Môžem piť v tehotenstve alchemilkový čaj?

veselalentilka
24. jún 2014

Ahojte. Pred rokom som potratila v prvom mesiaci, dnes som zistila ze som tehotna, test mi ukazal dve palicky,som tehotna asi mesiac,kedze mi nedosiel menzes tento mesiac.. Mam podla Vas pit caj z alchemilky? Pytam sa preto lebo samozrejme mam obavu ci bude vsetko ok. Teda ci alchemilka posilni maternicu na udrzanie plodu? A kedy sa chodi ku gynekologicke? Hned dany mesiac ci moze aj neskor? Vdaka vopred za odpoved.

vejula
24. jún 2014

@veselalentilka v prvom trimestri alchemilku nepi, mohla by spôsobiť potrat. Ale posledný mesiac som pila alchemilku pravidelne, práve kvôli posilneniu maternice a lepšiemu pôrodu. Takže alchemilku až na konci tehotenstva 😉

mirka1011
24. jún 2014

Citala som o tom par clankom, niekde odporucaju, niekde nie, tu je vynatok z knihy zdravie z bozej lekarne: Alchemilka veľmi pomáha pri poranení pri pôrode, pri ochabnutí podbrušia žien, ktoré majú ťažký pôrod alebo sklon k potratu, upevňuje plod a posilňuje väzivo maternice. Ženy so sklonom k týmto ťažkostiam by mali od tretieho mesiaca piť alchemílku.

kiwi82
24. jún 2014

ahoj, choď ku gynkologovi, dá ti na predpis duphaston, ten pomáha udržať plodík. s čajíkmi v tehotenstve opatrne. Duphaston a kyselinu listovú treba brať na začiatku, zvlášť ak si už o jedno bábenko prišla. Na usg ešte asi nebude nič vidieť u dr. ale ten duphaston možeš aj preventívne už začať užívať. takže ja by som išla už teraz.

ivetoy
24. jún 2014

GOOGLE

linajka
24. jún 2014

K dokotorovi som ja sla hned, ako som zistila, ze som tehotna. V podstate pre potvrdenie tehotenstva.
Alchemilkovy caj až po 35 tyzdni.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre