Ahojte. Chcem sa opýtať, či má niektorá z vás skúsenosti s užívaním dithiadenu v tehotenstve. Som v 32 tt. Pred dvoma týždňami som začala svrbieť, najprv len na stehnách, potom aj na chodidlách, dlaniach a postupne po celom tele. Večer sa to zhoršovalo, škrabala som sa až do krvi...tak som sa vybrala ku lekárke, kt. mi potvrdila zvýšené hepatálky, a zvýšený fibrinogén. Hospitalizovali ma, dávali mi infúzie, Dithiaden 2x denne, Flavobion na pečeň 3x denne, a pichám si od vtedy Fragmin každý deň. Po 4 dňoch ma poslali domov. s tým nech vydržím ešte aspoň do 36-38. týždňa a tehotenstvo ukončia skôr. Ja sa necítim najlepšie, nevládzem, a od toho Dithiadenu by som spala celý deň, čo si ale dovoliť nemôžem kvôli svojmu 5 ročnému synovi. Svrbím stále, a niekedy ani tabletky nezaberaju. Nikto ma neposielal na žiadne vyšetrenie.Moja gynekologyčka je akurát na dovolenke, takže mi každý lekár hovorí niečo iné......Pečeňové testy mám len nad hranicou, a počula som aj to, že nie je isté že svrbím kvôli pečeni, že to môže byť aj niečo iné, neviete mi poradiť čo??? A počula som že by sa dithiaden nemal užívať počas tehotenstva..
dithiaden patri do rizikovaj kategorie B, takze by nemal skodit. svrbenie v tehotenstve je v 3.trimestri caste, ale skriabat sa do krvi? to zrejme nie. sla by som k obvodnej lekarke (ked ma gyn. dovolenku) na skontrolovanie pecenovych testov, ci sa nezvysuju
normálne chod na gyndu na pohotovosť do nemocnice, sú aj iné lieky, nielen dithiaden...treba aj sono pečene a pozrieť krv...
ja som mala presne to iste co aj ty-ale mne sa to prejavilo az par dni pred terminom-ale s tym ze ja som mala velmi zvysene hepatalky a vyhadzana som bola tiez na celom tele a presne viem ake to je ked svrbi cele telo a ked sa poskrabes je to este horsie-len ja som to mala nastastie len tych par dni pred terminom-no vyzerala som ako keby mam psoriazu na celom tele-hrozneee flaky a vyrazky po celom tele ktore neskutocne svrbeli...tiez som uzivala flavobion,lipovitan a esentiale forte-vsetko 3x denne a k tomu infuzie.. a samozrejme dithiaden-2x denne polku tabletky no efekt to malo mozno jeden den-potom uz som necitila rozdiel-okrem tej ospalosti...pocas sestonedelia by sa to malo upravit-mne to ustupilo do 3 tyzdnov....no pocas tehotenstva by sa to malo sledovat,lebo to nie je sranda-teda aspon mne tak povedali v nemocnici..drzim ti palce aby si to zvladla,lebo viem ake to je neprijemne
Ahoj... ja som užívala dithiaden od 15tt do 20tt, tiez po pôrode mi ho dávali.... Môže sa pri nom aj kojit.... bola som vsak z neho brutálne spavá.... som nevládala robit nič.... potom mi to zmenili na fenistil....
ahojte som v 15tt a od poslednej hospitalizacie v nemocnici v 10tyzdni ma strasne zacalo svrbit telo neviem co mam stym robit tiez si skrabem vsetko aj do krve ete som u svojho gynekologa nebola moze to byt vazne ochorenie???? ☹
ahoj olga,mala by si skocit k dr,nech ti vezme krv a urobi pecenove testy a skus sa kremovat,ci to nemas len zo suchej pokozky..
Ahojte, môžem sa vás spýtať ako ste dopadli, lebo ja som od16tt doškriabaná úplne do krvi,mám obrovské červené fľaky na tele....... vVšetky výsledky sú OK.....nevedia prečo................každý večer,aby som trochu spala si dám ditiaden,momentálne som v 19 tt...
Ahojte, ja bojujem tiez,mam velke flaky na rukach a kto to nezazil netusi ako to svrbi. Tiez sa bojim uzivat hormonalne maste doktorka mi dala lokoid 0,1 a dithiaden. Polku rano a polku vecer. Dufam ze sa to k babatku nedostane, drzim palce. Ahojte
ahojte chcela by som sa opitat ci mozem si dat tebletkku diktiaden lebo mam problemi zo spanim ale som 28 tyzdni
http://www.adcc.sk/web/humanne-lieky/pil/dithia...
Dithiadenit sa zvycajne v tehotenstve nepouziva, hlavne v prvych mesiacoch.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
neviem s tym dithiadenom ako, ale nech Ti urobia testy na helicobaktera