Ahojte som v 24tt a chcela by som sa spitat alebo si nechat poradit 😝 ... Letenky su us kupene a teras mam aj strach a neviem ci mozem letiet s lietadlom , bojim sa aby som neublizila babetku ! Nevie mi niekto s vlastnej skusenosti poradit , ked us cestovali v 24tt alebo 26tt tehotenstva ?? aky je to pocit ? Ja sa s lietania nebojim ale moze nastat nejaky problem alebo bude vsetko v poriadku ? 😖 🙂
@silvikaaa ahoj, perfektne si to urobila - najprv si kupis letenky a potom riešiš, čo včul? 😀 😀 😀
Moja doktorka vtedy vravela, že môžem. Ale manžel nedovolil - pre istotu. Že keby sa niečo stalo (predčasný pôrod vyvolany zmenou tlaku ci vysky - to uz presne nepamatam), nikdy by sme si to neodpustili. Tak som v 7 mesiaci cestovala autom do talianska 😖
Ale ked uz mas letenky, tak mi neostava nic ine povedat len neboj, nic sa ti nestane, vsetko bude v poriadku, davaj si na seba pozor 😉
PS: mas zistene odkedy potrebujes povolenie od lekara pre tieto konkretne aerolinky? Vacsinou to maju v podmienkach...
@silvikaaa ahoj, my letime zajtra a poviem Ti, nie je mi vsetko jedno 😅 ale druhy trimester je na cestovanie idealny. jedine, na co si davaj pozor je tromboza- ak mas k nej sklony, tak odporucam kupit kompresivne podkolienky a v priebehu letu sa prechadzat. pri lete nad 6 hodin je riziko vyssie.
ale inak si nemyslim, ze by malo nieco hrozit.
akurat, ako Ti radili nado mnou, tak niektore letecke spolocnosti od urciteho tyzdna uz tehotne neberu, alebo beru len s potvrdenim lekara. to iste plati aj o poisteni, to si riadne pozistuj.
lietat sa moze do 36 tt....potom uz ziadna letecka spolocnost tehotnu mamicku neprepravi 🙂
@soldi tak to ti verim 🙂 nemam trombozu a ani nic podobne , mam prirodzene tehotenstvo nic mi nieje , citim sa ovela lepsie ked este nieco spravim a ked nelenosim . mam len brusko pred sebou a chce to vela papat inaksie nic mi urcite nieje . 😉 Ano mam vsetko zistene ta spolocnost , ktorou mame letiet dovaza tehulky od 14 do 28tt ale musim mat potvrdenie od lekara .
@silvikaaa z vlasnej skusenosti- ja som letela v 5. mesiaci- tiez let cca 1,30 a 1,50 naspat- priprav sa, ze ditko moze sialene kopat, ked budete vzlietavat, aj pristavat- nezlakni sa. Mne to nastastie povedala sefka- tak som vedela, co sa moze stat, ale inak by som si myslela,ze asi uz rodim. Deti v brusku obcas nemaju radi zmeny tlaku vzduchu, turbulencie nie su im prijemne.. Pekne predychavaj. Ked budes sediet, tak obcas toc so spickami, alebo s nimi rob osmicky do vzduchu. Pripadne si vyzuj topanky.
to by sme museli mat vestecku gulu aby sme ti povedali ze bude vsetko OK
to konzultuj s lekarom
ahoj som v 20 tyzdni tehotenstva ,,a chcela by som letiet tak v siedmom mesiaci nie je to nebezpecnee ?? mozem letiet :??
Neriskovala by son... uz len prwto ze som v 27 tt nemala ziaaadne komplikacie a na druhy den porodila... z nicoho nic..
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Zalezi od dlzky letu a tiez toho ako sa citis a aky je tvoj zdravotny stav. Co sa tyka radiacie, tak v takomto stadiu tehotenstva by to uz skodit nemalo, ale ak letis na kratku vzdialenost, tym padom aj v nizsej nadmorskej vyske, tak tej radiacie nie je vela, nehovoriac o tom ze ak si mozes vybrat let za tmy tak to je uplne ok, ja som takto letela aj v prvom trimestri. Co sa tyka inych aspektov, cestovanie lietadlom nie je nijak skodlive. 🙂 Co sa tyka toho ze by sa mohlo nieco skomplikovat a ty by si potrebovala osetrenie lekara, tak to ty vies kam ides a ci tam dostanes adekvatnu zdravotnu starostlivost. Kamaratka cestovala okolo 17-20 tt z Ciny a spat, a hned na to isla na dovolenku do Kambodze, a ma zdrave dieta. 😉