Ahojte, chcem sa spytat vyžula som asi 2 baliky zuvaciek behom 2 hodin pretože som čitala že to pomaha pri sustredeni sa na ucenie.... som v 28 tyzdni. Je tu nejaka z vas ktora zuvala zuvacky v takom mnozstve? Chcem vediet ci to nemohlo nejak uskodit babetku. Velmi sa bojim. Volala som aj na toxologicke povedali ze by nemalo. Ale aj tak sa bojim. Ani vo sne by ma nenapadlo ze mozu zuvacky nejako uskodit. A len tak nahodou som si to zistovala na internere a zrazu ze zuvacky obsahuju nejaku latku ktora je toxicka.
Samozrejme že žuvačky môžu uškodiť, lebo keď žena v 28-týždni tehotenstva veľa prežúva, tak sa jej IQ môže znížiť na úroveň IQ kravy...no ale aspoň mlieka budeš mať dosť 😀
@nikushka2108 po dvoch baleniach žuvačiek budeš fajne " prdieť " a zrejme ťa aj preženie, pretože zväčša to má laxatívny účinok .
@nikushka2108 koľko máš rokov?
Najprv som volala na pohotovost a spýtala sa doktora či to mohlo nejako uškodiť. On mi nevedel povedať a povedal že mám zavolať na toxikologicke lebo žuvačky obsahujú jed aspartám.. to nebol môj výmysel tam zavolať
Ahoj,hlavne klud zas az take mnostvo si neskomzumovala,aby to ohrozilo babinko...pohlad si brusko,vyloz nohy a uzivaj tehu,bude dobre.drz sa
Preboha babyyy,,,Ja neviem,ale ved tolko nestresujte z toho co zjete,vyzujete,vypijete,,,uzivajte si tehu,,,jedine ta zuby a sanka moze kvalitne boliet,,,
Moze sa toto niekto naozaj opytat😲
Aj ja som cakala prve ako kazda,ale aby ma taketo bludy napadali🙏
z vela žuvačiek sa akurát posereš s prepáčením
Moja sestra zjedla posledné tri mesiace tehotenstva asi kamión žuvačiek (bez srandy) takže žiadny stres, maličká je zdravá 😎😎😎
Sibe ti???😨
Jasne, ze moze a aj bylinkovy caj, aj maso, aj ryby, aj mlieko, aj cukor, aj vsetko, co by si mohla zjest... 😨 Dokonca aj zle myslienky...
To myslis toto vazne? To ako fakt?
Svata prostoto 😭
@rondicka skus si pozret co je to aspartán. Hovorím ze ani mna by vo sne nenapadlo ze zuvacky mozu uskodit. Tiez som bola prekvapena. Aj tym ako to bral doktor vazne.myslela som si ze ma ten doktor vysmeje ale bral to uplne seriozne a ked povedal ze mam zavolat na toxikologiu tak som zpanikarila.
@ja197 a zjedla aj dva baliky zuvaciek za den? :D naraz?
kristova noho! jo, rastu z toho blany medzi prstami ... komu napadne nasypat si dva baliky zuviek naraz? ale ok ...a co teraz poriesis? si v 28 tyzdni - keby to bolo v 10tom, pojdes na potrat? upokoj sa a nerob debiliny a hotovo. a hlavne nabuduce, kedzjes pol kilo tresky na posedenie, nehladaj na nete ex post, co vsetko obsahuje!
@nikushka2108 A preco si nad tym, ci to nahodou nemoze uskodit babu, neporozmyslala pred tym? To je az take tazke pouzit tu vec co mas na krku?
A isto su na toxikologii odbornici menej vzdelani a erudovani ako zienky tu, tu vieme vsetko. Preto si to treba overit na konovi. Budes matka zodpovedna za dieta, tak zacni najskor rozmyslat az tak konaj.
@lienka_1 nie nenapadlo ma to koho by to napadlo ze zuvacky mozu uskodit? :D uplne nahodou som si citala co to vsetko obsahuje. A dalsia vec ja som sa sem prisla spytat po nejaku skusenost ci nejaka mamicka ktora zuvala zuvacky a babenko ma zdrave.
Keď som si prvýkrát prečítala nadpis (názov témy), tak som sa zhrozila, čo za mamku môže dať žuvať žuvačky malému bábätku ... ale to by bol asi iný príbeh ... 🙂
@nikawero12 aka otazka, taka odpoved. Skoro som si zobudila syna, tak vrlmi som sa smiala na tvojom komentari
@nikushka2108 😅😅😅 v určitom období zjedla aj 5 balíkov 😄😄 jediné na čom sa to odrazilo bolo to, že po pôrode sa rok nemohla pozrieť na žuvačky 😊😊
Ja som ako trojrocna miesila prstami hovno. Porodila som ako 26 rocna. Dcera ma diskalkuliu. Moze to byt tym? Prosim poradte 🙏
keď budeš študovať obsah všetkého, čo do seba dostaneš, tak pravdepodobne zistíš, že sa môžeš ísť niekam pásť (problém, že ani tá tráva už nie je to, čo bývalo )... preto nečítaj a nestresuj... ani vzduch, ktorý dýchaš a ktorému sa nevyhneš, nie je úplne v poriadku 🙈
@nikushka2108 to co je za otazka, to je vtip? Uz teraz tvoje dieta lutujm.
podla mna sa doktor chcel podelit aj s toxikologiou o tuto otazku ,tak ta poslal zavolat.
Dievčatá prečítajte si tento článok. Apotom sa smejte dobre? Stačí iba tú časť kde sú popísané látky. https://www.slovenskypacient.sk/chudnutie-zuvac...
Vy si tu stoho robíte srandu veď aj ja som si myslela že čo taká žuvačka môže sposobiť.
@nikushka2108 a to ta nenapadlo, ze staci zuvat jednu zuvacku k tomu aby si sa sustredila a nie 2baliky? Ano o aspartame sa pise casto ze je skodlivy, ja sama sa mu zvacsa vyhybam, ajked neviem co je na tom pravdy..
Ale musela by si ho prijimat vo velkom mnozstve a dlhodobo aby to nejako ovplyvnilo tvoj, alebo babatkov organizmus..
Mas celu traviacu sustavu, mas pecen co ti toxiny k babatku len tak nepusti.. Nabuduce rozmyslaj popredu a nebudes musiet riesit tolko telefonatov a googlit.. 😉
@nikushka2108 aspartam bol vyvinuty ako biologicka zbran povodne. potom sa zistilo, ze sa tym da lacno nahradit cukor a este to vyhlasit za light....z toho je potom light cola, light jogurty atd.. samozrejme, ze to moze uskodit, ale ked to nekonzumujes pravidelne, tak jednorazovka urcite nic nesposobi. skor by som si dala pozor na stravu vseobecne. takmer vsetky sladene napoje, sladkosti, polotovary, masove vyrobky, mliecne vyrobky obsahuju aspartam. vsetky farbiva a Ecka skodia babatku. Preto je lepsie sa sustredit na stravu pripravenu z pôvodných surovin a nic pripravene nekupovat, nejest.
@nikushka2108
1) ak budeš pri všetkom robiť takýto cirkus tak o tebe tu ešte budeme počuť..
2) najprv čítaj potom sa napchávaj
3) neštuduj zloženie len jednej látky ktroá ti vyhovuje..je to vždy kombinácia a množsvto viacerých faktorov
4) Kde sa sladidlo aspartám vyskytuje?
Lieky
Sladené nápoje
Ochutené minerálne vody
Iontové nápoje
Žuvačky
Granulovaná káva a čaj
Čokoláda a dezerty
Cereálne produkty
Nízkotučné alebo odtučnené mliečne produkty
Zmrzlina
5) všetko s názvom ,,light,, je umelé sladidlo teda aspartám...takže sa skludni a nerob si hanbu
A nedýchať! Koľko formaldehydu je v mnohých domácnostiach, a to je uznaná karcinogénna látka! 😀
Ale vážne; v strave ale aj v tom vzduchu je veľa škodlivých látok. Je dobré sa im v rámci možností vyhýbať. A používať za každých okolností zdravý rozum a zdravý úsudok.
@nikushka2108 Ak použiješ zdravý rozum a zdravý úsudok, vyjde ti z toho, že tvojmu ešte nenarodenému bábätku toto jednorázové množstvo uškodiť nemohlo. A v druhom kroku si musíš uvedomiť, že takto sa nad každom látkou v tvojom okolí, či už prehltnutou alebo vdýchnutou uvažovať nedá!
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@nikushka2108 nehnevaj sa,mna pobavil hlavne ten telefonat na toxikologicke😅😅😅😅