Ahojte, nakolko ma uz dlhsi cas trapia problemy so spankom, zacala som uzivat melatonin (konkretne melatonin moucenka). Myslim, ze mi to celkom pomahalo rychlejsie zaspat a nebudit sa 100 krat za noc. Ked som zistila, ze som tehotna, hned som s tym prestala. Pytala som sa gynekologa, ci ho mozem brat, on netusil, co to je a ked som mu povedala, ze je to bylinneho charakteru, tak povedal, ze mozem. No nie som si ista, na americkych forach o tom ludia dost diskutuju, kedze tam sa melatonin uziva vo velkom a tam niektori gynekologovia odporucaju s nim pocas tehotenstva prestat, drviva vacsina vsak hovori, ze do 3mg (co je i davka, ktoru som uzivala ja), je to bezpecne. Nechcem sa vsak riadit americkymi doktormi, radsej by som sa riadila slovenskym🙂 Nemate niekto s tymto skusenost? Dakujem
Ja si myslím, že by sa mal vyriešiť dôvod nespavosti.
@sono2 ja by som ho aj rada vyriešila, ale neviem ako. Bola som raz aj u psychologa...Zacalo sa to, ked som takmer 2 rocnu dceru prestala v aprili kojit. Dovtedy sa budila velmi casto v noci. Odvtedy proste nemozem normalne spat...dovtedy som tiez nemohla, kedze sa stale budila, ale odvtedy je to este horsie
@erienka ahoj ako si to nakoniec vyriešila s nespavosťou? Som v 24 tt a nespím. Vopred ďakujem za odpoved 🙂
@nikasekese doteraz s tym bojujem. Ale zlepsilo sa to, ten melatonin si davam stale na noc, ale vacsiu davku ako sa odporuca. Pocas tehotenstva som ho tusim tiez brala, ale nepamatam si uplne presne
@erienka za tie roky musíš mat množstvo tipov. Vieš odporučiť niečo prosím? Za každú radu budem vďačná
@nikasekese zial, okrem toho melatoninu nemam ziadne. Jedine tak to, ze chodim spavat po deviatej vecer (aj cez vikendy). Proste ako deti rastli a ja som prestala cakat, ze sa kazdu chvilu zobudia, sa mi zacalo spavat o trochu lepsie. Ale zlepsilo sa to najma az minuly rok, ked som nastupila po materskej do prace a cez den som sa viac unavila. Napriek tomu to stale nie je bohvieco, asi je to uz moj osud,
@erienka a predtým si normálne spavala? My sme mali covid pred mesiacom. Ja som pre covidom spala ako babo 10 hodín a cez covid sa to zlomilo a odvtedy vôbec nespím
@nikasekese predtym som spavala dobre, az po porode to zacalo. Tebe to urcite prejde, ak to je tym covidom. Ty to nemas psychicke
@erienka to tvrdí aj moja dr ale ťažko sa tomu verí v týchto ťažkých chvíľach 😔
@nikasekese ano, tomu rozumiem. Ale uvidis, spytam sa ta o par mesiacov a budes uz ok 🙂
@erienka to by bolo skvele 🤩 ďakujem za podporu takisto ju posielam ja tebe 💖
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
no nic, prave som si nasla odpoved: http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/melatonin-...