mozem umyvat okna v tehotenstve?lebo suseda mi povedala ze mozem potratit.som v 15tt.dakujem
jasné
Len si davaj pozor, aby sa ti hlava nezatocila. Ja som umyvala v 8m, asi nejaky pocit "hniezdenia" 😀 Musela som vsetko vydrhnut a nachystat. Alebo to nechaj za teba spravit susedu 😀
Ak sa nemieniš príliš naťahovať a padať zo stoličky, či z okna tak môžeš 🙂 . Ja idem k veľkej noci tiež umyť okná - som zvedavá, kto by ich ich inak umyl / i keď môj manžel pomáha a už mi raz okná umyl, predsalen po mojom je to lepšie 😀 /
To je individualne, zalezi akym sposobom to robis, ci vyliezas a zliezas so stolicky, rebrika alebo len tak umyvas zo zeme. Vyliezanim a zliezanim sa zvysuje moznost urazu, padu. A tiez zalezi od toho ci mas alebo nemas nejake problemy v tehotenstve (rizikove, setriaci rezim, atd.). Pri prvom tehotenstve som robila uplne vsetko normalne a este som aj prenasala a pri druhom som musela mat trochu setriaci rezim, nakolko sa mi otvaral krcok ale okna som pri oboch umyvala, ale iba pokial som vladala a aj ked som vladala viac tak na jeden krat som umyvala max. 1 okno 1 den. Som vysoka, takze okna umyvam zo zeme nie zo stolicky, rebrika a umyvala som iba pokial som dobre dociahla takze horny ram som iba letmo pretrela, aby som sa velmi nenatahovala. Ale osbne si myslim, ze trochu pohybu nezaskodi, tehotenstvo pokial je fyziologicke nie je choroba. 🙂
co si nemozes, ani vysavat, ani podlahy umyvat ani kupelnu a vanu uz vobec nie a zachod tak to v ziadnom pripade, co ked sa nadychas sava? 😀 😀 😀 😀 😀 treba zamestnat trochu aj rodinku 😀
ja som robila uplne vsetko az do porodu plus mam malu dcerku, takze som bola cely den na nohach a v pohybe..a vsetko bolo o.k...nehovorim, ze to nebolo narocne fyzicky ale aspon sami potom lepsie a rychlesie rodilo 😀...
moja mama umyvala okna a na druhy den rodila v 30tt...urcite nie. Stoji ti to za to? potom uz bude neskoro..pre blbe okna.
ja som umyla okna zaciatkom tyzdna a zvysok vcera, termin mam 19.3., ale ani to so mnou nepohlo, budem prenasat, pritom som myslela, ze co-to sa tym nastartuje, takze je to individualne 🙂
Jasne ze ano, ja som umyvala 2 tyzdne pred porodom 🙂 len si davaj pozor aby sa ti netocila hlava nespadla si a podobne 🙂
ahoj, akurát minulý týždeň som ich umývala, a všetko som nestihla, tak budúci týždeň to idem dokončiť🙂 Len si dávaj pozor, aby si nespadla a príliš nenaťahovala (síce u nás to bez naťahovania sa nešlo) 🙂
a vykasli sa na okna...nech ich muz umyje...
aj mojho to este caka 😀
moja mama tiez umyvala spadla a potratila... 😒
Ja som tak tiež chcela okná umývať a tiež my zakázali, umyla ich za mňa moja maminka 🙂 asi sa tiež báli všetci že padnem alebo čo, ale inak si myslím že by to nemal byť problém pokiaľ si dáš pozor
ja som ich uz teraz doumyvala kto mi urobi? 🙂
ja som tiež okná už umyla minulý týždeň keď si dáš pozor nič sa nestane 😀
ja som umyvala okna cely mesiac pred porodom, vraj to vyvolava porod, no a prd makovy, mala sa narodila 4kilova presne na termin 😖
ked nemáš problemy a nepoumývaš 10 okien naraz a dáš si hlavne pozor aby si nepadla až sa štveráš na ne,tak v pohode.pomaličky pianko..aj týž.ked ich budeš umývať.hlavne bud opatrná
teoreticky mozes umyvat, ja mam tak skveleho manzela, ze v to obdobie umyl okna za mna 😉 skus aj ty svojho poprosit 😉
Môžeš. Môžeš robiť všetko, na čo sa cítiš. Ale treba dávať pozor, aby si nepadla alebo aby si sa nejako neponaťahovala. Veď radšej mať špinavé okná a byť ok. 🙂
Radšej neriskuj,môj manžel sa sám dovtípil a pre istotu umyl sám, aby to mňa ani náhodou nenapadlo 😀 .
ahoj, vykašli sa na okná, moja švagriná ich umývala a babo sa jej za pár dní narodilo mrtve, lebo sa zadusilo pupočnou šnúrou ☹((((myslím, že zdravie je dôležitejšie ako umyté okná......
ono umyvat okna by sa nemalo ked ma este babo vela miesta ze ked vytahujes hore ruky tak sa mu moze omotat pupocnik okolo kkrku poznam par takych pripadov ja som umyvala na schodoch to su iba tri malinke a su mi zarovno s pasom vrchny ram takze sa nenatahujem a v izbach mi umyla kamoska ked bola na navsteve tak je to na tebe
tehotenstvo nie je choroba len ´iný´stav.takže všetko sa môže-s mierou.umyješ jedno oddýchneš atď atď a to predpokladám že nemáš ani veľké bruško a pokial si dávaš pozor tak nevidím v tom problém.ja som ich umývala tri týždne pred pôrodom ledvo som fučala ale šlo to 😉
jediny krat som umyvala okna v tehotenstve..bolo to v 36 tyzdni a ked som konecne skoncila,tak som si sadla na schody troska si odpocinut a za par sekund mi praskla voda a nasledne za 6 hodin sa mi narodil moj prvy syn 😀 a po tejto skusenosti som uz nikdy v tehotenstve neumyvala okna 😀
Ja som umývala okno dva dni po termíne, chcela som isť rodiť 😀 a nepodarilo sa, až o dva dni
tie okna to preziju, ak nebudu umyte, ale ak mas rada riziko a nasledky, kludne, 100 krat sa nemusi nic stat a 101 sa stane....
no dobrá otázka, aj ja práve riešim túto dilemu... som na konci ôsme mesiaca a tiež akosi neviem, že či sa do toho pustiť.ale tak zase si myslím, že keď dám tak, že každý deň jedno tak by to malo byť v pohode, či? 😕
podla toho ako sa citis, v 15tom som este grcala a bola velmi slaba, tak som nerobila nic, po 25tom som cugrunt zmenila cely byt, vsetko vsak s mierou, nic neprehanat, by Ti to za to nestalo
ja som v 15 tt zacala kvoli podobnym pohybom, ake vykonavas pri umyvani okien (natahovala som sa za zavesnymi kvetinacmi, strihala som suche listy..) krvacat z placenty........a poznam jednu babu, ktora pri umyvani okien spadla, a potratila (pritom bola na umelom oplodneni, a riskovala to...)
podla mna by si nemala riskovat, ako pisala nejaka kocka predo mnou, 100x sa nestane nic, ale na 101 ano...a potom uz je neskoro banovat 😒
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
jasne ze mozes, pokial nebudes z okna skakat 🙂 😀
ja mam v plane umyvat okna o tyzden