Moze sa kava? presso ...v prvych tyzdnoch tehotenstva?
a preco by sa nemohlo, len si daj vsetko na co mas chut, potom sa budes musiet dost obmedzovat 😀
jedna slabsia neublizi
@ga79 určite áno 😉 mňa vedela napr. v tehotenstve pobolievať hlava a je lepšie si dať kávu ako tabletku, nie? 🙂
LEBO JA MAM STRASNE STAVY BEZ TEJ KAVY 🙂..HLAVA BOLENIE...a bezkofeinova mi nic nehovori:((...babulky ste zlate ...moc Vam dakujem
@zlatusik28 ved to🙂...
pri prvom tehu mi ju dokonca odporúčal doktor, lebo som mala veľmi nízky tlak... teraz pri druhom som ju donedávna nemohla ani cítiť, no tento posledný mesiac si ju už bežne varím, lebo sa mi točievala hlava... takže s kľudom... 😉
Radšej jedna káva /a nemusí byť len slabá/ ako lieky na tlak - to povedal môj gynekológ a ja si tiež myslím že v rámci zdravej stravy 1 káva bábenku neublíži.
Ja som na zaciatku nepila, lebo mi z kavy bolo hrozne zle, v druhom trimestri som pila bezkofeinovu, ale ked sme boli mimo, dala som si aj kofeinovu a teraz pred porodm pije dve kavy, ale pokila viem, jedna , dve kavy kof. v pohode, ja som len bola velmi opatrna, lebo uz mame jedneho anjelicka...A bezkofeinova od dallmayer mi chutila..
Ale na kojenie, ked budem unavena asi bez kavy nevydrzim
Ja som v 1. trimestri tiež kávu obmedzila, hoci ju mám rada. Ale vedela som, že nie som schopná dodržiavať poriadny pitný režim a k tomu káva,ktorá odvodňuje. 😖 Tak som ju vynechala a namiesto nej pila Caro s mliekom - namiesto kofeínu som si dala aspoň minimálnu dávku vápnika a pod. A snažila som sa dbať o ten pitný režim. V 2. a 3. trimestri som už ale kávu popíjala v pohode. Nevydržala som bez nej 😀
kludne si 1-2 preská daj. Mne bolo tiež bez kávy zle a točila sa mi hlava. Doktorka mi potvrdila že bezproblémov. Tak jasné že nie 10 smrťákov, ale 1-2 dobré pressko neuškodí 😉 Len nezabudni aj piť vodu.
ak si na kavu zvyknuta (co asi hej, ze?), tak v pohode mozes 1 - 2 kavy, to neuskodi, len daj potom pozor na kolove napoje, lebo tiez obsahuju kofein, tie ak pijes, tak ich vyluc a samozrejme dodrziavaj pitny rezim 🙂
hned som si behla jedno urobiť ked to tu čítam 😀 😀 😀
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
aj v poslednych 😉