Ahojte, chcela by som sa opytat, ci to este stale tak funguje, ze ked je zena tehotna, musi ist na povinnu prehliadku k zubarovi? Musi mat odtial potvrdenie?
nie nemusíš, ale je to dobré, aby si v dalšom roku nemala problém s preplácaním opravy
ono, tehotenstvo každú ženu dosť cucne z vitamínov a to sa odráža aj v kazivosti zubov, preto je dobré aby mala každá mamina prehliadku, však to je to najmenej čo pre seba môže urobiť.
U nás je to povinné, lekár vyžadoval pečiatku do tehotenskej knižky
Prehliadky podla mna nie su povinne, ale je lepsie, ked sa urobia. Ked som cakala syna, bola som pocas tehotenstva na preventivnej prehliadke a to co bolo zle, sa opravilo a nemala som neskor nejake vazne problemy. Ked som bola tehotna s dcerou, tak som nesla do zubara a ani lekar nevyzadoval nejaku peciatku, ale teraz to mozem len lutovat - za posledny mesiac mi zubarka robila 5 zubov a este ma caka jeden zub v pondelok. Nedoplacala som nic navyse ako obycajne, hoci sa mi dost pokazili zuby .... takze ja len zubara odporucam.
nie su povinne, ale moja zubarka mi povedala, ze v priebehu tehotenstva mam narok na dve preventivne prehliadky od poistovne... tieto dve preplacaju... tak preco to nevyuzit? ja som vyuzila obe...
nie povinne to nie je... ale v osobnom zaujme by som sla.. som jasny priklad toho, ze aj sprvoti zdravy chrup pred tehotenstvom, neznamena automaticky zdravy chrup aj pocas tehu....
pret tehu som mala tak jeden zubny kaz za 6 rokov, nepoznala som bolest zubov a mohla som nimi pivove stuple otvarat, take boli silne... a teraz som u zubarky kazde 3 tyzdne. zuby sa lamu, neuveritelne rychlo kazia, dasna krvacaju a mam ich citlive na zimu, teplo, vietor, no vsetko co sa da.... ☹
ja som musela ist ,zapisovalo sa to do tehotenskej knizky 😉
ja som nebola ešte nikdy u zubára 😀 😀
zavisi co mas v materskej knizke. pri prvom som dostala peciatku pri druhom uz netrebalo. ale samozrejme ze som u neho bola
ahoj, ja som bola na preventívke u zubárky pri oboch deťoch...neviem, či to ešte platí, ale, ak by som nemala preventívku, v prípade, že by ma napr. "rozbolel zub" a bolo by treba nejaký zákrok, musela by som si hradiť plnú sumu ...a to sú teda u nás poriadne poriadne "pálky"...
Mala by si ísť 2x na prehliadku počas obdobia tehu. Inak ti budúci rok nemusí zdravotná poisťovňa preplatiť úkony.
Myslim, ze je to na tebe, mne sice dala do knizky peciatku, ze som bola, ale aj tak musis chodit raz rocne na preventivku aj ked nie si tehotna, inak si platis vsetky zakroky z vlastneho vrecka, co teda nie je malo 😖
Ahojte, mne to moja p.Dr.Čuboňová vysvetlila takto:samozrejeme ide aj o zuby, aby sa nepokazili, ale čo je dôležitejšie je fakt, že možný zápal v dutine ústnej-ďasná a podobne môže vyvolať potrat.Preto je to povinné, radšej si tam zájdi, nemusíš si dať opraviť zuby-kôli strachu, tak ako ja, ale aspoň si daj vyčistiť zub. kameň a pozrieť zubky, nepodceňuj to, to by Ti za to nestálo, ver mi...
ja som pri synovi nebola, ani som to v knizke orazene nemala, myslim, ze zakazat rodit bez peciatky v materskej knizke ti nemozu.No mas na to narok tak, preco to nevyuzit, ze? 😉 ja som potom olutovala, ze som nebola.
Pri dcere som bola na oboch preventivkach, zuby ma sice kvoli tomu neboleli menej, ale aspon som mala dusu na mieste, ze sa o seba staram 😀 byt tebou isla by som
nemusis......ja som nebola a vsetko ok 😀
presne ako piše milankovazuzana - ide hlavne o riziko potratu alebo iných závažných komplikácií v prípade zápalu. Veď je vo všeobecnosti známe, že neliečený zub môže spôsobiť aj smrť, lebo hnis sa dostane do krvi a môže spôsobiť kolaps dôležitých orgánov. Preto by si tehotné mali dať do poriadku svoj chrup - najlepšie pred otehotnením 😉
myslím že už to nie je povinné...ani ja som nebola ale ja som bola tehotná v 2008
ja som bola počas tehotenstva u zubárky 2x a tak sa to aj odporúča. raz na začiatku, pretože aj zubný kaz resp. zápal v ústnej dutine môže nepriaznivo pôsobiť na tehotenstvo a druhý raz pred koncom- tehotenstvo dá telu zabrať a keby vznikol nejaký problém so zubami, potom to nemusíš riešiť, keď sa bábo narodí...myslím, že mi dr dala aj potvrdenie do knižky.
ahoj, mne vyslovene nakázala sestra od gynekológa, dokonca aspoň dva krát počas tehotenstva som mala ísť...a aj pečiatku do knižky som si musela vypýtať..Ale v tej dobe som chodila zubárovi častejšie ako na klavír, takže mi to bolo jedno, musela som ísť.. 😀...ale podľa mňa, ako píšu žienky vyššie, je dôležité starať sa o svoje zuby, nielen počas tehotenstva 😉
nie je povinne ja som bola iba raz na prehliadke len preto aby som ju mala 😝 ja chodim kazdorocne 1x
ja som tiez nebola cez tehu ani raz, ale ja mam iba jeden zub plombovany, tak som tomu neprikladala nejaku dolezitost...keby mam kazive zuby, urcite by som isla 😉
Nemusi vobec nic...je to v ramci jej zdravia...takze : Mala by ist, je dobre ak si prehliadku zopakuje aspon 2x 🙂
aj ja som to mala povinne, musela som doniest peciatku v knizke 🙂 ... podla mna zalezi od gynelokoga, ci ta posle alebo nie
aj mne gyndoš povedal, že mám ísť a mám si to dať v knižke potvrdiť, ale nebola som 🙄 no po skončení tehu som tam teraz každú chvíľu, už asi 6 či 7 krát sa chystá za mesiac, tento rok 😠
Nemusiš, ale je rozumne isť.. Ja som bola 2x za tehu, veď som predsa chcela vedieť, či mam zuby v poriadku a našťastie uplne bez kazu 😉 Aj mimo tehu chodim k zubarke 2x..
nemusi..ja som bola pred tehu lebo som chcela mat zuby ok ked sa pocne dalsie dite...ale trosku sa maly ponahlal.alebo ja? 😀 a pocali sme ho skor ako som stihla ist k zubarke..a v 5tt mi trhala zub co mi znicil prvy syn v tehu..no a cele tehotenstvo som sa u zubarky ani neukazala lebo nebolo treba a az teraz pred mesiacom som bola po roku a nieco. takze ak nemas problem mas za sebou preventivku.nieje dovod navstevovat zubarku..teda pokial nieste kamosky a nenesies jej kolacik 😀
Presne ako píšu baby nemusíš. Ja som bola 1x na každoročnej prehliadke. Ale môj názor je aby si išla pre istotu vraj sa počas tehotenstva veľmi kazia zuby tak aspoň pre pokoj v duši 😀
nic ine nemusis, len zomriet a platit dane...
ahoj mi to mame povinne zubar obvodny lekar potom na cukor pojdes
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
nemusis,ale mas narok na dve prehliadky pocas tehu.