Môžem na dva dni vynechať tehotenské vitamíny?

5. apr 2022

Zdravím baby chcela by som sa spísať, beriem tehotenské vitamíny idem na dva dni mimo domova, vitamíny som si zabudla doma bude vadiť ak ak tieto dva dni vynechám ?

diamond007
5. apr 2022

Sú to vitamíny nie lieky prepana 🤦🤦🤦

luccija
5. apr 2022

Ak tak je vitamíny lepšie brat zvlášť a nie toto xy v 1.Vacsinou tam bývaju nízke dávky a iba marketing

nikpa
5. apr 2022

Niektoré ženy ani žiadne vitamíny v tehotenstve neberú. Nič sa nestane, kľud.

uriva
5. apr 2022

@nikpa Presne, mne nesedeli žiadne vitamíny, zo všetkých mi bolo zle, tak som to len stravou dopĺňala a v pohode. Aj doktorka mi sama povedala, že stravou, nič neriešila. A to sa bavíme o celom tehotenstve, nie dvoch dňoch.

simca06022011
5. apr 2022

Môžeš a budes prekvapená ale ani nie je nutné ich brať ☺️

simca06022011
5. apr 2022

@luccija preco myslis, ja som prave presedlala z tych 5+ tbl na 1-2tbl denne a som nadmieru spokojna. Tie 200-500-1000% davky vitaminov/min/stopovych prvkov vôbec nie sú dobré, nikomu.

stastna17
5. apr 2022

nemusis brat ziadne.

autor
5. apr 2022

Pýtám sa preto, že mne sama moja gynekologička povedala že ich mam poctivo brať pre správny vývin bábetka. Vitamíny ktoré beriem sa volajú PregnaBio a sú zvlášť rozdelené na 1. trimester 2. aj 3. A platila som za ne 60€ tak snaď to nebude nejaká hlúposť…

beata_k
5. apr 2022

Ale bude to hlupost ako vsetky pre tehotne, ktore musia uzivat lebo bububu 😄

stastna17
5. apr 2022

ano ked ti dala ona a stalo to 60 eur isto ti to pomoze 😉

beata_k
5. apr 2022

To myslis tieto?
https://www.adc.sk/databazy/produkty/detail/pre...
S obsahom:
Zloženie: Kyselina listová, Jód, Vitamín D3, Vitamín C, Vitamín E
Bez cukru, laktózy, lepku.
A za 60€???

stastna17
5. apr 2022

jedine co ti staci brat je kyselina listova a to by ti mala dr povedat, stoji to par eur

123369
5. apr 2022

Tiež som neuzivala žiadne, a neviem či s týchto doplnkov nebývajú veľké bábätká,tak som to počula,neuzivala som ani pri jednej nič a mali krásne 3kg,max som si dala C-cko a kys.listovu.

mandarinka555
5. apr 2022

Zabudla si sa opýtať, či to neuškodí bábätku, ak si jeden deň nevezmeš nejakú kravinu...

patus_2
5. apr 2022

Kľudne vynechajú hoc aj 2 týždne absolútne nič sa nestane. Dokonca sa multivitamíny v tehu neodporúča brat každý den. PregnaBio stoja +- 15€ (40 kapsúl) v bežne dostupných lekárňach. Takže ten kto ti to predal za 60€ ta riadne opinkal....

travelllerka
5. apr 2022

A povedz ešte, že ti ich sama doktorka predala na ambulancii a budem mať dosť.

siska53
5. apr 2022

Nic sa nestane, niektore zeny ich ani neberu.

heln
5. apr 2022

dva dni naozaj nevadia,
ale kyselinu listovu treba urcite brat, to netreba brat na lahku vahu, potom ked uz mas tie vitaminy kupene, tak ich uzivaj.

nevenka
6. apr 2022

@stastna17 ako ktore, lepsie je brat metafolin, napriklad lacnejsie je Active Folic od Generica, je to rozhodne lepsie ako obycajna listovka, ale hento vyssie, co davala kocka a za 60€, och joj 😅

autor
6. apr 2022

Neviem či som sa spýtala tak zlú vec keď niektoré ženy maju také arogantné odpovede. Raz je to fórum kde sa môžte spýtať čokolvek tak prečo takéto reakcie ? Ano možno sa pýtam blbosť ja neviem? Čakám svoje prvé bábetko niesom ostrieľaná matka po 5 deťoch… neviem čo možem a čo nemôžem práve preto sa pýtam so slušnosťou…a nevyjadrila som sa asi dosť presne platila som 60€ ale bolo to 4 balenie (do konca 3 trimestra +dojčenie)

autor
6. apr 2022

V každom prípade ďakujem každej ktorá mi pekne slušne poradila😊

bluka2
6. apr 2022

Ak sa normálne zdraví stravujes, vitamíny ti ani netreba. Môj gynekológ ani neodporúča, že sa potom rodia moc veľké deti. Ja som nebrala a aj tak mali obe 4,4 kg. Nielenže sa nič nestane, podľa mňa to bude aj lepšie

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre