Ahojte viem aká som bola slabá a nezodpovedná že sa mi doteraz nepodarilo prestať a cítim sa preto veľmi zle mám obrovské výčitky ohľadom toho aj sa hanbím. ...
Po otehotneni som síce znížila prísun cigariet na 2-3denne niekedy boli dni keď som vyfajčila aj viac okolo 5-6-7 no tych bolo našťastie menej. Tie výčitky ale už neviem vydržať fajčím tajne...chcem s týmto zlozvykom prestať teraz v druhom trimestri už som pripravená to vydržať môžem v tomto štádiu tehotenstva ešte prestat? Pijem aj 1-2 kávy denne kvoli nízkemu tlaku dr mi povolil ale aj to by som chcela radšej prestať :(
Teraz si v prvom rade zodpovedna za babatko, co nosis v brusku, tak sa k tomu tak aj postav...nemas na co cakat..ta kava nie je az taky hriech, ale tie cigarety su pre baby hnus
Nefajci !!!
Ahoj ,nikdy nie je neskoro prestat s fajcenim!Ja som bola silnou fajciarkou (za den viac ako krabica)dcèrkou som prestala fajcit cc v 9 tt ked som kvoli krvácani dostala do nemocnici-ale bohuzial ked malá mala 3 mes.znovu som s tym zacala!Jednèho dna my manzel povedal(aj on bol silnym fajciarom)ze od zajtra nebude fajcit a ja som k nemu pridala!A tomu uz sú 3 roky co nefajcime🙂
Prosím Ta-nefajci🙂, dieťatko po narodení môže mať absťák, bude stále vyžadovať nikotým. Prednejšie ti musi byt zdravie babetka🙂
@kittie44 ja som v siestom mesiaci straaasne kaslala, musela som brat sprej ktorý sa vdychoval do pluc, bohužiaľ musela som ho brať, lebo ten kašel by ešte viac ubližoval babu a mala som z toho tak strašné výčitky a modlila som sa aby neublížil malému..... takže nechápem ženy, ktoré nemusia a aj tak kazia zdravie nie len sebe ale aj tomu malému ktoré ešte ani nie je na svete a už musí dýchať tie smrady... ak ti záleží na malom tak prestan...... Bola som aj závislá kavičkárka, dve kávy do dňa som musela mať a prestala som piť kávu už keď sme sa rozhodli že budeme mať babo a aj ked mávam nízky tlak tak som ju nepila lebo malému káva zvyšuje tlak tak ako tebe a zrýchluje činnosť srdiečka, ale nie je to až také zlo ako cigarety...
nie, este zacni viac fajcit a ked sa nedaj boze nieco posere, tak potom si trieskaj hlavu o mur, ze aka si bola sebecka, atd.....a to je dobre, ze fajcis tajne- nema to taky ucinok na dieta 😠 😠 😠
@celasapremenim Neni prvá, ani posledná čo počas tehotenstva fajčí. Nezastávam sa jej, ale tvoja reakcia mi príde trošku...no nepríjemná... Dá sa to povedať aj ľudskejšie.
či môžeš teraz prestať? vieš čo nie, je to úplne nevhodné, len fajči ďalej.
Budeš sebecká matka. Už teraz si.
a že máš výčitky tak fajčíš tajne... a potom už výčitky nemáš?? ozaj neviem či sa mám smiať alebo zaplakať.
Nie neprestavaj kludne fajci do konca ...dievcaaa ak chces aby malo tvoje dieta nejake nasledky...ufff..vidiet ta sbruskom a cigaretou v ruke tak ti po nej asi jednu tresknem
Môj otec prestal fajčiť zo dňa na deň po 40tich rokoch fajčenia - vyfajčil predtým 2 krabičky denne. Tak mi tu netrep, že sa to nedá. Dá sa to a hneď. A urob to okamžite, netráp svoje dieťa a seba. Určite chceš pre dieťa to najlepšie tak naozaj skonči hneď v tomto momente. Dá sa to.
Tvoje výčitky sú opodstatnené ale o skončení sa poraď s gynekológom. Každý prípad je iný. Dôležité je aby si priznala skutočný počet vyfajčených cigariet. Ak fajčíš príliš veľa nie je dobre prestať ihneď (tým nechcem povedať že ťa podporujem vo fajčení) Ak skutočne fajčíš 2-3 cigarety denne určite urobíš lepšie ak prestaneš úplne a pri tomto množstve aj hneď. Nejdem ťa strašiť čo všetko sa môže tvojmu dieťatku stať. Je toho dosť na nete a je v tvojom záujme a najmä záujme tvojho dieťatka aby si prestala.
Ja som prestala v momente kedy sme sa rozhodli že je čas na bábätko. Fajčila som 30+ denne a išlo to (nefajčím dodnes). Musíš len chcieť a zvyknúť si na fakt že ty už nie si na prvom mieste, je tam tvoje dieťa a úlohou matky je robiť preňho všetko tak ako najlepšie vie .....
Ked fajčis tajne, to akože bábätku menej škodis, ci ako?
Ja nechápem, ze nechápeš, ze čím skôr skončíš tym lepšie pre teba i dieťa!
Ja by som bola zvedava, co by si robila,keby sa ti narodi ,,ine,, babatko, mam na mysli niake postihnutie, vdaka tvojmu fajceniu
s tými kávami, ja mám taký nízky tlak, že občas aj odpadnem a vieš čo? Kávu nepijem absolútne.
(mi to skôr poslalo ako som chcela) nepijem kávu, ale začala som cvičiť - môžeš napr. jogu pre tehotné a tlak sa ti veľmi upraví. Alebo zvýš príjem magnézia.
Dieťa - či cigarety ??? Čo si vyberieš? ... je to len a len na tebe!
Fuha,neviem co ani napisat,ze dnes este nejaka mamicka takto RiSKUjE v tehotenstve.... Ako nic v zlom,co by ine zeny dali za to,aby boli tehotne a ty fajcis a kavickujes vo velkom,pritom v telke bezne vravia o coraz castejsich predcasnych potratoch...Nechapem,ze si neprestala hned,ako si zistila,ze si tehotna...trosku viac nez sebecke,moj nazor.
Ďakujem za všetky reakcie ide o to že mi vraveli tie čo fajčili vraj nemám uplne prestať len obmedziť nakoľko v case keď som zistila že som tehotná som bola tuhá fajčiarka vraj sposobim babu sok...lenze ja prestat chcem a preto sa pytam aj tu
nefajči!!!!
@kittie44 Ahoj, aj keď určite tu nehľadáš výčitky, určite niektoré aj tak si ich neodpustia...Ani ja nie som za to aby tehotná žena fajčila, ale poznám nie jednu, ktorá počas tehu fajčila...Pre drobca bude určite najlepšie keď s tým sekneš, no viem, že niektorým tuhým fajčiarkam aj doktori povedali aby si radšej aspoň 1 cigaretu cez deň dali ako s tým zo dna na deň sekli...a ak si rozhodnutá s tým prestať, tak prestaň 😉 čo sa týka kávy, pokiaľ máš nízky tlak a doktor ti povedal, že môžeš, tak sa tým netráp...ja som pri dcérke a toto tehu kávu nemôžem ani cítim, musela som s ňou seknúť zo dňa na deň, lebo mi bolo z nej zle na žalúdok...no pri synovi som musela veľmi dávať pozor, lebo to by som bola vypila aj 10 káv za deň 😀
nerozumiem, prečo sa také niečo vôbec pýtaš? Však ak chceš skončiť, tak skonči, ak nechceš/nedokážeš, tak nekonči. Tvoj život - tvoje dieťa - tvoje rozhodnutie. V prvom rade musíš byť ty sama stotožnená s tým, že prestaneš a nevrátiš sa k tomu - ani tajne. Lebo ak skončíš len preto, že ti to tu napíše x ľudí, tak budeš v zbytočnom strese a to škodí bábu možno rovnako, ako cigarety. Ja nefajčím, takže takúto dilemu nepoznám, ale verím, že urobíš to, čo je dobré pre teba aj pre tvojho drobčeka - lebo teraz je 100%-ne závislý len na tebe, na nikom inom. Držím palce
Mozes prestat fajcit kedy chces..je to len a len na tebe 😉
@kittie44 akoze ci mozes prestat s fajcenim? Nerozumiem otazke....NIe ze mozes, musis...Ak sa chces zachovat zodpovedne voci tvojmu nenarodenemu dietatku a dat mu do vienka len to najlepsie, co mozes, urcite musis najst silu prestat. Keby ti diagnostikovali rakovinu, stavim sa, ze by si tu silu prestat nasla, aby si spravila vsetko pre tvoje uzdravenie, tak preco ju nenajdes pre to najcennejsie, co vsetci mame? Pre svoje dieta? Urcite nie je neskoro a lepsie teraz, ako vobec...
Ja som tiež fajčila,no hneď ako som zistila že som tehotná som prestala...hneď!!!z minúty na minútu...prosto predstava pre mňa ako ten dym vdychujem do babatka bola pre mňa neznesiteľná!!!teraz má maličká desať mesiacov a stále nefajčím...vôbec ma to totiž neláka..teraz neznesiem,aby som jej tak smrdela!!som sestra na áre,robila som chvíľu aj na nedonoseneckom,kde bola zvlášť izba pre takéto babatká..pre babatká ktorých matky počas tehotenstva fajčili...☹chúďatká deti...boli totálne biele,bolo im vidno všetky žilky,boli nervózne,uplakané,nechceli papať,museli im injekčne pichať nikotín...vyzerali strašne staro...nemohli za to chúďatká,bolo mi ich strašne ľúto...☹takže ak ti záleží na zdraví tvojho babatka prestaň!!!hnneď!!!
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?