Chcem sa spýtať, či môžem v tehotenstve používať solux (červené svetlo) alebo aspoň bioptronovú lampu na dutiny. Mám nádchu, veľmi ma bolí ľavá dutina, ktorú mi v detstve prepichovali, snažím sa naparovať, do nosa používam len bylinkový sprej, ktorý má vyslovene napísané, že sa môže, ale žiadalo by sa mi aj niečo iné. Ďakujem za odpovede.
Hľadala som...nič rozumné som nenašla
@oblecenieavecicky bioptron som mala a na pribalovom letaku sa pisalo,ze sa nemoze,...ale solux neviem,....
ano mozes bioptron lampu biele alebo zlte svetlo-ja mam zlte,pouzivala som v prvom aj teraz v druhom tehotenstve na hrdlo a na nadchu,pomaha vyborne, aj teraz som sa prave dostala z virozy bez liekov. neodporuca sa svietit len na brusko!detickam sa nic nestalo,vsetko je ok. cervene sa neodporuca asi preto, ze prehrieva a prekrvuje, ale osobne si myslim, ze na nos sa moze aj cervene. kazdopadne lepsie ako brat lieky a atb.skore uzdravenie zelam.
Ja ani doma nemám, len rodičia, tak hľadám len na nete, ale nikde sa to výslovne nepíše. Každopádne ďakujem za reakcie.
@luba28 na stranke bioptronu je napisane, ze sa v tehotenstve moze, pouziva sa aj u novorodencov a deti a nema ziadne vedlajsie ucinky. nie je tam UV ziarenie ani rontgenove, neni dovod, aby to babatku nejako vadilo.moje male sa obcas len zamrvi v brusku,ked to tak zapisti 🙂 reaguje na ten ostry zvuk lebo je uz velke som v 33tt.takze tak. ja na bioptron nedam dopustit, uz asi 6-7krat mi pomohol pri viroze v tehotenstve a to ja som bravala atb. aj 4x do roka.teraz som uz 5 rokov bez atb.
neviem, ale prave som citala zopar clankov, mi to nedalo, kde sa na to tehotne pytaju a lekari im odpisali, ze ano mozu to pouzivat. aj konkretne sa jedna pytala priamo v tej firme a napisali jej, ze je to uplne neskodne pre mimi v brusku a ze svetelna terapia je jedna z mala, ktoru mozu tehotne vyuzivat. dokonca jeden gynekolog pise ze od 12-20tt sa odporuca na prevenciu strii a tie su teda hlavne na brusku co znamena, ze svetlo nevadi ani na brusko.ja to teda na brusko nedavam,ale na ten nos a hrdlo je to super, to sa nebojim, ze by som nieco babatku spravila. ja ju mam doma teda uz niekolko rokov-este ked to zacalo asi pred 15rokm, ale som ju zacala naozaj vo velkom pouzivat od prveho tehotenstva a hovorim, mne to pomohlo. dokonca to odporucaju na hojenie hradze po porode,(co ma vobec nenapadlo po prvom porode, ze si to mozem tiez so svetlom liecit-ja truba)a aj na popraskane bradavky, na ranu po cisarskom reze a tak.proste asi na tom nieco je, ked sa to pouziva aj nemocniciach a porodniciach. takze dievcence,kludne sa liecte a aj vase ratolesti 🙂nasa mala nevydrzi, iba asi 1-2 pipnutia a uz bezi prec co je skoda,ale v buducnosti este vyuzijem🙂
@oblecenieavecicky Pokojne mozes, na nos a dutiny. Rovnako mozes aj Nasivin sprej do nosa, Paralen, aj lokalne antibiotika ako Bioparox. Zase sa netreba tej modernej mediciny tak bat.
Ahoj 🙂 keďže som masérka a chodila som na zdravotnú školu ,tak ti môžem povedať že bioptron sa vôbec neodporúča,alebo skôr zakazuje je to predsa len o lúčoch a tie v akejkoľvek veci nerobia dobre plodu.čo sa týka soluxu,solux je len infračervené svetlo vstupujúce do podkožia- čiže to neožiaruje ale !! aj tak pre ochranu svojho plodu sa nemá dávať na oblasť krížov ani bruška ani panvy.na dutiny keď si prechladnutá kludne môžeš 🙂 🙂 a ešte nepočúvaj žiadne kecy čo píšu na internete 🙂
Takto: biolampa original je polarizovane svetlo a ako take je jedina forma fyzikalnej terapie ktora sa bez problemu dava aj novorodencom. No ja som nadmerne opatrna a asi by som to neprehanala v oblasti panvy, solux takisto v oblasti panvy a brucha vynechat, ale nevidim jediny dovod, preco by si si biolampou nemohla nasvietit dutiny... Takisto ruky, nohy, pokial mas nejaku ranku alebo ekzem alebo nieco- bez problemu 😉
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@oblecenieavecicky neodporuca sa,...najdi sa nete,...