Ahojte chcela by som sa vás opýtať či ste v tehotentstve papali bryndzu konkrétne liptov. Čitala som že pasterizovaná sa može. Neviete náhodou či liptov je pasterizovaná pretože som čitala rozne članky na internete a tak som sa doplašila že teraz sa bojím aby som sa nenakazila listeriózou. Budem vďacná za každú radu.
nech ma niekto opravi ak sa mylim, ale vsetky bryndze v obchodnych retazcoch by mali byt pasterizovane a ak nie su, malo by to byt na nich uvedene.
liptov podla mna pasterizovany je. ak sa bojis, radsej si nedavaj, ale ked ju tepelne spracujes, tak by to malo byt ok.
@mischelka022 jasné že som jedla 😉 a halušky s bryndzou na kilá 😁🤭 .. v tehotenstve som jedla všetko a ničím som sa neobmedzovala
@mischelka022 ano, bol to moj top objav teraz v tehotenstve, ze su obchodove bryndze pasterizovane 😂 milujem halusky
@nairia u nas sa predavaju aj tie rozvazene a tie nie su pasterizovane. Ale tie bezne dostupne, v originalnom baleni su asi vsetky pasterizovane.
@mischelka022 V obchodoch sa nepredávajú len pasterizované, ale bežne v supermarkete hej, bryndza Liptov určite je
@mischelka022 myslím ze keď si tehotná tak by si už mala mat vek na to aby si vedela čítať a prečítala ci pasterizovana je alebo nie, ale ja som do 16tt ani nevedela ze som tehotná a jedla som všetko a najviac chutili halušky priamo na salaši
A jedny idem robiť aj dnes na obed, samozrejme bryndza zo salaša 100% ovčia, to v obchodoch by sa bryndzou ani nemalo nazývať
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@mischelka022 je pasterizovan. V obchodoch máš len pastetizovanu