Ahojte môžem si dávať do nosa pamykon kvapky? Aj ked su to ATB? Mozu sa uplne na zaciatku alebo sa nemozu v tehotenstve vobec? dakujem za odpoved.
ja by som si nedala nič...treba sa naparovať nad slanou vodou, nahrievať nad soluxom a zvýšiť dávky vitamínu C a D.a už určite by som si nedala pamycon, pretože sú to atb .
pamykon su lokalne antibiotika, takze sa zrejme mozu aj v tehotenstve. ale ak mas zeleny sopel tak by som sla radsej za doktorom, skontrolovat krv, dutiny, hrdlo. ak zelene sople nemas, len mas upchaty nos a riedky sopel priesvitny tak tam ti pamykon zrejme nepomoze 😕
Bezpečne sa môže v tehotenstve používať Pinosol. Sú to dosť aromatické kvapky, takej olejovitej konzistencie. Nie každému vyhovujú. Ale naparovanie nad slanou vodou je super. 😉 Pamykon by som nedala. Teda, ak si tehotná. Lebo status máš trošku iný. 😅
pokial viem / aspon mne ho v PP nechceli dat/ pamycon je len na predpis .... 🙂 v tehotenstve sa zvykne davat Bioparox, ten sa dal niekedy volne kupit, no radsej by som to konzultovala s lekarom .... pretoze mne moj povedal, ze niektore kvapky do nosa mozu spustit kontrakcie 😖
pamycon sú zarábané kvapky-atb len na lekársky predpis s dobou použiteľnosti 7 dní...v prípade, že ich predpísal lekár, ktorý vie o tehotenstve, je táto otázka zbytočná...ak nie, treba sa s ním poradiť 😉
Ahojte kočky, no k tým liekom.....som už týžden chorá, hrdlo,kašel,hepresy...brala som bioparox,kloktala+dopovala vitamínmi, som v 7 tz.Ale nepreslo mi to, dnes mi naordinovala antibiotika Zinnat+taktiež pamykon do nosa.Vôbec neviem,či mám toto všetko užívať...Poradťe pls...
katka282, ak Ti to predpísal lekár kt. vie, že si tehu, tak to ber, potrebuješ sa predsa vyliečiť a byť fit.
ak ich predpisal lekar tak sa asi mozu 🙂 ....a v tehotenstve nie je dobre nechat chorobu len tak, neliecit, moze to byt horsie ako nejake antibiotika ....
holky prave teraz rano som toto riesila nakolko sa liecim uz tyzden a dnes v noci som zacala mat zele sople a aj vykasliavat take hlieny.... doktorka mi dala pamycon - a ked som sa opytala ci je to bezbepcne tak mi to precitala z PC: kedze sa jedna o lokalne antibiotiku je vhodne pouzivat v tehu bez nebezpecenstva poskodenia plodu 😉
Načo sa tu pýtate blbé otázky, čo brat a čo nebrať???? Veď akonáhle poviete lekárovi, že ste tehotná a predpíše Vám nejaký liek, hľadáte odpoveď tu??? Lekári sú vzdelaní ludia, namiesto laikov, ktorí sú tu. Bože ženy , zamyslite sa trochu nás sebou. Ja som tehotná , mám pamycon, aj olynth som brala a všetky tie kvapky do nosa....tak radšej čítajte hlúposti , ako všetko môže plodu uškodiť. Naparovanie a podobné veci mne vôbec nezaberajú a keďže stále vraciam, nemôžem mať plnú nos, lebo sa dusím zvratkami. Tak si môžem vybrať, buď kvapky do nosa, alebo sa zadusim.
Používajte zdravý rozum a nepýtajte sa tu na každú kravinu, keď nedôverujete lekárovi , tak k nemu ani nechoďte , radšej sa popytajte tu , lebo tu Vám vždy 100% poradia!
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
o tom by ste sa mali poradit s lekarom. a pamykon je pouzitelny len 7 dni od zarobenia, lebo su to zarabane kvapky a ak vam ich niekto predpisuje, tak sa poradte s nim. ale radsej si dajte olynth.