Mamicky dobry vecer idem si po skusenost ak niektora zazila nieco podobne ....Som momentalne v 14+5tt a od zaciatku nam stresujuce tehotenstvo najprv mi praskol miom v maternici bola som v nemocnici 5dni a nastastie vsetko v poriadku babetko bolo v poriadku potom v 12tt telefonat ze mam zle geneticke testy volali z Trencina .Doktor odporucil hned sa objednat do Martina k doktorovy Grochalovy tak som tam isla s tym ze vela mamiciek ma zle tieto tesy hadam to nepotvrdi .Bola som tam 4hodiny na striedacku pretoze mi povedal ze nabo ma na jeho vkus malo plodovej vody a co je najhorsie nevydi tam oblicky viete si predstavit ako som sa citila povedal ze nie je si isty pretoze babo ma len 6cm ale nejaku priblem tam urcite bude .Takze teraz vo stvrtok idem na rozsudok ako to dopadne lebo ze pockame este ked trochu babo podrastie .Nevladzem uz plakat a to cakanie je strasne je mi to strasne luto .Prosim mate niekto skusenosti nechem ist na prerusenie keby bola nadej alebo mam konzultovat toto aj z inym doktorom preistotu?Dakujem
Ja mám s MUDr. Grochalom tiež dobrú skúsenosť, nakoľko mi vyšli zlé AFP testy, bolo tam vysoké riziko rázštepov neurálnej trubice, tak som išla k MUDr. Grochalovi na morfologický ultrazvuk, všetko vedel krásne prezrieť, dokonca pozeral malej aj podnebie či tam niečo nenájde, takže fakt bol dôsledný, ale ja by som možno išla aj k inému lekárovi, nech potvrdí, alebo vyvráti to čo povie on, za to nič nedáš. Každý lekár Ti môže interpretovať úplne ináč to čo vidí na ultrazvuku, navyše ten ultrazvuk nedokáže zachytiť všetko a možno fakt keď tam bolo málo plodovej vody, tak sa mu tam nemusí niečo dobre zobraziť. Mne napr. tiež lekár povedal na začiatku tehotenstva, že nevidí na ultrazvuku akciu srdca, poslal ma do nemocnice, že možno mi budú robiť kyretáž a v nemocnici mi povedali, že akcia srdca tam je a dosť viditeľná. Zatiaľ by som sa veľmi nestresovala, uvidíš čo Ti povie pri najbližšej návšteve. Držím palce, nech Ti to dobre dopadne a nech je bábätko zdravé.
Dakujem za povzbudive slova ,verim ze to bude dobre nic ine nam ani neostava inak ma vsetko krasne vyvinute .
@vera8 poznam to,som v 25 tt....na prvom usg mi vraveli,ze mam malo plodovej vodyv 13 tt, ze je tam len jedna aj tak velmi poskodena oblicka a babo po narodeni umrie....este v 15 tom stale to iste hovorili a zrazu v 16 obe oblicky a vyzera ze nemaju problem(bola som u troch dr)....takze neboj hned...ja som neverila, ze je to mozne a ano...oblicky mame ok...mame vsak iny vady..ale aj tie postupne miznu zazracne ;) z rastepu chrbatika mame nakoniec len vyskoceny stavcek...co nie je obrovsky problem..a mame este toho viac...ale ver,ze to dobre dopadne..ono sa to stale vyvija..a nemozno hned zatracovat...drzim palce
My sme zdravot.problem nemali a tiež sme boli v 20 tt u pana Dr.na morfolog
kontrole. Ako ťažko povedat o tom či sa môže lekár pomýliť, ale pravdepodobne lekár ktorý ťa k nemu posielal vedel, prečo ťa posiela práve tam. Mne prišiel veľmi precízny pri vyšetrení a určite nevypustí niečo, v čom si nebude istý-a preto zrejme musíte ísť na opakované vyšetrenie. Držím palce nech všetko dobre dopadne.
Aj ja mam s dr. Grochalom velmi dobre skusenosti, ak vsak chces mat istotu konzultuj aj u ineho lekara a rovnako odporucam KE a dr. Dankovcika
Grochal je TOPka
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
nepoznám väčšiu kapacitu ako dr. Grochal, je najlepší na SK, ak nie aj ďalej za hranicami. Je perfekcionista, a určite ti povie nareálnejšie výsledky. Je doslova ,,neomylný,,
Nepočula som na neho negatívne referencie
držím palce