Prosím Vás mamičky chcela by som sa opýtať či je potrebné navštíviť zubára pred pôrodom a koľkokrát to mám vlastne absolvovať ak musím,lebo som sa dočítala,že tehotné by mali ísť ku zubárovi na začiatku a na konci tehotenstva. Tak som trošku zmätená... Ďakujem Vám 🙂
@bublakovakatarina Ahoj,je to na tebe a len sa to odporuca,uz to nie je povinne. Ja som pri oboch tehu bola raz,cca okolo 25.-30.tt. Ono je lepsie si taketo "veci" obehat kym mas cas😉.
Mne sa počas tehotenstva rozstiepili dva zuby tak som šla asi v siedmom mesiaci. A tiež som počula že aj gynekologicka žiada pečiatku do tehotenskej knižky od zubára. Ale ja som sa s týmto u mojej Dr. Nestretla. Určite treba ísť ešte pred porodom už len s toho dôvodu že keď bude bábo na svete tak sa už tak ľahko k zubárovi nedostaneš.
No ja som bola len raz. A myslim ze by som zbytočne šla dva krat už len z toho dôvodu ze v tehotenstve mi nerobil röntgen a pohľadom mi nic nenašiel a teraz som šla 4 mesiace po pôrode a zrobil mi röntgen a boli tam 3 kazy a zase pohľadom nic nevidel. Takze aj ked bude babo a času malo Radim ist po pôrode zas a dat si spraviť röntgen lebo som mala skryte kazy a citlivé zuby
Ďakujem Vám...môj doktor gynekológ mi to ani nespomenul,že by trebalo ísť...ja som si to iba v knižke všimla, že je tam stomatológ... pôjdem určite tento týždeň...ešte raz ďakujem 🙂
@bublakovakatarina pocas tehotenstva mas narok na dve preventivne prehliadky. je to dobre, lebo zuby sa kazia ... realne ale napr, moja doktorka - volala som jej v 4tom mesiaci a ona mi bola schopna dat termin prehliadky az DVA tyzdne pred porodom - skoro ma piclo - a tosom rada, ze som stihlaaspon tu, lebo by som bola toho roku potom bez preventivky, po porode som sa dva mesiace nevymotala poriadne z domu, nie to x kilometrov do ineho mesta k zubarovi ... takze menim zubara.
ja som bola 2 krat a zakazdym mi dala aj peciatku do knizky. prvykrat mi nic nenasla, druhykrat povedala len, ze ma teraz nebude trapit (uz som bola v 9. mesiaci). Mam ist teraz vo februari ale nechce sa mi :D strasne sa bojim zubarov (teda tej pripadnej bolesti)
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@bublakovakatarina ja som bola len raz a to ku koncu tehotanstva. Urcite chod, je dobre dat si zuby do poriadku ak by bol nejky kaz lebo ta zacne boliet v tom najnevhodnejsom case