Ahojte... Ani neviem ako to napísat tak aby to malo hlavu aj patu... Na teste som objavila // ale mam strach ist hned k lekarovi lebo uz som raz bola tehotna sla som tam skoro nic nevidel a tak ma poslal na sono z vnutra. casto mi ho opakovali vzdy som po nom krvacala az dom nakoniec potratila, nechcem to zazit znova... A aj vtedy mi dal Dr Duphaston na udrzanie tehotenstva... Mam doma este nejaky nedobrati k lekarov asi nepojdem skor ako o 2 tyzdne myslite ze si mam dat duphaston aj bez lekara? Dakujem za vaše odpovede.
Preto sa pytam a netvrdim ze len koli tomu som potratila ale ja som nemala zadne problemi a krvacala som az tesne po tom vysetreni a ked ti ho urobia tri krat za jeden den nemyslim si ze to pomoze... ☹ A mam teda otazocku kedy je vhodne ist k lekarovi od zstenia ze som tehotna?
@anulik88 Ahojky, pokiaľ teraz nešpiníš a všetko je OK by som si Duphaston sama neordinovala, pokiaľ špiniť začneš choď k lekárovi, alebo na pohotovosť tam ti ho predpíšu. Tiež som potratila a teraz keď som nemala problémy som to neriešila, ale začala som špiniť a tak už to bolo na mieste. drž sa 😎
urcite si ho sama nedavaj a zavolaj lekárovi a on ti povie co a ako ved na to ten doktor je a ja mojmu mozem hoci kedy zavolat avzdy ochotne odpovie,ale ja by som mu urcite zavolala a poradila sa je nerozumné davat si sama od seba lieky a aj doktor musi stanovit ako ho užívat nei vždy sa rovnako užíva
@zabka79 Nespinim co ma tesi ale mam zvlastne bolesti v podbtusku a niekedy su naozaj silne a neprijemne... Najhorsie na celej veci je ze mam taky strach ist k dr zr ani neviem kedy tam mam ist. Poslednu ms som mala 2.12.2013 ale cykli mam 28 az 38 dni tak vlastne ani neviem kolko mi meska ☹
@danielita18 U nas nieje bezne volat lekarovi ak od neho nieco chces mas prist... A ja mam strach tam ist....
tak to asi nie je moc dobrý lekar ked nekomunikuje aj cez telefon a aeste ked mas aj z neho strach mne dal moj aj cislo na mobil keby cosi
@anulik88 chápem ťa že máš strach, ja som veľa dní preplakala, zo všetkým som sa lúčila, špinila som, tehotenské príznaky žiadne, so strachom som čakala a nespala 2 týždne a dočkala som sa 🙂 ešte včera som sa triasla ako osika v čakárni, dnes už hladkám moju malú lásku 🙂 aj tých 38 dní keby to bolo ti to dosť mešká ak dobre počítam 13 dní. To by som už volala k doktorovi a dala si to potvrdiť nech máš pokoj na duši a ak máš bolesti bruška silné zbytočne nečakaj a rieš to s doktorom hneď zajtra. Daj strach bokom potrebuješ vedieť čo a ako.
@danielita18 Moj lekar je taky starsi pan, mame v meste dvoch lekarou a on je ta lepsia volba ordinuje uz aj jeho dcera ale ja som oficialne jeho pacientka tak sa zlostia ked idem do ordinacie v den kedy ordinuje ona a ja nemam strach z neho ale z toho co my povie... z mojim mm velmi tuzime po babatku a bojim sa zlych sprav...
tak to ta chapem ze sa bojís to je vždy nejaký strah z toho co sa dozvies ale musis strach prekonat a ist radsej k lekárovi a kolko ti meská menstruacia?
@danielita18 No ja mam nepravidelnu od 28 az po 38 dni ale kedze posledu som mala 2.12.2013 aj od 38 dc to su skoro dva tyzdne...
no tak to už chod to uz bude vidiet 🙂
@danielita18 Aj pri prvom tehu mi meskali 2 tyzdne a este nic nevideli...
@anulik88 ja som otehotnela 2 mesiace po potrate takže všetko bolo veľmi čerstvé a strach veliký. Sono ani ja nemusím, vždy mám divné pocity v bruchu. Ale ak máš bolesti toho bruška tak choď si to dať potvrdiť. Ja som sa k doktorovi hrnula aj preto aby som vylúčila mimomaternicové, už ma napadali všetky čierne scenáre 😎
asi záleži aj od ultrazvuku môj ma 4D a ja som mala posledný menzes 12.7. 2012 a k doktorovi som isla 20.8. a bolo to vidiet ale povedal mi ze nech prídem este za týzden a potom to už bolo viediet krásne
@danielita18 moj dr urcite nema 4D ma cosi starsieho data... mam taky pocit ze sa zajtra mozno odhodlam a zajdem tam...
idem s malým von ešte potom môžme popísat
@anulik88 ja si myslim, ze aj z casteho vaginalneho UTZ si zial mohla potratit, v tak skorom stadiu, ked sa embryo este len zahniezduje je vaginalny UTZ 3x za den dost zataz prenho...skor uz je lepsi cez brusko
Na tvojom mieste by som pockala este minimalne 2-3 tyzdne, mozno aj viac, ale to uz zalezi na tebe kolko vydrzis cakat, to ze mas bolesti v podbrusku moze a nemusi nic znamenat, moze to byt len uhniezdovanim a roztahovanim a prekrvovanim maternice, je na tvojom uvazeni, ako to citis, aka je to silna bolest.
A Duphaston by som ti neodporucala si samej naordinovat, co sa ma stat stane sa, ziadny liek tomu nezabrani...skus mysliet pozitivne a tesit sa na babatko a mozno trochu relaxovat, chapem, ze po predchadzajucej skusenosti to nie je jednoduche, ale teraz to moze byt vsetko inak a ked pojdes o zopar tyzdnov k lekarovi tak uz budes vidiet srdiecko 🙂 , alebo je tu moznost ist k lekarovi a dat si zobrat len krv na hCG, podla stupajucej hodnoty tiez vie urcit, ci si tehotna a ultrazvuk mozes odmietnut, nemoze ta nutit 😉
@nikusinka Dakujem... Povodne som k lekarovi chcela ist az ked mi vymeska aj druhy cyklus co je 3.2.2014 ale vcera vecer ma dost v podbrusku bolelo a proste som z toho cela zmatena... Po pozitivnom teste som sa velmi tesila ale moj mm ma trosku schladil aby som nebola velmi smutna keby to nevyslo po prvom neuspechu ma to odt zlozilo a aj prenho to bolo tazke tak teraz sme obaja taky ze sa aj tesime a aj sa bojime tesit... podla tehotenskej kalkulacky na nete som v 7+3 tt no podla mna tak medzi 5 az 6 kedze mam kadejake cykli... v kt týzdni pocut srdiecko lebo som pocula dva nazory podla niekoho v 7 a podla inych az v 9?
@anulik88 no ono je to rozne, su baby u ktorych vidiet srdiecko uz v siedmom, niekedy az okolo 8-9, kedze mas posunuty cyklus a nevies presne kedy si vlastne mala ovulaciu, asi by bolo dobre pockat aspon do toho 8 tyzdna, ale hovorim, ak mas pochybnosti, ci je vsetko ok, zajdi za lekarom aj teraz, uvidis co ti povie a podla toho sa zariadis...drzim prsty 😉
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
tento liek si sama naordinovat nemozes, ak lekar uzna za vhodne, predpise ti ho, ale sama to neber, navyse ja som potratila aj ked som ho brala poctivo, cize radsej pockaj na dr.