Môžem šoférovať v 5. týždni tehotenstva?

ada1982
6. júl 2011

Ahojte baby, prosim vas mam otazocku ci mozem soferovat na dlhsiu trasu cca 400km, ked som v 5tt, u dr. som este nebola, takze neviem ci je vsetko v poriadku,ale nemam ani spinenie ani iny vaznejsi problem. Otehotnela som po clostilbegyte. Moze to nejako uskodit, potrebujem surne pomoc.dakujem krasne

anjelicek26
6. júl 2011

@ada1982 - si tehotna a nie chora, babo je asi 2mm velike a zabalene v maternici, co by sa mu prosim ta malo stat?? Ja som soferovala este den pred porodom, uplne v pohode, len neskor brucho zavadzia, treba si dat pod neho pas a nie cez brucho... ale to v piatom tyzdni fakt riesit nemusis.

jerryjanka
6. júl 2011

môžeš ale oddychuj pravidelne

elina313
6. júl 2011

rozumiem Tvojím obavám, ale neboj, všetko bude o.k. ide len o to, či Ti nebýva veľmi zle. Lebo ak áno, tak by sa cesta mohla predĺžiť 🙂 a radšej by som asi teda poprosila niekoho iného. Ale ak si o.k. tak aj bábo bude a nesmieš sa hneď od začiatku všetkého báť, ale byť presvedčená, že všetko je v poriadku 😉
Želám krásne tehuľkovanie a veľa zdravíčka obom 😉

burina111
6. júl 2011

šoférovala som 12 hodín pred pôrodom, pri dcérke som sa do pôrodnice odviezla...tehotenstvo nie je choroba, iba si treba viac dávať pozor a v neskorších mesiacoch bruško zavadzia ale sedačky sú v aute pohyblivé:o)

ninny
6. júl 2011

ja som tiež ešte šoférovala ešte tesne pred pôrodom... 😎

xlea
6. júl 2011

tehotenstvo nie je choroba, za cele tehu som nabehala asi 30tis km a soferovala som aj kratko pred porodom... dokonca v 12tt som mala aj buracku...ale vsetko dobre dopadlo.

cicimon
6. júl 2011

podobne ako baby hovoria, tehotenstvo nie je choroba a kedze si nebola ani u dr. ani nemas tehotensku knizku, tak oficialne ani tehotna nie si, takze kludne jazdi dalej

ajkuska
6. júl 2011

tiež si myslím že môžeš šoférovať, akurát keď je to dlhšia vzdialenosť tak si sprav prestávku.

miskinadamko
6. júl 2011

nemoze to nijako uskodit

stanislavao
6. júl 2011

zarazaju ma tu niektore otazky. poznam aj zenu, co 9 mesiacov sedela v kresle, lebo sa bala aj chodit, ale to je uz na psychiatriu diagnoza a nie do diskusii - podobne ako tato otazka.

danciacik
6. júl 2011

ja som šoférovala ešte do minulého týždňa. Aj teraz by som v pohode sadla za volant ale už si netrúfam voziť deti. Ale nemáš sa čoho báť.

rora
6. júl 2011

ja soferujem takmer denno denne od zaciatku tehotenstva a nemam ziadne problemy. ale sem tam na zaciatku ked mi bolo trosku nevolno alebo ma v podbrusku tak zapichalo tak som jednoducho na chvilu zastala a pockala minutku kym to nepreslo, babatku sa nema co stat ked sedis za volantom, ide len o tvoje pohodlie, nie kazdy sa na zaciatku tehotenstva citi dobre. nie to este v aute...

veronikam
6. júl 2011

Jasne, ked sa dobre citis, nebyva Ti zle, pripadne sa Ti netoci hlava, tak uplne v pohode. Ja som tiez soferovala uplne az do porodu. Nie sice take velke vzdialenosti, ale inak som denne chodila autom. 😉

yanni
6. júl 2011

v 5tt mnohe este ani nevedia ze su tehu 😀 a 400 km nie je vela. Na SK potrebujes sice na 400 km neskutocne vela casu ale hadam to nechces prejst v jednom kuse. Ja cestujem velmi vela, mam to na SK ca. 800 km ale aj nie-tehu si robim kazde 2-3 hodiny prestavku. Nemusis stat pol hodinu, casto staci 10 min, cik-pausu, niecoho sa napit a trochu pretiahnut kosti a ide sa dalej. No to by som ja dopadla, keby som nemohla v tehotensteve soferovat.

fleuerette
6. júl 2011

Ja som bola autom na nákupoch ešte 3 dni pred pôrodom 😀 . Celá rodina síce stresovala, ale myslím si, že je to o tom ako sa človek cíti.
Na dlhšie trasy som si zobrala veľa vody, niečo na jedenie a zmapovala po ceste záchody 😵 . Sem tam som si spravila prestávku, natiahla sa, napila, trochu prešla okolo auta a pokračovala.

sasikas
6. júl 2011

no ja som sa vozila na poradnu do TN, co je asi 20 km este 5 dni po termine, kedze som prenasala...ale citila som sa dobre, takze som neriesila .... 😝 v 5. tt nevidim dovod preco by si nemohla soferovat....pokial ti nebyva velmi zle tak kludne mozes...na dlhsej ceste si rob pauzicky a oddychni a hlavne vela tekutin....stastnu cestu.... 😉

gubcikova
6. júl 2011

ja som v 4mes.šoféroval 500km a v pohodke.šoférovala som na každú poradnu.a ešte aj den pred pôrodom.

adri2211
6. júl 2011

ja som soferovala do nemocnice ked som isla rodit 😀 mali sme rodinny zraz a manzel si dal za poharik,o pol noci mi odisla plodova voda tak sme isli do nemocnice,musela som soferovat. uplne v pohode sme dosli,akurat som bola cela mokra od plodovej vody 😀

brulka
6. júl 2011

ja som asi 16-tom tyzdni odsoferovala 500 km uplne bez problemov.
najvacsie riziko zeny v aute je ze sa moze stat nejaka nehoda. soferovanie som sa snazila obmedzovat z tohoto dovodu, ale kedze sa inak nedalo minimalne niekolko krat do tyzdna som za volantom sedela cele tehotenstvo.
co je dolezite nikdy sa nezabudni zapasat, pas si davaj vo vyssom stadiu pod brusko a ak budes jazdit vela oplati sa kupit ten specialny pas do auta pre tehotne:
http://www.hts.no/de/products/pregnant.php.
prajem pekne a bezproblemove tehotenstvo 😵

katren
6. júl 2011

ja by som soferovala aj teraz, keby mi netrpnu ruky....nevidim v tom najmensi problem

trinity525
6. júl 2011

samozrejme, ze mozes 😀 ja som soferovala skoro az do porodu .... 😎

monca73695
7. júl 2011

pozes ja ked som cakala Sofi tak som soferovala. Aj teraz soferujem.

evabb35
7. júl 2011

Šoférovala som celé tehotenstvo - od začiatku až do pôrodu, ale len na krátke vzdialenosti.

kralicica
7. júl 2011

soferovat v tehotenstve? ved to je snad normalne, nie? :D

cmulinko
7. júl 2011

presne v 5 tt sme isli z Irska do Chorvatska a ja som z toho odsoferovala cca 1000km.mam zdravu dcerku.

trinka
7. júl 2011

ja si teraz v tehu robím vodičák... a až na protestne kopance sem - tam je všetko ok.... 😉

nikush
7. júl 2011

ja soferujem aj teraz a som v 30tta budem nutena az do porodu...s prvym som absolvovala 900 km, v 6tom mesiaci v lete...hlavne je mat prestavky, ponatahovat sa, poprechadzat trosku a pokracovat....nie si chora, ale tehotna

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre