Môžem mať gélové nechty počas tehotenstva?

azurova99
9. nov 2021

Ahojte chcem sa spýtať, som tehotná a rozmýšľam nad gelovimi nechtami, ma to nejaký vplyv potom na bábo ?

katkaseiner
9. nov 2021

nechty nie, ale pocas porodu sa odporuca mat nechtove lozka neprekryte (myslim farbou/lakom)
Neviem to presne vysvetlit, ale napr. pri sekcii ti kontroluju nechtove lozka...ak zmenia farbu, oni reaguju

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
adkajanova
9. nov 2021

V tehotenstve sú zakázané farby na vlasy... Ale ja som si pri prvej dcérke robila gélové

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
adkajanova
9. nov 2021

@viestta No neviem ako u vás ale u nás v Košiciach už od jagziva je zakázané aby tehotné ženy farbili vlasy.... A zakázané to máme od našich ginekologov

nafka0483
9. nov 2021

@viestta Mne gynekologicka neodporucala farbit v prvom trimestri, kedze farba sa dotyka aj pokozky a ta mrtva nie je ;) ak farbis vyslovene leb konce a farba sa nedotkne nicoho ineho, tak ano, mas pravdu.
A zas teraz su iz ine farby (zlozenim) ako kedysi.

nafka0483
9. nov 2021

@adkajanova U nas v Kosiciach je nejaky plosny zakaz? 😂 prosim ta netrep. Gynekolog ti moze odporucat/neodporucat ale nikto ti nic nezakaze.

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
adkajanova
9. nov 2021

@nafka0483 Ale hej zákaze ten kto ti chce na dobré a ten kto ta má v rici ta ta ma v rici

katkaseiner
9. nov 2021
katkamatka7
9. nov 2021

@azurova99 Čo sa stane s upraveným nechtom pomocou gélu, keď vyrastie, určite vieš. Po pôrode budeš chcieť mať nechty v takej forme, aby si nimi neublížila bábätku a zároveň upravené. Z uvedeného som sa gélovým nechtom v tehotenstve vyhla.

kitycat
9. nov 2021

Bola tu jedna, co pisala ze odkedy vie ze je tehotna sa uz umyva iba vodou bez mydla. Vraj len studenou mohla 🤣🤣

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
marcellka32
9. nov 2021

Od jagziva....ma dorazilo 🤦

alexandra2468
9. nov 2021

@kitycat ja som tu raz citala, ze jedna zena umyvala svoje dieta len vychladnutou zovretou vodou 😃 normalne v konvici uvarila vodu, naplnila celu vanicku, cakala sto hodin kym vychladne na prijemnych 36-38 a umyla dieta 😃

kitycat
9. nov 2021

@alexandra2468 verim tomu, ze som to tu citala. Vdaka za pripomenutie 🤣

livka283
9. nov 2021

@azurova99 kľudne, mne moja gynekologička v Košiciach čuduj sa svete, ... nezakázala

veroonr
9. nov 2021

@azurova99 Pred akoukolvek operaciou sa neodporuca mat nechty ani nalakovane, prave kvoli tomu, ze z nechtovych lozok vedia lekari co-to vycitat. V tehotenstve sa moze (nemusi) cokolvek skomplikovat aj s nutnostou operacie/sekcie. Vyhodnot si to sama

nafka0483
9. nov 2021

@adkajanova Tebe mozno tvoj "ginekolog" zakazuje. Ostatne mame normalnych lekarov, ktori davaju odporucania ;)

maximilie
9. nov 2021

@azurova99 áno môžeš mať gélové nechty v tehotenstve, počas pôrodu aj po porode💅
Ani jeden gynekológ to neriešil, a to som mala rodiť prirodzene, nakoniec cisárskym. Nikoho moje nechtové lôžka nezaujimali. Taktiež som farbila vlasy aj v tehotenstve - blond, takže s obsahom peroxidu....
Určite bud v kľude. Ja si bez nechtov nedokážem predstaviť žiť, a nikdy som s nimi bábätku neublížila.
Dokonca som presvedčená, že prirodzene nechty sú ostrejšie a ja by som s nimi skôr bábo poskriabala

gabikaa96
9. nov 2021

@bambulienka25 a vynechala si ešte jedenie žuvačiek, vdýchnutie trblietok a návštevu Zoo😅

cacianka
9. nov 2021

@gabikaa96 šetrila na pokračovanie 🤣

gabikaa96
9. nov 2021

@cacianka mňa vždy keď vidím podobné otázky tak ma napadnú tieto 😅

cacianka
9. nov 2021

@gabikaa96 to sú perly

vanda323
9. nov 2021

@veroonr Ja som v 6 mesiaci tehu chodím na nechty každý týždeň. Ake jeden nechávam vždy cisty

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
gabikaa96
9. nov 2021

@viestta na tu s kofolou si pamätám, tú druhú som nevidela.

veroonr
9. nov 2021

@vanda323 aj tak sa da

azurova99
autor
10. nov 2021

@bambulienka25 fakt vtipne, v prvom tehu som mala gelove nechty a dr mi povedal aby som si ich viackrat nedala tak som chcela vediet ci to ma nejaky suvis

azurova99
autor
10. nov 2021

@maximilie no hlavne kvoli tomu som to chcela vediet ze ci s nimi neublizim babatku,

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre