Naozaj je káva v tehotenstve škodlivá?

18. júl 2021

manzel mi nedovoli pit kavu 🙈 som.v 21tt, doteraz som pila ranajkovu kavu co je bez kofeinu, no dnes mi akurat dosla a urobila som si 3v1, do polovice salky som si zaliala vodu a druhu polovicu mlieko.. a manzel mi to nedovolil vypit, ze kofein nemozem.. je to naozaj take skodlive? alebo to prehana?

ab727
18. júl 2021

Ak vypiješ jednu kávu denne určite sa nič nestane,apropo ja som jednu kávu denne vypila aj počas dojčenia a malá mala ukážkový spánok...manžel trocha preháňa😃

petamich
18. júl 2021

prehana 🙂

evkamotka
18. júl 2021

Prehana. Ani kebyze si das pol deci tvrdeho, nic sa babu nestane. Ani z 1 cigarety. To su veci, co su riziko dlhodobo vo vysokych davkach. A co sa tyka kofeinu, ten sa cez tehotenstvo moze normalne pit. Nech ti manzel ukaze renomovanu studiu, ktora tvrdi opak. Nenajde

nikpa
18. júl 2021

Jedna káva denne tebe ani bábätku nič neurobí. To by bola asi trištvrte populácie vadná ak by škodila káva v tehotenstve. Muž nech nestresuje, to už vzduch ktorý dýchaš je škodlivejši ako tá jedna káva.

diaalex
18. júl 2021

Pijem bežne 1x denne 3v1 🙂 veď tam v podstate ani kofeín nie je 🙈

zuvelyn
18. júl 2021

Viac než káva škodí bezkoifeinova kava ;) (stačí si prečítať akými chemickými procesmi prebieha odstraňovanie kofeínu z kávy a garantujem ti ze uz si ju nikdy nedáš). Ja som pila pri prvom aj tetaz pri druhom 2-3 kávy denne (kávy,nie instantne srajdy). Pred tehotenstvom bezne 3-4. V normálnom množstve na aké je telo zvyknuté neškodí.

july0
18. júl 2021

ja tiež pijem jedno kafe denne a nič sa nedeje

nikaeli
18. júl 2021

moju prvú kávu som vypila ako 26-ročná, keď som bola tehotná s denným tlakom 90/70 - prikázal mi to gynekológ 😉

mabenn
18. júl 2021

Pila som denne jednu kavu, slabu alebo tu 3v1, moja tolerancia: alkohol= 0, cigarety=0, ale tu kavu som si dala...mne sice muz "zakazoval" plesnive syry, co som rada, resp skor ma nepodporil v tom ze daj si... ale dufam, ze to ten tvoj neprehana...predsalen ty si zodpovedna za svoje telo a dieta...bude vela otazok pri dietati, ktore bude treba riesit este

mirka438
18. júl 2021

Ja som pila jednu denne, prilezitostne 2. Ale to som si tiez dala o trochu viac mlieka. Tak isto aj pri dojceni. Manzel prehana a poriadne 😊

martiiina69
18. júl 2021

Ja som pila aj 3 😀 aj teraz počas dojčenia aj 4 😂 a mala je krásne kľudne usmievavé babo čo krásne spinka
Pointa- nestresuj seba, daj si aj kávu keď máš na ňu chuť a nebude vystresované ani babo

zuzanockamt
18. júl 2021

Pila som denne 1-2 kávy pri oboch tehotenstvách. Tlak som mávala bežne 80/50. Deti sú v poriadku.

surama
18. júl 2021

Ano tvoj manzel prehana 😁 Vyslovene som sa na kavu pytala lekara uz na prvej kontrole a povedal,ze 1-2 mozem na den. Riad sa tym, ako sa citis, ci si v poho po kave. 😊

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
cariad
18. júl 2021

Preháňa. Kopla by som ho do zadnice.
Ja mám tri deti nič im nie je zo žiadneho hľadiska a jednu kávu denne pijem už roky a to takú že v nej lyžica stojí. Neodporúčam až takú keďže ty si podľa mňa pila aj pred tehotenstvom kakavko. Nič v zlom.
A mimochodom mám tlak 120/80 merali mi presne pred mesiacom, ale ako hovorím, čo sedí mne tebe nemusím ale normálne jedz a pi čo sa ti žiada a manžela pošli na ukľudňovací kurz!!! 🎈💕🍀

nonkanonka
18. júl 2021

Preháňa. Kofeín obsahuje aj kakao, čokoláda, niektoré čaje. Problém samozrejme môže spôsobiť ale pri pravidelnom príjme väčšieho množstva.

zuzkapap
18. júl 2021

Ja som akurát tehotná a vypijem väčšinou 1 kavu denne. Vieš si aj pozrieť aký je limit kofeinu koľko môže tehotná vypit a 2 kavy normálnej intenzity sa tam vojdu cez problémov ;)

kkovacovak
18. júl 2021

Káva sa v tehotenstve piť normálne môže. Je to výmysel. Ak si dáš dve denne tak sa nemôže nič stať. Ja osobne tú takú v prášku 3v1 za kávu ani nepovažujem. Radšej si daj kvalitnú kávu a nie takéto instantné hnusy.

nevenka
18. júl 2021

Ja som pila 2 espressa denne pri vsetkych 3 tehotenstvach a deti su tu, zdrave a v pohode 🙂

tenerifka
18. júl 2021

Kava v tehotentve skodi rovnako ako biely chlieb, cukor, coca cola, odchlipnutie si z piva, parky, salama, taveny syr atd....t.j. v malom mnozstve je vsetko ok, problem by bol, ak by si vypila 4 kavy za deñ, alebo liter coly, ci sa napchavala kazdy deñ umelymi zakuskami ci zjedla pol kg sunky. Prava kava je ovela zdravsia, ako napr.bezkofeinova Nesca, je to dokonca antioxidant zdraviu prospesny. Nech sa da maznel vypchat

stefi_k
18. júl 2021

Stres je škodlivejši jak kava to manžel nevie.

lyci
18. júl 2021

kofein sa cez tvoju krv dostane aj do tela babatka a nabudi ho podobne ako teba. pozri sa na to takto. dala by si uz narodenemu babatku do flase s mliekom trochu kavy? asi nie. nezabije ho to, asi ani neuskodi, ale prospesne to nie je
ine je to u zien, kde benefit z pitia kavy (nizky tlak) prevysuje riziko. ak mi len chuti, tak by som v tehotenstve nepila ani tu jednu salku. resp.ak som mala chut na colu, dala som si 2 glgy. ak som mala chut na kavu, raz som si odpila a zvysok vyliala
bezkofeinova je fakt svinstvo. kofein sa z kavy dostava tazkymi chemickymi procesmi
btw. vacsina veci, ci skodia plodu, sa testuje len tak, ze sleduju porodnu vahu a v kolkom tyzdni sa babo narodilo. resp. ci predcasne a s nizkou porodnou vahou. to o dlhodobych nasledkoch moc nevypoveda

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lusyyy36
19. júl 2021

Mne gynekologicka povedala,ze 2 kavy denne kľudne môžem vypit

lyci
19. júl 2021

@elizabet173 to, ze si pila kavu v tehotenstve a pocas dojcenia a tvojmu dietatu to nic nerobilo je najlepsi dokaz o neskodlivosti kavy.
cim je to scestne? vypije tehotna kavu, dostane sa k dietatu. vypije netehotna, nedostane sa.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
tinqua
19. júl 2021

Ono je to skôr celé o tom, že stresovať telo je horšie ako si niečo dať. Ak je žena ťažký kavickar a z ničoho nič kávu vysadí obvykle sa dostavia bolesti hlavy, celková nepohoda a pod.. Ja som bola pred tehotenstvom na 4 silných kavach denne, v tehotenstve som to obmedzila na 2 slabé a zhruba v polovici som ju prestala piť úplne, zrazu mi prišla úplne horká. Inak v pôrodnici káva nie je, ale zato čierny čaj tam bol. Ono aj ťažkej fajciarke sa zvykne odporučiť, nech konci s cigaretou pozvoľne a nie okamžite. Proste ak máš kávu len zo zvyku, kašli na ňu...ak ti bez nej klesá tlak, motá hlava a máš bolesti jednou dvoma denne ničomu neubližujes.

lyci
19. júl 2021

@elizabet173 som dospela a kava ma nenabudi. takze by nemala ani ostatnych dospelych podla tvojej logiky

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lyci
19. júl 2021

@tinqua benefit z okamziteho prestania fajcenia a stresu matky z prestania je vacsi ako pokracovanie vo fajceni aj maleho mnozstva. viem, ze postupne prestavanie stale niektori lekari odporucaju

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre