Ahojte baby.... Mam taky problém. Riešila som náhradnú robotu pre mňa, nakoľko som tehotná. Robila som prácu, ktorá nie je vhodná pre tehotné no môj nadriadený to neriešil tak som to riešila cez centrálu. Vedúci sa zľakol a preradil ma.... Lenže na pasovu výrobu kde celý deň človek stojí a dvíha ťažké krabice.... Myslíte, že sa mám znovu ozvať a namietať? On ma nechce nechať doma na platenom voľne aj keď zo zákona by mal pretože pre mňa vhodnú prácu nemá....
Zamestnávateľ sa nerozhoduje, či chce alebo nechce plniť zákonník práce. Musí. Takže ak robíš prácu, ktorá je pre tehotnú nevhodná, žiadaj o adekvátne pracovné miesto a ak také u vás v práci nie je, tak žiadaj o to, aby si zostala doma s plnou mzdou. Ak nebude súhlasiť, riešila by som to s inšpektorátom práce.
Tie ťažké krabice by som keď tak skúsila vydiskutovať, ináč som tiež takmer do 9mesiaca pracovala na linke a stala tam 10 hodín denne 😉
Ale trochu si to mýliš, on ťa nemusí nechať na platenom volne doma, kludne ťa môže nechať na platenom volne ale v práci, rovnako tehotné v automobilkách presedia celý deň niekde v miestnosti ale do práce chodiť musia.....pásová robota detto nie je problém ani pri tehotnej, ale určite by si nemala dvíhať tažké krabice
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
No cosi? Toto nie je praca pre tehotné! Pisomne to ries!