho dna som v pamati lovila posledny datum svojej menstruacie a nejako som nan nevedela prist. Tak som si spravila tehotensky test a verte mi ci nie dobrych 15 minut som sedela na tom zachode a vyvalovala oci na tie dve ciarky. Chytila ma strasna panika stres co budem robit. Prbe ma napadlo zavolat priatelovi do prace ze som tehotna, co doteraz lutulej lebo by som chcela vidiet jeho vyraz tvare 😉 Nevedela som co bude vsetko sa mi zeutilo mebola som na rodinu pripravena a vlastne som po nej nikdy netuzila. Viackrat mi preslo hlavou ze to dietatko nechcem ( moj priatel vzdy chcel dietatko). Musela som to hned povedat mamine a cakala som ze mi da racionalne riesenie mojho problemu. Samozrejme aj dala 😉 ja som sa nestihla spamatat ze som tehotna a ona uz hovorila nieco o svadbe. To boli teda soky ja a svadba??? Ja a dieta???? Verte mi ci nie svoje svadobne saty som si kupila za 15 mi ut 😉 😉 😉 taka rycjlovla za mesiac bola svadba cela zorganizovana a verte mi ci nie bolo tam vsetko od kostola bielych holubic ohnostroj atd nastastie pozvanych bolo len 12 ludi 😉 tehotenstvo som prezivala nad zachodovou misou 😉 do prace som chodila kazdy den strasny frmol a stres robotu som menila tesne pred tym akp som zistila ze som tehotna 🙂 nastastie zamestnavatel je ustretovy a nevyhodil ma 😉 dni nejak plynuli a v cca piatom mesiaci sme sa stahovali z podnajmu do vlastneho takze zase upratovanie malovanie rozmiestnovanie veci atd 😉 z planovanej pracovni bola zrazu detska izba. A nejako som sa nenazdala a ubehlo 7 mesiacov a ja som si stale printom vsetkom neuvedomovala ze budem mat dietatko. Potom som bola vypisana na PN pre komplikacie no pracovala som z domu takze mi to celkom rychlo ubehlo a jeden den som volala s kamaratkou ze nejako ma boli brucho tak cudne ampotom prestane a ze sa mi to opakuje to bolo cca desat doobeda 😉 ale nic vazne nebrala som to za dolezite aj ked ma napadlo ci to uz nie je tu ale ved som mala este cas 😉 poobede som sa uz vtedy s manzelom chystala k svokre 😉 tak sme isli na nakup a spomenula som manzwlovi tie bolesti ktore podotykam este pretrvavali 😉 rozhodla som sa ze k svokre kludne mozme ist tak som soferovala par kilometrov ked uz tie bolesti boli citelnejsie vtedy mi ich manzel zacal merat kazdych 8 minut tak ma prehovoril ze musime ist domov a najlepsie aj do nemocnice pre istotu. Samozrejme cely cas som ho prehpvarala ze to je zbytocne 🙂 🙂 na jeho naliehanie sme isli domov po tri obrovske kufre a odviezla som sa do nemocnice samozrejme s medzizastavkami na to aby som ho presvedcila ze by sme mali ist domov. Nakoniec sme isli do porodnice kde mi sestricka povedala ze tam musim zostat aj keby este nerodim tak pre istotu ci co. Dovod neviem presne mne hucalo len v hlave ze tam musim byt ach taka som bola nahnevana na manzela ze ma donutil ist do nemocnice ved mne nic nebolo!!!! Sestrucka ma zobrala na izbu a dala tabletku na spanie 😉 aby som si oddychla. Zrazu sa bolest stupnovala ale predychavala som ezte pohodickampotom mi odtiekla plodova voda tak som ohlasila sestricku a napisala sms manzelovi aby prisoel 😉 bolest sa stupnovala ale este stale to bolo zvladnutelne... zrazu som sa ocitla na porodnej sale a citila som uz silne bolesti v tom prisiel.moj manzel ktoremu som sa nikdy v zivote netesila viac ako vtedy. Cely cas bol pri mne drzal ma za ruku a dookola hovoril nech dycham za co som ho nenavidela vtedy. Par krat som sa mu snazila zahryznut do ruky od bolesti ale nejako sa mi to nepodarilo 😉 ale nebudem rozoberat porod 😉 to je kapitola sama o sebe. Doktor.mi ukazal maleho bol taky malicky ked sa narodil plakal a bol cerveny az bordovy ale nejak som sa mu netesila pohladkala som ho ked bol v postielke pri mne ale nic som k nemu necitila bola som unave a ubolena. Potom kex uz som lezala na izbe mi ho doniesli bol zabaleny v zavinovacke ako cervicek spi kal nic nerobil aj som sa ho bala chytit. Zibrali mi ho na noc lebo som bola slaba az tu dalsiu noc bol so mnou. Sestricka mi priniesla glukozu aby som mu ju davala kym mi nenabehne mlieko kazde dve hodiny od zobudenia aj vecer. Ano dobre citate 😉 nastavila som si budiky na telefo e na kazde dve hodiny asi tisic som si ich nastavila aby som vstala. Jasne pre istotu som ani nespala 😉 chudacik moj maly zobudila som ho a tlacila do neho glukozu boli horucavy tak aby nebol dehydratovany!!!!! Ako sa bluzilo rano nedo sa mi ho uz zobudit skusala som vselico volala som sestricku tak mi ho zobudila len chudacik stale zaspaval bola som zufala skusala som ho aj kohit ale bwzuspesne neprisal sa. Ra o som zufala volala mamine nech mi pride pomoct. Maky stale nechcel pit glukozu ani pit moje mlieko ktore mi uz nabehlo. Strasne nieco bola som zufala. Sestricky sa vystriedali a mne prisla druga sestricka pozriet maleho a ci nieco nepotrebujem tak som jej hovorila ze maly sa nechce zobuditna jede ie 😉 opisala som jej svoj celonocny harmonogram 😉 tak minpovedala nech ho necham trochi spat... lebo ved dve hodi y od zobudenia ho mam vzdy kojit? Chudacik ja som ho trapila bajprv prikladanim na prsniknpol hpdi u potom s glukozou dalsiu pol hodinku prebalila a odgrgla chudam spinkal asi pol hodinku. Trapila som ho riadne ...ale na prikaz sestricky nevedela so ze kolko ma spinkat nevedela som nic 😉 teraz mi to pride komicke ale v nemocnici som preplakala celu noc. Potom mi zacalo dochadzat ze mam dieta ze sa musim o neho starat ze ho.musim kojit atd a ze pojde so.mnou domov ze uz ziadna praca ze bude len on ze sa nevyspim 😉 zrazu mi to vsetko doslo zrazu som sa prichytila pri tom ze mam dieta ze mam rodinu!!! Tehotenstvo mi ubeo nestihla som si ho uzit co lutujem ale nevadi 😉 teraz lezim posteli pisem tieto pismenka a vedla mna spi ka moj 5 mesacny syncek ktoreho lubim ktory je pre mna vsetkym, ktoreho mojkam a tulim k sebe 😉. Je to clovviecik pre ktoreho robim opicky len aby sa smial 😉 ano ten smiech je uzasny. Nocne vstavanie a kojenie? Je to krasne ako zaspava ked pije ako zatvara pri tom pokojne ocka. Nikdy som si nemyslela ze budem mat dieta manzela ale teraz viem ze moj zivot bol prazdny bol chudobny a to stastie ktore mam nevymenim za ziadnu karieru na svete. Momentalne mam tu najtazsiu a zaroven najkrajsiu pracu aku mozem mat som MAMA a je to praca 24/7 a nie je najlahsia ale naplna ma ako nikdy nic v zivote predtym. Mala som potrebu napisat svoj pribeh 😉

cawes
19. jan 2016

@andova krasne. Gratulujem

andova
autor
19. jan 2016

@cawes dakujem

mimka161
19. jan 2016

waau veľmi pekne napísané 🙂 až mi slzy vybehli ku koncu , ja moje maličké čakám v auguste ale trpím nehoráznym strachom z potratu kedže priatelova sestra potratila 2x , sesternica 1x ...že to maju v genoch ...držím ti palce s maličkyým 🙂

kika2111
19. jan 2016

krasne!<3

andova
autor
19. jan 2016

@mimka161 ahoj dakujem. Musis zostat hla ne kludna uzivaj si tehotenstvo tes sa z malickeho ktory v tebe rastie. Dietatko nosis ty nie priatelova sestra ani sesternica. Ked si ty v pohode a klude je aj babatko. Drzim palce a verim ze vsetko dobre dopadne

janinah
19. jan 2016

Pre to more smajlov sa mi to nedá čítať,len som začala- to vieš,len dávať si pozor sa ľahko skončí dvoma čiarkami....a na konci vidím veľkým,že som mama,tak potom je všetko ok,verím,že sa snažíš najlepšie ako sa dá ako nakoniec my všetky 😉

babydesire
19. jan 2016

@andova uprimne prva polka ma moc netesila,,druha polka som sa pytala sama seba preco to pises a ake je rozuzlenie a na konci som sa pousmiala a cele to pochopila 🙂

Kiezby to kazdemu islo v zivote takto lahko 🙂 Prajem vela stastia 😉

andova
autor
19. jan 2016

@babydesire az tak lahke to nebolo to mi ver 😉 ale tak kazdi ma svoje problemy ale som vdacna za vsetko co mam

malepivo
19. jan 2016

Z tvojho textu ide doslova energia 😀 krasne napisane. Prajem vela stastia v rodine.

babydesire
20. jan 2016

@andova iste ziafen zivot nieje tip top dokonsly, ,aaale mat takeho partnera,rodinu co ta podpori,zamestnavatela ktory ta pochopi a otehotniet ani sama nevies ako a donosit zdrave dietatko...no krasne 🙂 len tak dalej 😉

meredith14
20. jan 2016

Krásne... 🙂 🙂 🙂

maria117
20. jan 2016

@andova krasne, vdaka,ze si sa podelila.... uzivajte si to 🙂

masterton
20. jan 2016

@mimka161 ahoj🙂Potraty sa neprenasaju v genoch.Mozes byt spokojna,je to indyvidualna vec pre kazdu zenu aj pre kazde telo ina.Je tam vela faktorov,ktore spustaju potrat ale nie geny🙂Dufam,ze som ta ukludnila aspon troska,davaj si pozor🙂

babydesire
20. jan 2016

@masterton hmm,to som aj ja citala a pocula ze niesu geneticke,,tak je len nahoda ze moja mama pred tridsiatimi rokmi potratila a ja jej prvorodena som o tridsat rokov po jej potrate tiez prve potratila? Asi..

masterton
20. jan 2016

@babydesire Neber to v zlom,nechcela som sa ta dotknut lebo take temy su dost cytlive...Ako som spomenula,na potrat vplyva vela foktorov(zivotosprava,strava,stres atd.)urcite si to uz studovala a bola to asi fakt len hrozna nahoda.Potraty maju aj zeny u ktorych v rodine nikto nemal alebo na opak...

limetka69
20. jan 2016

Dakujem za rozplakanie, 😀 hormóny

babydesire
20. jan 2016

@masterton nie nie nie,,neboj,nezobrala som to vzlom,,len som mala potrebu zareagovat,,jasneee mozno to bola len blba nahoda,ze obe sme potratili,,samozrejme studovala som to,pytala sa,a aj ked je xy moznosti preco sa to stalo u kazdej to mohlo byt nieco ine...asi mi tato otazka zostane navzdy visiet bo odpoved uz neziskam...no uz je to zamnou a tesim sa na prichod druheho babatka a teraz pevne dufam ze tak ako u mamy som aj ja sa narodila uplne v poriadku tak aj toto dietatko bude tiez zdrave a uplne v poriadku 🙂

masterton
20. jan 2016

@babydesire Chapem ta...take otazky vzdy boli,su a budu...No najdolezitejsie je,ze mas zdrave detia a o chvilu pride dalsie 🙂 Ja cakam trete a tez dufam,ze vsetko bude dobre...nema nic nad zdravie 😉

babydesire
20. jan 2016

@masterton eeee,,nemam este dietatko,,zatial este odpociva v brusku, narodit sa ma v marci...
Tiez zelam vela zdravicka

masterton
20. jan 2016

@babydesire Prepac 🙂 🙂 Nedocitala som,ze cakas prve 🙂 O to viac ti zelam vsetko dobre 🙂

ivica7
20. jan 2016

Neplanovane je asi kazde druhe ;) V kazdom pripade gratulujem, caka ta vela radosti 🙂

salamistka
20. jan 2016

pripomína mi to mňa, v pôrodnici som sa natrápila aj s kojením, pár dní mi trvalo, kým som pochopila, že som mama, doma som sa musela poriadne vyspať a umyť, keďže v nemocnici bola v sprchách špina a pleseň a viem, že som sa pýtala mami, ako sa zvládnem starať o dieťa a domácnosť a nevedela som si samú seba predstaviť v nasledujúdich dňoch....a potom to prišlo nebadane, veselo som kojila a starala som sa o dcéru, mala som to v sebe a odvtedy sa o ňu starám, viem, že je s nami rada...tiež som si myslela, že sa nikdy nevydám a o deťoch som ani nerozmýšľala, myslela som, že mne sa to nepodarí, ešte v pôrodnici som rozmýšľala, že ako som vlastne dokázala priniesť na svet také krásne stvorenie a čím bola väčšia, tým som bola na seba pyšnejšia (možno prvýkrát v živote), že je to moja dcéra a že sa o ňu viem starať...zmenila som sa k lepšiemu v mnohých veciach, stala som sa empatickejšia, menej sebecká a celý môj deň sa točí okolo toho, aby nám bolo najlepšie ako len môže byť

3marhulka3
20. jan 2016

Prave si ma rozplakaka ako malu...🙂!!! A zazila som tiez ten sok ako opisujes...zo dna na den rodina manzel dieta byvanie....a musim povedat ze aj ked nie vzdy je to lahke aj ja som najstastnejsia🙂 ved neplanovane veci su vzdy tie najkrajsie <3🙂

ingrid77
20. jan 2016

krasne...,uzivaj si to 🙂 🙂

andova
autor
20. jan 2016

Dakujem Vam vsetkym za priania 😉

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre