Môžem v 22. týždni cestovať na dovolenku do Egypta?

bejbula
16. feb 2016

Dobrý deň... Chcela by som sa opýtať či môžem letieť na dovolenku do Egypta .... po prípade aké tabletky si mám zo sebou zbaliť, veľa známych mi povedalo že skoro každý kto ide do Egypta dostane tzv. "faraónovú kliatbu" alebo také niečo ... (hnačky, bolesť brucha) Ešte pre info môj doktor o tom vie... Ďakujem za odpovede... 🙂 (žijem v zahraničí DE dúfam že podobne lieky zohnam aj tu v lekarni)

moni244
16. feb 2016

Tak to je iny risk, toto by som veru neriskovala, ist do takej krajiny tehotna

gagik
16. feb 2016

Ja tiez by som v ziadnom pripade nesla

katuliena82
16. feb 2016

Hnacka je pre tehotnu rizikova. Viem o tom, ze na specificke bakterie posobia len lieky dostupne v danej krajine. Ja by som sla max do Chorvatska, my sme vsetci hnackovali aj v Bulharsku. Ako tehotna by som to neriskovala. Ale ak ides, tak si zozen lieky proti hnacke este na letisku tam

mipet
16. feb 2016

V Egypte si treba dávať pozor na stravu a nejesť nic co je umývanie ich vodou, ovocie iba lupane alebo si ich pre istotu umyť este raz pitnou vodou. Inak sa nie je čoho báť. Lieky by som sa radše opýtala delegáta co ti odporučí ked si tehotná. My ideme tiež asi v máji a tentokrát uz aj s 15m drobcom 🙂 krasnu dovolenku 🙂

seahorse27
16. feb 2016

Do Egypta by som v dnesnej dobe nesla ani ako netehotna...a tehotna by som radsej dovolenkovala len na SK. My sme hnackovali aj v Chorvatsku...takze asi tak...

alaguema
16. feb 2016

máš odvahu...a nie len kvôli hnačkám.

sissy27
16. feb 2016

och bože, samé odpovede k tvojej otázke 😅
áno, môžeš tam ísť, kúp si v Antinal - žiadny iný liek na túto ich hnačku nezaberie, ale kúpiš ho jedine tam, lekárne sú na každom rohu a majú ho fakt všade, stojí cca 2-3 doláre, ak budú niekde pýtať výrazne viac, tak choď inam, snažia sa ťa zodrať 🙂 odporúčam doláre, pretože mince tam nemajú platnosť, ani € - síce ich zoberú, ale neradi, pretože oni musia potom niekde zháňať zámenu za bankovku...
Antinal je dobrý aj pre tehotné, aj pre kojencov, je to taká žltá krabička, dávkovanie je tuším 1tbl 2x denne, v prípade potreby aj viac, ale ako prevencia stačí 2 denne 1tbl.
no a nápoje piť len balené, takisto na umývanie zubov použiť len balenú vodu... isté riziko predstavujú aj práve opláchnuté poháre vo vode z vodovodu...
ak by si nebola tehotná, tak ako dezinfekcia postačí aj kvalitná slivovica, ale tak teraz sa to pre teba nehodí 🙂
ak potrebuješ vedieť viac, kľudne mi napíš IP

sardinka335
16. feb 2016

sissy27...a však moze ist aj do Afganistanu len otazka je, či je to spravne. Bezpečnostna situácia je tam ,,stabilizovana,, vojaci v pozore, niektore fakultativne vylety zrušene pripadne sa neodporučaju, lieky na srajdu predavaju aj delegati cestoviek..my sme si tak kupili, pomsta faraona nie je nič moc...človeku moze byť ze fest zle, ja som aj zvracala a prišerne mi bolo zle, jest, pit len nasilu...aj to išlo von - ako tehotna si to neviem predstaviť, zvracala som jeden den...to neni len o sračkách. Treba sa tam vyvarovať ladu, vodu len balenu, oni sice aj tu zeleninu umyvaju v tej vode....to mozeš chytiť tak ako tak....Načo sa ohrozovať ked netreba? A ešte k tomu ako tehotna.

monika15
16. feb 2016

chod chod aby sme mohli kukat ako zas slovaci cakaju na vladny special lebo sa nepoucili a zas tam liezli 🙂))))))

bonaqa2013
16. feb 2016

ja by som nešla.

majdalenka23
16. feb 2016

Ako tehotná cestovať v tom nevidím problém...kamarátka išla v tom stom týždni do Thajska na mesiac! len tá politická situácia..no tam by som nešla ani ako netehotná 🙂 veľa šťastia

8291
16. feb 2016

Fuuu do Egypta?je tam krásne,premna najkrajšie more,ale srajdám sa fakt nevyhneš,nás celu partiu potrapili,a tie krče no hruuuza.Ano tie ich tabletky zabrali ale z 12 dnovej dovolenky sme v priemere 4-5 dni prehnačkovali,alebo ked sme nehnackovali mali sme kŕče.kvôli tomuto sme tam boli len raz,človek by sa tam aj vrátil ale....A ešte keď si trhu,nechceš porozmýšľať o inej destinacii?A lieky ti zaberú len tie ich,nič iné.Kamoška tiež žije v Nemecku uz roky a ked išla do Egypta,tak musela si na srajdu lieky kúpiť tam,lebo hoci si podonášala všeličo,no nič nezabralo😞

ukulela
16. feb 2016

mozesist kam chces. ale,kristova noho, PRECO DO EGYPTA??? kazdu chvilu sa objavi nejaka sprava, ako v normalnom rezorte/hoteli vystrajali teroristi/fanatici??? http://www.aktuality.sk/clanok/311548/ozbrojeny...
a k tym liekom, lepsie lekarne mozu mat aj lieky na egyptsku hnacku, ale teda ozaj neviem,ci by som riskla pobyt v krajine, kde sa poseriem aj z ovocia, ktore umyju v kuchyni, ked cakam dieta. nikdy nevies,ako moze na teba cudzokrajna choroba zaposobit ...
ale teda oat na zaver:preco rizikovakrajina?

tajka1986
16. feb 2016

Tam by som nesla ani keby mi to niekto zaplatil,bola som raz a dakujem :-/

gelinka75
17. feb 2016

tehotna by som tam nesla

malabiba
20. feb 2016

nemusíš dostať hnačku, my sme boli veľká partia od 7 do 45 rokov - nikto neochorel....ako píšu vyššie zaberá antinal, ale v krajných prípadoch iba infúzie, našťastie je v Hurghade európska klinika na vysokej úrovni....politická situácia je tam vratká už pár rokov a napriek tomu tam ľudia cestujú - my sme boli v čase arabskej jari, chvíľku po revolúcii...svet je v pohybe a arabské krajiny sú rizikovejšie, no aj tak napr. do Turecka cestujú celé húfy a s Egyptom sa more nedá vôbec porovnať...sama za seba si zváž, či ti to riziko za to stojí...ja by som išla hneď

esstela
4. mar 2016

určite neist a ešte do Egypta ????

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre