Môžem používať infra lampu počas tehotenstva?

puff22
14. dec 2012

Dievčatá, môžem si počas tehotenstva (začínam 3. trimester) nahrievať dutiny infra lampou? Má s tým niekto z vás skúsenosti? Môže to nejako uškodiť babätku? Odporučil vám to aj lekár? Ďakujem za rady 🙂

norwayka
14. dec 2012

Ja som si. Vzdy lepsie ako hltat tabletky. Neviem, ci sa moze, ci nie, ale co ma clovek robit, ked je chory a ake su alternativy... Tak sa riadim ja.

cerez
14. dec 2012

áno, dali mi ju aj v pôrodnici

lili1809
14. dec 2012

ja čo mám doma lampu, tak tam je napisané, že sa neodporúča používať v tehotenstve, takže neviem, ja som to radšej neskušala. mne ale pomohlo zohriať soľ, dať do bavlnenej vreckovky - uviazať do takého balíčka - a to si prikladať na dutiny.

puff22
autor
14. dec 2012

@lili1809 Zaujimavy recept...mozno vyskusam 🙂
Pri mojej lampe sa v navode nic ohladom tehotenstva nepise, preto neviem, ci ju mozem alebo nemozem. Ďakujem vsak za nazor. Najlepsie sa asi opytat doktora.

katulka1141
15. dec 2012

ahojky ja som mala silne zapalene dutiny v 16 tyzdni a nahrievala som si ich infralampou inak by som musela brat tabletky a za 2 dni sa mi to zlepsilo.este som pouzivala mentolove krystaliky.a detsky sprej do nosa sterimar.pokial to nerobis dlchsie ako 2 minuty tak to nemoze uskodit babetku.

domin85
15. dec 2012

Pocas tehotenstva je absolutne zakazana len magnetoterapia z tejto oblasti. Ostatne, vratane infralampy je kontraindikovane len v oblasti brucha, podbrusia a driekovej casti chbtice a chrbta ;) Takze v nahrievani dutin infralampou nevidim ziaden problem ;)

tatiana1985
6. jan 2014

to som naslana jednej stranke Zdravie.sk
Dobre rano,
pani doktorka chcela by som sa vas spytat ako to je s infra lempou a tehotenstvom,je mozne ju pouzivat alebo je lepsie sa tomu vyhnut?Konkretne mam na mysli pouzit ju na chrbat a popripade niekedy aj spredu ak citim bolesti v podbrusku alebo v oblasti kde sa nachadza pecen?Dakujem pekne
MUDr. Čuboňová27.02.2013 o 12:22
Mozete lampu pouzivat bezpecne na vsetky oblasti, len nie na oblast malej panvy a postupne rastom tehotnej maternice na oblasti , ktore bude zaplnat maternica s plodom. Dr. Cubonova

chelonka
14. jan 2014

@tatiana1985
@domin85
@puff22
počujte baby neviete či sa infra žiarovka može použiť aj v beznej lampe?????

domin85
15. jan 2014

@chelonka Infra ziarovka v beznej lampe? Tak priznam sa ze takuto kobinaciu som nepocula, to ide skor do fyziky, ale obavam sa, ze nakolko onfra svetlo je urcita frekvencia kmitania castic svetla a lampa ako taka ma za ulohu produkovat viditelne svetlo (infra je pod hranicu viditelnosti) tak by som tomu neverila.. Ale hovorim, je to skor o fyzike a ako funguje bezna lampa s beznou/len zafarbenou ziarovkou netusim... :-/

chelonka
15. jan 2014

@domin85 no to tak napadlo drahého, lebo študoval špcifikáciu infra, žiarovky a jej požiadavky žiarovky a tak ako napatie a tak, tak preto ho napadlo, či by to nemohlo fungovať.
Lebo aj kamoška tak má na obyčajnej objímke takúto žiarovku a nasvacuje tým terárko.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre