Nadmerné priberanie počas tehotenstva

23. júl 2024

Som v 7 mesiaci a mám + 17kg, som z toho zúfalá. Neprejedam sa vôbec, pohyb mám okolo staršieho dieťaťa i keď v týchto teplách je ho menej. Pri prvom som toľko pribrala za celé tehotenstvo.

katulik0516
23. júl 2024

Ahoj tiež som v 7 meciaci a mam práve opačný problém mám len +4kg pri prvom som mala +15kg. Je to za každým iné.

svetlonos
23. júl 2024

Pozri tu podobne diskusie. Mnohé ženy pribrali velmi a potom časť nechali cez 10 kg v porodnici (teda tie 3-4 kg vzali domov 🥰) To môže byť aj ze si zavodnena. Sú to hormony, pokial sa neprejedas, tak neries.

deti95060810
23. júl 2024

troška menje som priberala ako ty, ale v posledný mesiac išla váha dole. podľa gyn. Ok
takže to priberanie už nemusí byť také intenzívne v ďalších týždňoch.

ivangeline
23. júl 2024

Ja stále 20 až 25 plus, do roka máš skoro pôvodnú váhu..

tessa165
23. júl 2024

ja mam podobny problem, este len koncim 5mesiac ale teda uz mam +10 kil, som s toho zufla ked si pomyslim kam sa to az vysplha hlavne vsade citam ze idelane pribrat 10 max 15kil za cele tehu, ale zas nechem jest menej aby babatkam nic nechybalo

olivia_c
23. júl 2024

Mala som to rovnako a do porodu som pribrala uz "len" dalsich 5 kg. V porodnici som nechala 10 kg. A 12 kg mam stale na sebe, nepohlo sa to dole ani o gram za 7 tyzdnov, tak som zacala uz cvicit.

evcagabi
23. júl 2024

A zavodnena nemozes byt? Je priserne teplo, vela zien v tehotenstve puchne, nie je to tvoj pripad?

autor
23. júl 2024

@evcagabi trochu mi začali pichnúť nohy, ale nie je to nič strašné. Ale tiež mi napadlo, či má len nezačalo zavodnovat.

kiki68
23. júl 2024

Ja som bola zavodnena. Kila isli dole rychlo, za den 1,5 kg. Zostali naozaj cca 3kg vahy a to islo cvicenim dole. Bola som presne takto, neprejedala sa vobec, ziadne sladke veci a bum

veklipo
23. júl 2024

Pri prvom +22kg, pri druhej +25kg.
Do roka som po oboch bola na pôvodnej váhe.
Ak nemáš zdravotne problémy, netráp sa.

kristina210
23. júl 2024

Ja som sa neprejadla,ešte som aj poľahky cvičila a mala som + 26 kg...12 hneď ostalo v pôrodnici, ďalšie 3 mesiace 8 kg dolu, potom pomalšie to už išlo...ale som 13 mesiacov po pôrode a mam už iba 3 kg od pôvodnej hmotnosti ... bez fyzickej námahy,cvičenia...kojím...každá je iná,nestresuj sa,telo a príroda to zaraďujú u každej inak a hormóny tiež neovplyvníš...za mňa 17 kg úplná pohoda

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre