Ahoj mám spustu otázok chcela by som vedieť ked vstanem môžem sa natiahnuť a ako ? Neublíži to bábätku ? Teraz mám maj alergiu soplím a kýcham je to len alergia na kosenú trávu peľ a kvety časte kýchanie môže ublížiť bábätku alebo nie či sopeľ máte to aj vy ? dakujem 🙂
@barbie483 Maminka nič v zlom ale koľko máš rokov? Také troška hlúpučké otázky..... Naťahovať sa môžeš koľko chceš, aj sopliť môžeš, kýchať..... Všetky ľudské hlučné zvuky sú dovolené..... Inak by ti to vyvalilo bok
@barbie483 Moja babka ešte den pred porodom mlátila žito a robila na poli a všetko v pohode, neprehánaj to, možeš robiť všetko, ved nie si z porcelánu.
Ja som práve priniesla z pošty balík a ešte som aj cesou nakúpila, Váhu som rozložila a pokojným krokom dokráčala domov. Či sa môžem ráno natiahnuť? Nad tým sa zamýšľať ma skutočne nenapadlo. Čo sa týka kýchania, je možné, že si v neskoršom štádiu možno cvrkneš. Ale to je asi tak všetko.
Ja som do 15tt hrala s kamaratmi futbal 😀 😀
Hovorí sa, že žiadna otázka nie je hlúpa, všakže..
Možno zvykla autorka ráno nejakými cvikmi naťahovať celé telo.. A možno sa bojí len tak natiahnuť aby si nenamáhala brucho - to chcete aby radšej eobila nezodpovedné kraviny? Len preto, že vy máte iný prah toho na čo sa verejne spýtate alebo nie?
Telo znesie všetko čo je preň prirodzené; takže možeš všetko čo nie je nepeíjemné.
A alergia a kýchanie, to ste asi ešte nemali riadny kýchací záchvat..keď má pocit že si človek mozog a vnútornosti vykýcha.
Na alergiu skús alergológa čo ti odporúči, nie je dobré mať plný nos a opuchnutú sliznicu slhodobo kvoli prekysličeniu; ka skúšam homeopatiká z lekárne (bežne užívam alerid ale ten som v tejotenstve vysadila).
@me_to_you su otazky a otazky a toto je skutocne blba otazka. baby opisali vyssie, co sa v tehotenstve vsetko da robit, ak nema diagnostikovane rizikove. ak nema, tak moze robit co len chce. osobne som sa stahovala akurat v 7. mesiaci, paradne som sa ponatahovala so skatulami tazkymi a este som to poodvazala, juniora som prenasala a este v den porodu som si fajne pobehala doma s vysavacom, do banky, na postu.
myslim, ze cim viac sa zenske ofukuju, tym je to horsie. tehotenstvo nie je choroba.
@barbie483 asi viem z čoho pramení tvoja otázka.. Hovorievalo sa, že tehotná nemá vešať pradlo, ani záclony, ani nevykonávať činnosti s rukami hore po piatom mesiaci. Vraj sa vtedy plod otáca a moze sa omotat do pupucnej šnury.. natahujeme sa rukami hore, možno preto si sa pýtala? Podla mna je to povera, ale u slovenskych žien pretrvávala dlhe roky.
@mawka oukej, a teda sa jej treba vysmiať? Myslím si, že nie.. Ublíži tým niekomu? Útočí na niekoho? Nie, pýta sa a dostáva sa jej výsmechu. To sa tu žena už nemusí nič pýtať aby ju nezvozili..
A je fajn, že si si tehotenstvo normálne užila, ale každému v začiatkoch napadne "čo ak"..
(Moja svokra umývala okná, spadla, potratila; ja len tak pre pripad..že keby sa tu niekoho spýtala či v 1.trimestri može umyť okná, asi by ste ju tiež vysmiali)
môže sa jasné ..
Ja som obe tehotenstvá pracovala do konca 7.-ho mesiaca a to od rána do večera na nohách v kaderníctve a čuchala som celý deň výpary ,deti úplne zdravé a starší mi zaspával na fén 😀
Zasnem nad odpovedami fakt..dospele zeny a matky!!hanba niektorym...ja som prvykrat tehu vytuzene babatko je to a tiez som sa take otazky pytala pretoze predtym som sa o to nezaujimala,viem ze som tehu a nie chora ale bala som sa co mozem co nie lebo nechcem o babo prist!!vysmech si nechajte je to trapne!!ak nechcete odpovedat tak si blboati nechajte pre seba!!boze moj
@me_to_you tu ide hadam o to, ze kedysi nebol internet a zeny vynosili dieta popri beznej praci a bheznych cinnostiach. precitali si v knihe Moje dieta alebo podobne a zivot siel dalej. dnes mame internet a zakladaju sa diskusie s otazkami, ktore si vie precitat v knihe o tehotenstve. sto razy sa tu niektore opytaju to iste. sak prv googlim, hladam, potom sa pytam, nie? ci treba sa pytat na kazdu vec v extra teme?
Ja som este dva tyzdne pred porodom makala ako fretka a lietala po sklade, balila veci a o inom ani nehovorim. Ak nie je rizikove tehu tak urcite neublizi pohyb ani aktivita a uz vobec nie nejake natahovanie... zalezi to individualne na kazdom co zvladne... niektore zienky mozu cele tehu iba spat aj ked nemaju ziadnu diagnozu a ine budu lietat aj ked ju maju :P
Aj ja si myslim, ze ziadna otazka nemoze byt blba, tak som vymyslela jednu variantu odpovede.
Sposob natahovania v tehotenstve, (pouzitelne aj vo vyssich stadiach): lahnut si na kraj postele, na chrbat, najlepsie naha, lavu nohu vystriet ku plafonu, potom aj pravu, lavu presunut co najviac do strany (dovonku - otvorit), potom aj pravu do druhej strany. Ruky za hlavu, a zavolat manzela.
@ivkadracova ty o com prosim ta???
@alk05 si mysli ze je vtipna...bohuzial opak je pravdou...sa divime co rastie z deti ked matky sa tu takto vyjadruju
@petulda333 no tak teraz ste vtipne vy dve s kamoskou 😀
a ja sa bojjim, co rastie z deti az chorobne bojazlivych zien 🙂
Baby divili by ste sa ako su niektoré opatrne ...ked som bola už s malou tehotná isla som zaniest krv do labaku malý v kociku a tam sa ide z vonka a take dva schody su tam zostala som stat ze čo teraz bo dvere úzke a vyšlaakurat taká slecinka tak som ju pekne piprosila ci mi nepomôže len podvihnut kocit a slecinka ze nie ja som tehotná...ako sorry aj ja ale aj tak som musela tam nehat kočík a malého vytiahnuť von 😀
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@barbie483 si tehotná a nie smrteľne chorá pre boha....ja neverím, že tieto otázky môžeš myslieť vážne....