Dobrý deň, chcem sa opýtať či je potrebné počas tehotenstva oznámiť to aj všeobecnej lekárke? Alebo je to len moje rozhodnutie ?
neviem ja som nehlasila, čo ona ma s tým
Musiet sa nemusi, ale tak ked tam pojdes, normalne to spomen, uz len kvoli liekom, ktore ti moze/nemoze v tom stave predpisat.
Ja som dala vedieť, keď som išla na vyšetrenia, hlavne kvôli liekom, a malo aj jednu výhodu, pokiaľ bola plná čakáreň, hlavne v čase chrípky, tak ma brali dopredu, aby som nemusela čakať v plnej čakárni.
Nie. Tehotenstvo nie je choroba!
@desore toto tvdenie milujem, nie nieje to choroba, ale v niektorých prípadoch horšie, kedže počas tej doby si zodpovedná za další život. aj moja teta to tak vehementne tvrdila, že to nieje choroba, že všetky ženy si tým musia prejsť, hlavne ona žiadne deti nemá a ide mi o tom kvákať, mne čo som počas celého prvého trimestra viac krát krvácala, vracala ráno, večer, od polky tehotenstva som mala bolesti a nakoniec aj pri kľudovom režime som porodila v 34tt vytúžené dieťa, na ktoré som čakala desať rokov. Obdivujem všetky ženy, čo ani nevedia, že sú tehotné a prežívajú ten stav, ako keby nič, ale určite je veľa takých, u ktorých to nieje také ružové, preto keď vidím, že toto niekto napíše a hlavne žena tak je mi to nepochopiteľné.
No ja som potrebovala do tehotenskej knižky pečiatku od všeobecného aj zubára 🤷🏽♀️
Ja som to spomenula sestricke keď som jej dávala kartičku, a hneď ma aj brala dovnútra. Nenechajú ta tam čakať s chorými predsa...
Nie, kvôli tomu netreba chodiť k obvodnému, aby si nahlásila. Ale keď už si tam z akéhokoľvek dôvodu, tak spomenúť to treba, ako aj u iných odborných lekároch. Ja chodím k obvodnému len raz za 2 roky na preventivky, pri prvých dvoch som zrovna v tom období nebola, tak som to neriešila. Teraz som zrovna šla na preventivku, tak som nahlásila, aj keď mi žiadne lieky nedával, ale hovoril, že krvný obraz a aj iné výsledky môžu byť rozhádzané, tak je dôležité vedieť, že som tehotná, vtedy sú vraj iné normy.
Ved predsa v 5. či 6. mesiaci sa chodí na preventívne prehliadky k obvodnemu a k zubárovi. Lekár dáva pečiatku do tehotenskej knižky. Ty chceš tieto prehliadky vynechať?
V pripade ze tam pojdes kvoli chorobe, tak by som to spomenula.. proste su lieky ktore sa v tehotenstve nesmu...
@konikkon mna nikto k vseobecnej lekarke neposlal a ani nemam tehotensku knizku, myslim vizual, kde by sa ta peciatka mala dat, mam tam iba interne 🙂 a ani neviem na co by som tam uplne chodila - na prehliadke som bola tesne pred otehotnenim, vysledky odberov mozu byt skreslene, tak uplne nerozumiem pridanej hodnote ale mozem sa mylit 🤷♀️ u zubarky a na internom som napr. bola, tam ma lekar poslal
nikdy som to nehlásila... načo by to obv. lekárke bolo...
mna poslala sestricka od gynekologa, a lekarka bola rada ze som prisla, robila mi nejake vysetrenia, poslala na ekg atd. Moj gynekolog nic neriesi :D vsetko je vzdy ok, a ak nahodou nie je, "tak to nie je jeho problem".
@konikkon ved ja to nikomu neberiem 🙂 kazdopadne moj lekar ma poslal na vsetky mozne vysetrenia, takze za seba osobne, nevidim absolutne ziadnu pridanu hodnotu v ich zopakovani vseobecnym lekarom ale samozrejme kazdy mame ineho lekara, ine vysetrenia za sebou a je to kazdeho osobna vec
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
neviem, ci sa musi, no ja som nikdy nehlasila