Dievčatá, môžem si počas tehotenstva (začínam 3. trimester) nahrievať dutiny infra lampou? Má s tým niekto z vás skúsenosti? Môže to nejako uškodiť babätku? Odporučil vám to aj lekár? Ďakujem za rady 🙂
áno, dali mi ju aj v pôrodnici
ja čo mám doma lampu, tak tam je napisané, že sa neodporúča používať v tehotenstve, takže neviem, ja som to radšej neskušala. mne ale pomohlo zohriať soľ, dať do bavlnenej vreckovky - uviazať do takého balíčka - a to si prikladať na dutiny.
ahojky ja som mala silne zapalene dutiny v 16 tyzdni a nahrievala som si ich infralampou inak by som musela brat tabletky a za 2 dni sa mi to zlepsilo.este som pouzivala mentolove krystaliky.a detsky sprej do nosa sterimar.pokial to nerobis dlchsie ako 2 minuty tak to nemoze uskodit babetku.
Pocas tehotenstva je absolutne zakazana len magnetoterapia z tejto oblasti. Ostatne, vratane infralampy je kontraindikovane len v oblasti brucha, podbrusia a driekovej casti chbtice a chrbta ;) Takze v nahrievani dutin infralampou nevidim ziaden problem ;)
to som naslana jednej stranke Zdravie.sk
Dobre rano,
pani doktorka chcela by som sa vas spytat ako to je s infra lempou a tehotenstvom,je mozne ju pouzivat alebo je lepsie sa tomu vyhnut?Konkretne mam na mysli pouzit ju na chrbat a popripade niekedy aj spredu ak citim bolesti v podbrusku alebo v oblasti kde sa nachadza pecen?Dakujem pekne
MUDr. Čuboňová27.02.2013 o 12:22
Mozete lampu pouzivat bezpecne na vsetky oblasti, len nie na oblast malej panvy a postupne rastom tehotnej maternice na oblasti , ktore bude zaplnat maternica s plodom. Dr. Cubonova
@tatiana1985
@domin85
@puff22
počujte baby neviete či sa infra žiarovka može použiť aj v beznej lampe?????
@chelonka Infra ziarovka v beznej lampe? Tak priznam sa ze takuto kobinaciu som nepocula, to ide skor do fyziky, ale obavam sa, ze nakolko onfra svetlo je urcita frekvencia kmitania castic svetla a lampa ako taka ma za ulohu produkovat viditelne svetlo (infra je pod hranicu viditelnosti) tak by som tomu neverila.. Ale hovorim, je to skor o fyzike a ako funguje bezna lampa s beznou/len zafarbenou ziarovkou netusim... :-/
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ja som si. Vzdy lepsie ako hltat tabletky. Neviem, ci sa moze, ci nie, ale co ma clovek robit, ked je chory a ake su alternativy... Tak sa riadim ja.