Môžem sa počas tehotenstva naťahovať?

barbie483
29. máj 2015

Ahoj mám spustu otázok chcela by som vedieť ked vstanem môžem sa natiahnuť a ako ? Neublíži to bábätku ? Teraz mám maj alergiu soplím a kýcham je to len alergia na kosenú trávu peľ a kvety časte kýchanie môže ublížiť bábätku alebo nie či sopeľ máte to aj vy ? dakujem 🙂

tinqua
29. máj 2015

@barbie483 si tehotná a nie smrteľne chorá pre boha....ja neverím, že tieto otázky môžeš myslieť vážne....

lilimoni
29. máj 2015

@barbie483 moja mama do septembra robila ako otrok na druzstve a v oktobri som sa narodila 😀 mozes dokonca aj nakup odniest domov a ani vysavac ti neublizi 😀

bonaqa2013
29. máj 2015

@barbie483 Maminka nič v zlom ale koľko máš rokov? Také troška hlúpučké otázky..... Naťahovať sa môžeš koľko chceš, aj sopliť môžeš, kýchať..... Všetky ľudské hlučné zvuky sú dovolené..... Inak by ti to vyvalilo bok

alaguema
29. máj 2015

@tinqua môže. Je to Barbie 😀

@barbie483 skôr než položíš ďalšie podobné otázky, skús sa aspoň na maličkú chvíľku zamyslieť...neboj, myslenie neublíži ani tebe, ani bábätku 🙂

janickacrazy
29. máj 2015

@barbie483 Moja babka ešte den pred porodom mlátila žito a robila na poli a všetko v pohode, neprehánaj to, možeš robiť všetko, ved nie si z porcelánu.

mimla
29. máj 2015

Ja som práve priniesla z pošty balík a ešte som aj cesou nakúpila, Váhu som rozložila a pokojným krokom dokráčala domov. Či sa môžem ráno natiahnuť? Nad tým sa zamýšľať ma skutočne nenapadlo. Čo sa týka kýchania, je možné, že si v neskoršom štádiu možno cvrkneš. Ale to je asi tak všetko.

lilimoni
29. máj 2015

Ja som do 15tt hrala s kamaratmi futbal 😀 😀

me_to_you
29. máj 2015

Hovorí sa, že žiadna otázka nie je hlúpa, všakže..
Možno zvykla autorka ráno nejakými cvikmi naťahovať celé telo.. A možno sa bojí len tak natiahnuť aby si nenamáhala brucho - to chcete aby radšej eobila nezodpovedné kraviny? Len preto, že vy máte iný prah toho na čo sa verejne spýtate alebo nie?

Telo znesie všetko čo je preň prirodzené; takže možeš všetko čo nie je nepeíjemné.
A alergia a kýchanie, to ste asi ešte nemali riadny kýchací záchvat..keď má pocit že si človek mozog a vnútornosti vykýcha.
Na alergiu skús alergológa čo ti odporúči, nie je dobré mať plný nos a opuchnutú sliznicu slhodobo kvoli prekysličeniu; ka skúšam homeopatiká z lekárne (bežne užívam alerid ale ten som v tejotenstve vysadila).

prego81
29. máj 2015

@barbie483
zacinam si byt ista ze si sibalka sibalska ktora nas tu raz za cas chce pobavit 😀 Dakujem 😀
V opacnom pripade no comment 😲

mawka
29. máj 2015

@me_to_you su otazky a otazky a toto je skutocne blba otazka. baby opisali vyssie, co sa v tehotenstve vsetko da robit, ak nema diagnostikovane rizikove. ak nema, tak moze robit co len chce. osobne som sa stahovala akurat v 7. mesiaci, paradne som sa ponatahovala so skatulami tazkymi a este som to poodvazala, juniora som prenasala a este v den porodu som si fajne pobehala doma s vysavacom, do banky, na postu.
myslim, ze cim viac sa zenske ofukuju, tym je to horsie. tehotenstvo nie je choroba.

maslenka47
29. máj 2015

@barbie483 Moze tehotna "tlacit" na zachode, neublizi to babatku? A vobec, moze rano vstat a dojst na ten zachod? :x

@me_to_you pardon, ale su aj riadne sproste otazky. A tato tema ich obsahuje neurekom. Vlastne nie len tato tema...

jemena
29. máj 2015

@barbie483 asi viem z čoho pramení tvoja otázka.. Hovorievalo sa, že tehotná nemá vešať pradlo, ani záclony, ani nevykonávať činnosti s rukami hore po piatom mesiaci. Vraj sa vtedy plod otáca a moze sa omotat do pupucnej šnury.. natahujeme sa rukami hore, možno preto si sa pýtala? Podla mna je to povera, ale u slovenskych žien pretrvávala dlhe roky.

me_to_you
29. máj 2015

@mawka oukej, a teda sa jej treba vysmiať? Myslím si, že nie.. Ublíži tým niekomu? Útočí na niekoho? Nie, pýta sa a dostáva sa jej výsmechu. To sa tu žena už nemusí nič pýtať aby ju nezvozili..
A je fajn, že si si tehotenstvo normálne užila, ale každému v začiatkoch napadne "čo ak"..
(Moja svokra umývala okná, spadla, potratila; ja len tak pre pripad..že keby sa tu niekoho spýtala či v 1.trimestri može umyť okná, asi by ste ju tiež vysmiali)

denise.v
29. máj 2015

môže sa jasné ..
Ja som obe tehotenstvá pracovala do konca 7.-ho mesiaca a to od rána do večera na nohách v kaderníctve a čuchala som celý deň výpary ,deti úplne zdravé a starší mi zaspával na fén 😀

denae
29. máj 2015

@barbie483 a čo tak položiť tieto otázky priamo svojmu lekárovi? Ten ti na ne určite odpovie bez irónie a posmechu 🙂 Keď vstaneš a nebudeš sa hneď naťahovať so 100 kg balvanmi, môžeš sa naťahovať ako a koľko chceš.

alk05
29. máj 2015

@tinqua co je na tom ze sa vypytuje?? Je len opatrna...radsej sa pytat nez potom lutovat...

petulda333
29. máj 2015

Zasnem nad odpovedami fakt..dospele zeny a matky!!hanba niektorym...ja som prvykrat tehu vytuzene babatko je to a tiez som sa take otazky pytala pretoze predtym som sa o to nezaujimala,viem ze som tehu a nie chora ale bala som sa co mozem co nie lebo nechcem o babo prist!!vysmech si nechajte je to trapne!!ak nechcete odpovedat tak si blboati nechajte pre seba!!boze moj

alk05
29. máj 2015

@lilimoni ja som nenosila....moja mama tiez robila a si predstav ze potratila!!

alk05
29. máj 2015

@barbie483 prosim ta vobec si to nevsimaj....su tu hlupe zeny niektore....ja som sa tiez vsetko vypytovala a nelutujem....tiez som sa bala napr.rano natahovat....ale je to ok....zelam krasne a pohodove tehotenstvo 😀

lilimoni
29. máj 2015

@alk05 urcite sa stat moze. Ale z toho, ze si rano kosti natiatne, sa nic drobcovi nestane.

mawka
29. máj 2015

@me_to_you tu ide hadam o to, ze kedysi nebol internet a zeny vynosili dieta popri beznej praci a bheznych cinnostiach. precitali si v knihe Moje dieta alebo podobne a zivot siel dalej. dnes mame internet a zakladaju sa diskusie s otazkami, ktore si vie precitat v knihe o tehotenstve. sto razy sa tu niektore opytaju to iste. sak prv googlim, hladam, potom sa pytam, nie? ci treba sa pytat na kazdu vec v extra teme?

simca06022011
29. máj 2015

Ja som este dva tyzdne pred porodom makala ako fretka a lietala po sklade, balila veci a o inom ani nehovorim. Ak nie je rizikove tehu tak urcite neublizi pohyb ani aktivita a uz vobec nie nejake natahovanie... zalezi to individualne na kazdom co zvladne... niektore zienky mozu cele tehu iba spat aj ked nemaju ziadnu diagnozu a ine budu lietat aj ked ju maju :P

alk05
29. máj 2015

@mawka ak ta to obtazuje preco si na fore???!

ivkadracova
29. máj 2015

Aj ja si myslim, ze ziadna otazka nemoze byt blba, tak som vymyslela jednu variantu odpovede.
Sposob natahovania v tehotenstve, (pouzitelne aj vo vyssich stadiach): lahnut si na kraj postele, na chrbat, najlepsie naha, lavu nohu vystriet ku plafonu, potom aj pravu, lavu presunut co najviac do strany (dovonku - otvorit), potom aj pravu do druhej strany. Ruky za hlavu, a zavolat manzela.

alk05
29. máj 2015

@ivkadracova ty o com prosim ta???

petulda333
29. máj 2015

@alk05 si mysli ze je vtipna...bohuzial opak je pravdou...sa divime co rastie z deti ked matky sa tu takto vyjadruju

mawka
29. máj 2015

@petulda333 no tak teraz ste vtipne vy dve s kamoskou 😀
a ja sa bojjim, co rastie z deti az chorobne bojazlivych zien 🙂

me_to_you
29. máj 2015

@mawka a keď internet nebol, bolo hádam aj menej uštipačných rýpavých žien...

Na jednej strane sa tvária všetci aký je ten svet zlý a stavˇí sa len tu pozrieť koľko jedovitosti sibtu ženy ventilujú...smutné

mawka
29. máj 2015

@me_to_you to nie je ventilacia, to je nadhlad, ktore nepochopia tie, ktore ho nemaju 🙂
hawk
😉

anieli_1
29. máj 2015

Baby divili by ste sa ako su niektoré opatrne ...ked som bola už s malou tehotná isla som zaniest krv do labaku malý v kociku a tam sa ide z vonka a take dva schody su tam zostala som stat ze čo teraz bo dvere úzke a vyšlaakurat taká slecinka tak som ju pekne piprosila ci mi nepomôže len podvihnut kocit a slecinka ze nie ja som tehotná...ako sorry aj ja ale aj tak som musela tam nehat kočík a malého vytiahnuť von 😀

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre