Náročné deti a lieky v tehotenstve

25. júl 2023

Ahojte, mam dost narocneho 4 rocneho syna (malo spi, vkuse v pohybe, nezahra sa sam, atd.- kopu dalsich veci). Proste obcas ma napadne, ci je to este ok, ci nema adhd alebo aspergera, ale kedze sa to v tomto veku vraj neda s urcitostou povedat, tak stale dufam, ze z toho "vyrastie". No co ma trapi je, ze mi napada, ci taky nie je aj kvoli liekom, ktore som musela brat v tehotenstve. Uvazujem nad tym aj kvoli moznemu druhemu tehotenstvu. Ak by to malo suvis, tak radsej asi ostaneme pri 1 dietati. Viem, ze na 100% to nikto nevie potvrdit, ale rada by som vedela vase skusenosti - brali ste v tehotenstve nejake lieky alebo hormonalnu liecbu po umelom oplodneni a su vase deti narocne/uplakane/maju autizmus/adhd alebo je vsetko ok a su zdrave? Pripadne su tu zeny, ktore nebrali ziadne lieky, ani hormony a ich deti su aj tak narocne alebo maju adhd, autizmus?

dskjhfdlkdjhl
25. júl 2023

Obe moje deti boli velmi narocne a nebrala som ziadne lieky pocas tehotenstiev, takze aj bez liekov sa rodia taketo deti. To ale neznamena, ze to Tvoje dieta nema z tych liekov, to sa asi ani zistit neda.

jablkovastrudla
25. júl 2023

Moj synovec je autista a sestra nebrala ziadne lieky pocas tehotenstva. Pocaty prirodzene, vytuzene a vymodlene dieta.

petamich
25. júl 2023

brala som progesteron, injekcie na riedenie krvi, magnezium, zelezo kedze som bola anemicka a pod. a mam podla mna uplne "normalne" dieta spravajuce sa adekvatne svojmu veku co sa tyka narocnosti a narocnosti na pozornost (ma 2), neposedi "pat sekund" objavuje svet, kazdopadne nie je extra uplakany, krasne spi a pod. cize je to "len" male dieta

ivangeline
25. júl 2023

Vies. Pre niekoho narocne. Pre ineho normalne. Kazdy ma aj iny spoosb vychovy. Rezim. K inemu je dieta vedene. Ine geny. Prostredie. To nie ne len liek..

svetlonos
26. júl 2023

Moja kamoska nebrala nic a maly uz ako mesacny spal denne minimalne. Neskor az do teraz je celkom aktuvny - vecer zial zaspal au o 23:00, zato rano do 9-10 tej pospali. Mohlo ju rothodit, skor jej nezaspal. Vyzadoval neustalu pozornost, usta sa mu nezavreli az do teraz. V sk9lke bol od 4 rokov na pol dna. Tam aj v skole chvalua, ze je sikovny.
Tak neries. Ja som bola prve 3 mesiace stale chora a brala lieky. Je tam tiez podozrenie na adhd.
Nebudem sa vsak stresovat. Prefpisala mi ich obvodna, ktora da atb uz az ked hori a je zvlast v tehu veeelmi opatrna 🙂 Tak snad vedela co robi.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre