Nechcú mi spraviť ultrazvuk na Antolskej

mikadooo
2. jún 2017

Ahojte baby som tehotná, gynekologička ma poslala na ultrazvuk ktorý sa štandardne robí okolo 20. Týždňa, na Antolskú. Išla som sa objednať a tam ma odbili že júl august neobjednavaju, len akútne prípady riešia a že sa nám objednať inde. Problém je, že neviem kde. Gynekologička mi poradila dve súkromné zariadenia, obe však spravia ultrazvuk za poplatok - 70€. Volala som do poisťovne, tam mi tiež nevedeli poradiť, lebo vraj je na doktorovi, koľko si vypýta, oni hradia len nejakú dohodnutú časť, ktorá je zákonom stanovená, zvyšok dopláca pacient. Ešte ma ale gynekologička upozornila, že nemôže to byť hocijaký ultrazvuk, ale nejaký citlivejší, na základe toho mi poradila tie dve centrá. Kto ste už tieto peripetie zažili predomnou, našli ste nejakú alternatívu k Antolskej, kde je to zadarmo alebo za nižší poplatok? 70€ sa mi zdá brutal na to že predtým na Antolskej to išlo zadarmo. V inej nemocnici ma tiež nevezmú, odkazujú na na Antolskú keďže som odtiaľto. Dik za každé info. Neviem ako ďalej.

sardinka336
2. jún 2017

@mikadooo Chodit ku gynekologovi, ktorý nema uzv. je ako chodit k zubarovi, ktorý nemá vrtačku.....pani doktorka nahana kšeft sukromným centrám. Mna by naštvala a zvazovala by som jej vymenu.
Mna poslala do Gynaex na Zahradnickej. Skus tam zavolat a mozno s odporučením od tvojej gyndarky ta tam vezmu na poistovnu. Ja som doktorku potom vymenila, takze uz som tam nešla. Ale moja tiez nemala uzv v ambulancii a poslala ma tam.

emi16
2. jún 2017

Ja by som sa dala prehodit rovno k porodnikovi, ak chcete rodit na Antolskej a ten Vas aj posle na sono na Antolsku kt. budete mat zadarmo. Neviem ci ste uvazovali o zazmluvneni porodnika, ale super porodnik je Rozemberg.
Mne robil sono Rozemberg aj na oddeleni v sobotu a nie v poliklinike.

mikadooo
autor
3. jún 2017

@sardinka336 gynekologička je stále tá istá, už 2x som u nej riešila tehotenstvo, vždy ma poslala na tieto vyšetrenia na Antolskú, nemala som s tým žiaden problém. Má ultrazvuk ale nie taký citlivý že by sa s ním dalo robiť toto vyšetrenie. Štandardné uzv vyšetrenia mi robila ona (v 6. týždni a tuším v 12-tom). Ďakujem za tip, opýtam sa jej na ten gynaex.

emi16
3. jún 2017

Ja som bola u Holaña v centralke myslim, ze procare a platila som 39
Ale bolo to uz vyse 2 rokov
Je to specialista na prenatal.vyvoj je fakt super odbornik

emi16
3. jún 2017

Porozprava vam vsetko o babatku
Este pojdete na take sono v 20 tyzdni

mikadooo
autor
3. jún 2017

@emi16 ahoj to môžem aj v prvom trimestri? Ako to potom funguje? Že pôjdem za ním a poviem že ho chcem pri pôrode a či mi môže robiť všetky vyšetrenia do pôrodu? To je komplet zmena gynekológa - spolu s kartou a všetkým, alebo na základe čoho ma vezme? Po pôrode to ako funguje, že k nemu budem chodiť ako k normálnemu gynekológovi? Väčšinou bývajú na Antolskej brutálne rady, tak to zas neviem či sa mi chce celé tehotenstvo tam čakať 4-5 hodín na každú poradňu. Dik vopred za info... Sorry lekára pôrodníka som si ešte nezazmluvňovala a nechcem aby na mňa kukal jak na zjavenie keď tam nabehnem.

emi16
3. jún 2017

Ani neviem, ci sa to da
Ale ja by som to skusila
0903 747 815 Martin Rozemberg. ja by som mu zavolala, ze si ho chcem zazmluvnit na porod, ale, ze by som bola rada ak by ma sledoval cele tehotenstvo, ci je to mozne a co to obnasa.
On je porodnik tak podla mna by si u neho bola len pocas tehu a po porode uz u tvojho.
Ja som mu vzdy volala den pred vysetrenim a dohodli sme sa o kolkej mam byt pred smbulanciou. Ked som bola v cakarni tak som mu poslala sms a sestricka ma zavolala do ordinacie
Zaplatila som 300 za zazmluvnenie

akronop
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
akronop
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
akronop
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
petrapod
3. jún 2017

Za co prestne chce doktor Rozemberg 500e len za porod, alebo ? Nie je to podla zmluvy 300?

muybridge
3. jún 2017

Ahoj pravdepodobne pôjde o morfologický ultrazvuk.
Tiež som to riešila nedávno a na Antolskú pokým tam nechodím do rizikovej poradne ma nezobrali. Asi tam majú jednoducho nával, čo im aj verím, lebo s prvým som tam chodila a bolo to už aj vtedy tak...🙂
Ja som nakoniec išla do kochu na partizánskej s výmenným lístkom, čo ti asi tvoja gynekologička dala ma to stálo 30 e. Bolo to asi najlacnejšie čo som našla v rámci Ba..🙂

mikadooo
autor
4. jún 2017

Dievčatá ďakujem vám všetkým veľmi pekne.

janinka_ja
1. nov 2022

@emi16 a aj dobrý úchyl.manžel ho skoro rozniesol v zuboch.nevedeli sme sa ani sústrediť na usg, keďže ma 'divne' vyšetroval.bolo to tiez v r.2017

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre