Na sone nie je dobre vidieť bábo

nikuska6478
27. aug 2016

Som b 13 tyzdni tehotenstva
Vcera som bola prvy krat na ultrazvuku a nevedeli nasnimat dobre babo lebo zevraj mam vela tuku na bruchu
Vzdy som priberala do brucha. No teraz ma to zaskocilo ze mi nevedeli dieta poriadne pozriet
Mam asi 15 kilo nadvahu a pribrala som doteraz 3 kila. Mate niekto s tym skusenosti ze babo nebolo vidiet?
Dakujem

marcelatje
27. aug 2016

@nikuska6478 pokial si dobre spominam v takomto nizkom stadiu gravidity mi lekar robil vaginalne sono. Na tuk sa stazovali iba raz ked ma tesne pred porodom prijali do porodnice. Aj to ma poslali na lepsi utz takze je mozne ze tvol lekar ma starsi alebo menej vykonny typ.

nikuska6478
autor
27. aug 2016

Som bola na antolsjej v nemocnici
Z Race ma gynekologicka poslala tam alebo do Koch nemocnice.

pribinak
27. aug 2016

Ked byvas v BA tak chod na sono k MUDr. Cunderlikovi
Ma velmi kvalitne sono, je odborník a je to velmi príjemný pán

lauricka
27. aug 2016

Do 20 tt mi robil lekar sono vaginalne, ak si dobre pamatam. Mam aspon taky pocit, ze zo zaciatku sa to dost dlho robilo vaginalne, mozno som bola na nejakom komernom 3D sone v 17 tt, kde mi robili sono cez brucho aj. Mam podobnu nadvahu ako ty, pocas tehotenstiev som nepribrala vela. Nidy som nemala problem s akymkolvek sonom. Tak mu povedz, nech ta pozrie vaginalnou sondou alebo sa objednaj niekde inde.

iwesska
27. aug 2016

No v tomto tyzdni a cez velku vrstvu tuku ozaj nemusi byt dobre vidiet. Mne sice robila od zaciatku od 5tt sono cez brucho, ale tak ja nemam nadvahu, ale viem od inych kamosiek, ze s tym mali problem.

patka24
27. aug 2016

Ja si myslim, ze problem bude v pristroji, mozno nejaky malo vykonny alebo co, lebo ja mam naozaj velku nadvahu a moj gyn nikdy nepovedal ani pol slova 🙂 Vzdy bolo vsetko vidiet vyborne

kwr
27. aug 2016

@nikuska6478 ahoj, podla mna nemaju dobry pristroj, ja mam tiez vela tuku na bruchu (BMi skoro 40) a pri synovi som vzdy videla- aj ked nie krasne ostre obrazky ako maju chude maminy, ale vidiet bolo. Aj som si vypocula komentare, aj to zabolelo, ale nenechaj sa deptat, ako baby radia, chod inde, kde budu profesionali s dobrym pristupom. P.s. ja som v tom tyzdni uz videla obrysy, aj ked rozmazane🙂 drzim.palce a uzivaj si tehu

kwr
27. aug 2016

@nikuska6478 nedalo mi to- fotka zo sona mojho syna, cez brucho, 12+2

xxelisxx
27. aug 2016

@nikuska6478 Ahoj,mne do 20 TT robil vaginálne sono a od 20 TT už cez brucho a to mam velikansku nadváhu,môj doktor síce pindal, ako pomera,ale vždy pomeral,okolo 32TT som išla ležať do nemocnice, nikto nemal s tým problém,vždy bolo všetko vidiet,aj keď možno nie tak ostro,a to šok chodila na sono každý deň a skoro pokazde mi to robil iný doktor a nebol najmenší problém.

nikuska6478
autor
27. aug 2016

Dakujem za odpovede a rady. Mne robili sono na brucho . Vaginalne mi nerobili

nikuska6478
autor
27. aug 2016
paladia
27. aug 2016

Mam výraznu nadváhu,aj tuk v oblasti brucha a od začiatku mi robili sono len cez brucho a boli vidno. Chce to dobrého lekára a dobrý uzv. Foto z niektorych uzv mam v albune,ak chces porovnať.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre