Môžem sa kúpať vo vani v prvom mesiaci?

katka2365
29. aug 2013

Chcela by som si trocha lahnut do vane no neviem ci nemozem potratit alebo nieco

sissy27
29. aug 2013

z ležania vo vani sa podľa mňa ešte nikomu nič nestalo... ale ak si tam plánuješ aj napustiť vodu, tak nie príliš horúcu...

anjelicek26
29. aug 2013

Do vane mozes normalne ist kedy sa ti bude pacit. Vo vyssich stupnoch tehotenstva je to zaberak na organizmus, srdce, mozes omdliet, preto nekupat sa vo velmi horucej vode a potom uplne ku koncu neliezt do vane, ked mas kontrakcie, moze ich to urychlit a ty tam priamo porodit... ale inak sa kup podla nalady...

martinkatinka
29. aug 2013

No tak prvý mesiac ani nevieš, že si už tehotná 😉 Ja som sa kúpala normálne, ako predtým, nevidím v tom problém, len jasné, že ensmieš mať horúcu vodu alebo naopak šokujúcu studenú.

m_ij_ka
29. aug 2013

kľudne sa môžeš kúpať, ale odporúča sa byť krátko, nie dlho hlavne v posledných mesiacoch tehotenstva

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lussy83
30. aug 2013

kupanie sa neodporuca nikde pocas tehu.v prvych mesiacoch vyvolava potrat a v neskorsich predcasny prichod babetka na svet..

usacek79
30. aug 2013

takze dovod, preco sa neodporuca najma v prvom trimestri kupat, NIE JE samotny kupel ani voda, ALE teplota vody!
pokojne sa kupat mozes, ak si das vlaznejsiu vodu - nemala by mat viac, ako je teplota tela - teda idealne okolo 35°C ked ma, je to uplne OK 🙂 z dovodu prehrievania sa neodporuca ani sauna, opalovanie, ani ochoriet a mat zvysenu teplotu po dobu viac hodin - je to ale vzdy pre zvysenu teplotu, prehrievanie moze mat v uvode tehu devastacne nasledky na vyvoj plodu.
VO vyssom stadou tehu sa zas horuca voda neodporuca pre mozne "uvolnenie" svalstva maternice, ktore moza mat teoreticky za nasledok spustenie kontrakcii...
ale opakujem - voda aj plavanie su v tehu uuplne OK (plavanie vo vyssich stadiach je dokonca TOP aktivita, ktora uvolnuje bolavu chrbticu a celkovo nas zrelaxuje, ked sme uz ako velryby 🙂 ), len ta voda musi mat DO 35°C 😉

maca_p
30. aug 2013

chodila som aj do bazena a nic sa nestalo 😉

vinifred
30. aug 2013

..tak ja pri mojej negatívnej skúsenosti som sa vo vani kúpala až potom,keď som porodila..

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre