Môžem užiť penicilín v 12 týždni?

kamca93
27. jan 2013

Mate tu niekto skusenost?? Moze sa brat penicilin v tehotenstve som v 12 tyzdni a mam strasne zapalene hrdlo vzdy mi pomaha iba penicilin a este k tomu je sobota a neviem ani komu zavolat, strasne ma to boli ked prehltam. Baby poradte mi

kamca93
autor
27. jan 2013

Vlastne nedela je dnes

kvetinka888
27. jan 2013

Ahoj Kamči, ja by som určite počkala, žiadne lieky nie sú fajn. Urob si vývar z koreňovej zeleniny a vrelý ho vypi - a hlavne veľa. A veeeľa čaju s citrónom a s medom. Lieky nechaj fakt až na to najhoršie.

ja1977
27. jan 2013

ja som počas tehotenstva užívala penicilín aj keď to bolo v podstate už v deviatom mesiaci, ale sa mi zdá, že najlepšie je užívať penicilín ako iné ATB tak mi to hovorila moja ošetrujúca MUDr....

kamca93
autor
27. jan 2013

Dakujem baby, akurat sa chystam robit ten vyvar takze to hned vyskusam, a ked tak na vecer si dam ten penicilin. Uplne ma to dorazilo dufam ze nechytim nejaku chripku.

kivinka
27. jan 2013

Ahoj! Peniciliny su naozaj v tehotenstve "najbezpecnejsie" antibiotika. Ale urcite ti ich neodporucam naordinovat si len tak sama, hlavne ked cakas babetko. Chripka je virusove ochorenie, antibiotika nicia bakterie, takze ak mas chripku, budes ich brat zbytocne. Cize zbytocna zataz pre tvoju pecen ale predsalen, aj pre babetko. Pockaj do zajtra a chod k svojej lekarke, ten jeden den urcite prezijes. Pozre ti do hrdla, ci ho mas hnisave a ci to nieje nahodou angina, vtedy maju ATB opodstatnenie.

annalena
27. jan 2013

@kamca93 to si sama davkujes penicilin, to snad nie...a ako si sa k nemu dostala, ved to je na predpis? to su predsa antibiotika a nie lentilky 😠 tie sa musia uzivat na zaklade indikacie, presne a urcitu dobu! nie len tak podla potreby.
ak mas len nejaku virozu-chripku, tak je penicillin uplne zbytocny, skor ti moze uskodit ako pomoct.
ak sa citis velmi zle, prip. mas teploty, tak treba ist na pohotovost. A inak sup do postele a cajickovat 😉 Skore uzdravenie.

bianca
27. jan 2013

@kamca93 najprv skus bioparox a homeo a nie hned PNC na ktr. je tolko alergii.Je obrovsky rozdiel brat lieky v 12 tt a v 9 mesiaci ked je uz babo plne vyvinute a uz len nabera vahu.To iste ti povie aj odvodny ci odborny lekar

nezabuddka
27. jan 2013

noooo ....... tak to nadialku, cez forum ti tu mame stanovit diagnuzu a este aj naordinovat lieky :D . no ty nemas chybu. Utekaj k lekarovi na pohotovost

pingu1
27. jan 2013

@kamca93 zavolaj na pohotovost a spoj sa nejakym lekarom

zuzulica
27. jan 2013

@kamca93 No pokiaľ nemáš teploty,asi ich ani nepotrebuješ, aj tak, nemala by si antibiotiká jesť ako sa ti zachce, proti tej bolesti píšu, že by sa nemali tie cucavé tabletky, ale keď ja som bola chorá v 10tt gynekologička mi dovolila strepsils normálne a tiež keby bola teplota paralen môžeš. Mne na krk zaberá prehltnúť viac krát za deň lyžičku medu a potom aspoň pol hodinku nič nepiť nejesť, nech ti to tam účinkuje.Med je prírodné antibiotikum a keď chceš, ešte si do toho pretlač cesnak, zvýšiš účinok. A môžeš kloktať harmančekový čaj.

kamca93
autor
27. jan 2013

@zuzulica a myslis ze by som mohla kloktat tantum verde??

tamichloe
27. jan 2013

Ja som mala v tehu casto problemy s hrdlom,co som predtym vobec nebyvala chora,tak som sa pytala ku krcnej a kazali len kloktat slanou vodou a o 2dni prist a bolo tam aj zlepsenie...

zuzulica
27. jan 2013

@kamca93 asi radšej nie, skús ako tamichloe písala tú slanú vodu

kvetinka888
27. jan 2013

Kamči, no už ti je lepšie? Vývar trošku pomohol?

kamca93
autor
27. jan 2013

@kvetinka888 vyvar mi absolutne nepomohol, este do toho som teraz dostala teplotu porazi ma asi... Strasne toto chripkove obdobie

kamca93
autor
29. jan 2013

no dnes som bola u doktorky a predpisala mi penicilin tak uvidime ako to dopadne, kedz mam hnisavu anginu

ivana2209
19. apr 2013

@kamca93 Ahoj citam tu, ze si brala penicilin. Mozem sa spytat ci ti zabral a ci si dobrala cele balenie? Ja som uz od pondelka chora, skusala som vsetko mozne a nic nazabralo. Dnes som bola u lekara a tiez mi predpisal penicilin. Nechcela som velmi uzivat antibiotika, ale povedali mi, ze zapal moze viac uskodit ako tabletky.

blacklady
19. apr 2013

@ivana2209 lekar mal pravdu, zapal moze uskodit nenarodenemu dietatu viac ako antibiotika. Ja som brala v 13tt na mechur, ale co tak citam, uzivanie resp. predpisovanie atb. v tehotenstve je dost bezne. a na margo peniciliunu, zrovna vcera som o nom citala v jednej knizke o tehotenstve, ze jeho uzivanie v tehotenstve je bezpecne...

ivana2209
19. apr 2013

@blacklady Dakujem. Aj ja som citala, ze je bezpecny, ale budem spokojnejsia, ked mi niekto kto bral antibiotika, napise a potvrdi, ze vsetko je ok.

kamca93
autor
19. apr 2013

@ivana2209 ahoj, no brala som ho asi tyzden možno tyzden a pol. Všetko je v najlepšom poriadku sme zdravý takže sa vôbec nemusíš báť 🙂

ivana2209
19. apr 2013

@kamca93 Tak super, som pokojnejsia. Dufam, ze co najskor zaberie aj mne 🙂 Prajem krasne tehulkovanie a nech sa nam uz choroby vyhybaju 🙂

ppetinka
13. sep 2013

penicilin sa v tehotenstve brať môže .. ja som ho dokonca brala keď som už tehotná bola a ani som o tom nevedela, naordinoval mi to môj krčný a keď som sa ho potom pýtala, že či to nemohlo ublížiť bábätku, tak povedal, že penicilín sú šetrné ATB. Dokonca teraz by som penicilin mala brať zase, lebo som zase chorá :( Prečítala som si príbalový leták a píśu tam, že ho môžu brať tehotné (nepíšu žiadne upozornenia pre konkrétny trimester) a dojčiace ženy ... myslím, že radšej ATB ako chorobu prechodiť a potom to môže mať oveľa horší dosah ako ten penicilín.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre