Ahojte neviete možem sa kúpať v bazéne kde je čistá voda zo studni?Lebo vraj sa už otváram tak neviem či môžem alebo nie 😒
Ja tiez nie
preto sa pýtam lebo neviem ako to je
Ked sa už otvaras, neriskuj, môžeš dostať infekciu a tým, že si otvorená môže veľmi ľahko prejsť na bábätko. Už tó s kupanim vydrž.
@doliva podla mna ke si kupis tehu tampony tak mozes. Ja som sa kupala cele tehu
@katren a si pouzivala aj tie tampony?
@lusinda1989
@freyjanr baby ta ja sa zajtra idem kupať ta čo sa može take stať?jedine že mi kontrakcie prídu
@doliva mne vyslovene povedal gyn. Ked si otvorená,nekupat. Bábätko nemá už čo chranit pred infekciou ako ked je krcok zatvorený a zazatkovany. Nemusí sa nič stat, tó je pravda, ale ja osobne by som tó neriskovala. Tiež si odopriem veci počas tehu, ktoré by som nemala. Zdravie babatiek mi je prednejšie. Ja sa ani teraz nekupem. Bola som na plávaní s babatkami s dcérkou a hneď som dostala infekciu. Asi som v tehu na tó citlivá. Načo pokúšať.
sorry,baby,to neviete tých 9 mesiacov vysedieť na r.i.t.i. ? jedna do bazena,druhá do jazera,tretia do lietadla,štvrtá do tramtárie....
no ked niekto vysedava 9 mesiacov na riti tak potom ten porod tak aj vyzera..ved na to treba mat kondicku, hybat sa....a ked sa jej narodi babetko tak minimalne na pol roka moze zabudnut na lietadlo, tramtariu, bazen a ine volnocasove aktivity
@doliva, ak si už otvorená, neriskovala by som to. môžeš dostať infekciu a bábätko už nič nechráni. radšej sprchu, ako kúpanie v bazéne. bazén tak maximálne schladiť nohy. 😉
@janinah, ale tehotenstvo nie je choroba. prečo, ak je tehotenstvo v poriadku, žiadne rizikové, by sa mala žena obmedzovať? pokiaľ nerobí adrenalínové športy, nepije, nedroguje,... môže podľa mňa normálne fungovať. 😉
A prečo by nemohli chodiť? Keď sa na to cítia. Už vidím teba že by si v tých horúčavách sedela doma a parila sa.....
@lusinda1989 ja som sa na tieto tampony pytala mojej doktorky a ona to vobec neodporuca, nakolko to je este horsie ako bez ☹
do verejného by som nešla a v súkromnom bazéne predpokladám že pravidelne čistíte vodu a dezinfikujete, takže by problém nemal byť ... aj keď už pri otváraní sa tesne pred pôrodom by som asi nešla do bazéna maximálne do vane, kde je voda z vodovodu, teda hygienicky určite nezávadná ... 🙂
@angua27 nikde nepíšem,že teh. je choroba,je milion vecí,ktoré sa dajú robiť,ale nie je nutné robiť všetko ako netehotná,lebo to nie je bez rizika...
@nativanativa v horúčavach som chodila aj do lesa,aj k vode,ale max. tak nohy namočiť
@lujza123 sedieť na riti som nemyslela doslova,len neliezť tam,kde je možné riziko..a to je snáď jasné,že po pôrode sa žena venuje dieťaťu a nie svojim koníčkom,s tým každá ráta ,ale však to nie je koniec sveta
no...ja som pocas tehu bola velmi aktivna 😀 ...ale co sa kupania tyka,tomu som sa vyhla...tehu nie je choroba-tiez moje heslo..ALE zase som aj typ cloveka,kt. je z tych "par %" 😀 ...t.j.....ze aj ked sa pri kupani nic stat nemusi,ja by som urcite daco chytila 😀 ..takze som sa preventivne vyhla 😀
@janinah ja som v tehu aj letela dva krat bola na divolenke v egypte a mam zdravu dcerku tehotenstvo neni choroba doktorka mi to vsetko odobrila nemala som ziadne problemy.
@janinah to hej..neliest tam kde je mozne riziko..len to riziko je pre kazdu ine 🙂 ...neexistuje univerzalne bezpecne miesto alebo stav...je riziko ked sa skusena lyziarka ide lyzovat v 4 tom mesiaci? Je riziko ked tehula chodi ako obycajne na bicykli do prace? Je riziko ked leti lietadlom na dovcu ako kazdy rok. Je riziko ked sadne do auta? Ked si da hranolky v stanku? Ked pohladka macku na ulici?...atd atd
Kazdy to mame inak a kazdy vidime riziko uplne inde
ja som 35plus 6, mame doma bazenik doteraz som sa v nom macala a bolo mi super, prevratenej bruskom dole, chrbat si len tak krochkal a aj malý, ale do verejnych kupalisk by som sa uz asi bala ist, najma v tychto horucavach, jazera su lepsie, len horucavy.....to je podla mna vacsie riziko. a tiez si myslim, ze tehotenstvo nie je choroba a kazda zena vyciti, co jej robi dobre a co nie, pokial je samozrejme tehotensvo bezproblemove
Ale myslim, ze ked sa uz otvaras, tak to uz nie, neriskuj
@lusinda1989 ok,len keby sa nedajbože niečo skomplikovalo,tak doktorka nebedáka,bedákala by si ty 😒 ja sa nehádam,choďte premňa zamňa aj na Mars,je to vaše zdravie,vaše dieťa 😉
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ja by som to neriskovala