Môžem užiť Paralen, keď som v 7. týždni?

akriakova
28. dec 2016

Ahojte baby, tahame 7 tyzden tehotenstva a nejako sa na mna nalepila nejaka pliaga, mam zapchaty nos, bolesti hlavy, navecer aj zimnicu... Mozem paralen? Alebo skocit k dr.? Cakame prve babo tak sa radsej opytam nieze poskodim babetku..dakujem

jennycs
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sovica
28. dec 2016

Myslím, že to nie je vhodné resp. po konzultácii s lekárom. Asi by bolo vhodné prečítať si príbalový leták. Tam by to malo byť napísané, ak sa nemýlim.

amelie2017
28. dec 2016

Paralen obsahuje paracetamol a ten vraj tehotne mozu..aspon mne ho v nemocnici dali, ked ests nevedeli, ci som ci nie

jennycs
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jana_eyre
28. dec 2016

Paralen mozes, prve dve tehotenstva som mala najma prvy trimester silne migreny, paracetamol mi dali aj na pohotovosti infuzne kde som skoncila po velmi silnom zachvate bolesti..

Mala som to aj neskor povolene od gynekologa.. A je jasne, ze clovek sa radsej liekom vyhne, ale ked je jeho stav naozaj zly, je urcite mensie zlo dat si liek ako trpiet.. Ked si si nie ista, zavolaj zajtra gynekologovi a on ti povie..

amelie2017
29. dec 2016

@jennycs mne ho tiez dali na pohotovosti infuzne. Mala som bolesti, a doktorka ze vam dame nieco co mozu aj tehotne..

jennycs
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
akriakova
autor
29. dec 2016

Babiky dakujem velmi pekne idem teda radsej zavolat dr. Nech mame babo v poriadku..dakujem za rady

seahorse27
29. dec 2016

Paralen v klude mozes 3x denne 500-ku, ak teplota vystupi nad 38 😉 Treba davat pozor na vysoku teplotu, lebo ta ohrozi babatko viac ako jedna tabletka Paralenu.

akriakova
autor
29. dec 2016

To si myslim aj ja ale do istoty som sa chcela poradit lebo gyn.je vypnuty a obvodny mi povedal ze povoluju paralen ale u kazdej mamicky inac, ze to musi povolit zensky :\ ale dakujem... Ak mi bude vecer zasa uplne nanic tak jeden supnem.. Dakujem babiky

gabrielenka
29. dec 2016

Ja mam chripku a paralen mam uzit az ked teplota vystupa nad 38 dovtedy nie a len 3xdenne 500.

akriakova
autor
29. dec 2016

Zatial nemam v sebe ani jeden, drzim teplotu akousi nahodou na uzde ale nieje to ani take hrozne ako posledne 4 dni.. Zvladam go celkom ok, dufam, ze aj babo...dakujem gabrielenka😇

zuzulik236
29. dec 2016

mne kazdy lekar aj na sk aj v zahranici povedal ze paralen je jediny volnopredajny liek na tisenie bolesti kt mozu tehotne... alebo neuvazovala si nad homeopatikami?? tie neobsahuju vobec zadnu chemiu co sa mne osobne zda lepsia alternativa... alebo co super pomaha na teplotu teda aspon mne osprchovat chodidla v studenej vode... drzim palce aby to rychlo preslo 🙂

zuzulik236
29. dec 2016

ale zvysena teplota v tehu je normalna ja som mala cele tehu okolo 37.3 - 37.5 ... skus tu sprchu na chodidla najprv ak nepomoze aspon neuskodi a potom skusaj dalej ak treba 🙂

akriakova
autor
29. dec 2016

Super, pojdem skusit, lepsie ako lieky...kazdy nam hovori ze prvy trimester je najhorsi a ja ochoriem, fnuk.. A to sa nam podarilo vytuzene a ja stale chora :( to tusim nieje ani mozne toto

zuzulik236
29. dec 2016

daj vediet ci ti to pomohlo 🙂

akriakova
autor
29. dec 2016

Samozrejme napisem 🙂 este raz dakujem😇

bienennest
24. jan 2017

@akriakova Ahoj, paralen sa pocas tehotenstva brat moze. Samozrejme, ze ber len pokial je potrebny.. vsetky lieky v tehotenstve niesu prave optimalne. Davaj si vsak pozor na ibuprofen, tento zvysuje krvny obeh a moze tak sposobit kontrakcie, preto sa tehotnym neodporuca.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre