Môžem jesť varenú kukuricu v 12. týždni?

ludkai15
7. júl 2017

Ahojte dievčatá,predtym ako ulahodim mojim chutkam idem sa opýtať,mozem ,v 12 tt zjest uvarenu kukuricu? Ci sa to velmi neodporuca?
P.s máte aj vy zvláštne chute? Raz sladke,inokedy slané,alebo nieco specificke?

sissy27
7. júl 2017

@ludkai15 keď nebude posypaná kyanidom tak si kľudne daj...
Ako ja viem že je teplo a hormóny robia svoje, aj si asi sama doma a nemáš sa s kým porozprávať, ale už ozaj či môžeš jesť kukuricu?? A čo budeš robiť, keď príde naozajstný problém? Preboha ženy, fakt niekedy použite aj hlavu...

ivuska6
7. júl 2017

ty si tehotna a nie chora na zaludok ......rozum mi zastal pri tvojej otazke 👏

ludkai15
autor
7. júl 2017

Prepáčte,ak Vas moja otazka obtazuje,nevsimajte si ju....sama sa zoznamujem so vsetkym co ma caka a co aa so mnou deje,nechcem tym nikoho otravovať,ten kto bude chcieť odpovie 🙂

misinka0611
7. júl 2017

32 tt a jedla som kukuricu. Žijem :D Pozri do budúcna daj si co ti chuti okrem alkoholu , cigariet a drog a ked budes chorá nedávaj si lieky ktore sú nevhodne pre tehotné. To je vsetko. Keby nieco , dr. ta upozorni.

nikole_nicol
7. júl 2017

Môžeš jesť čokoľvek a keď ti niečo nesadne tak nabudúce si to nedáš. Napríklad ja jem všetko a jedine z čoho mi bolo zle bola bryndza.... časom na to dôjdeš ale dopraj aj sebe aj malému a v menších množstvách 🙂

sissy27
7. júl 2017

@ludkai15 sorry a to sa teraz zoznamuješ s kukuricou? 😂
Ale vážne - si tehotná a nie chorá, vyhýbaj sa drogám, tvrdému alkoholu, liekom bez konzultácie s lekárom, konzumácii surového mäsa a nepasterizovaných mliečnych výrobkov. Inak môžeš všetko s mierou. Ak ti bude z niečoho ťažko, tak nabudúce to jesť nebudeš. Koniec hlásenia.

alex49
7. júl 2017

nemôžeš alkohol, drogy, nepasterizované syry, inak všetko ako pred tehotenstvom
môžeš si dať aj kilo kukurice, keď máš na ňu chuť, maximálne sa stretneš zo záchodom 😎

ludkai15
autor
7. júl 2017

Dakujem všetkým 🙂
A este raz sa ospravedlňujem za moju blbu otázku 🙂 🙂 🙂
Prajem krásny večer 🙂

lorela
7. júl 2017

@ludkai15 Áno, môžeš.
Pre aký dôvod ti napadlo, že by si nemohla?

ludkai15
autor
7. júl 2017

@lorela ci nebudem nafuknuta alebo nieco podobné...nemam sa s kym radit :( a som taky bojko

lorela
7. júl 2017

@ludkai15 Nie, kukurica bežne nenafukuje. Ani strukoviny, pokiaľ ich pripravíš vhodným spôsobom - sú veľmi zdravé, a teda ich konzumovanie v tehotenstve o to viac prínosné.
Zameraj sa na zdravšiu stravu, aby ti nič nechýbalo, čo sa živín týka. Pestro, vyvážene, podľa chuti a všetko bude OK 🙂.

alex49
7. júl 2017

nafúknutá môžeš byť, to bábu neublíži 🙂 nastav si v profile dátum pôrodu, hodí ťa do skupiny s rovnako tehotnými, tam sa môžete radiť o všetkom možnom aj nemožnom

deti95060810
7. júl 2017

nie je dobré sa až tak báť....samozrejme v jedení treba byť striedmy aj v tehu, nepapať za dvoch, ale také bežné veci sa pýtať....pri prvom tehu som bola rada keď som sa na jedlo vôbec mohla pozrieť...

diana20
7. júl 2017

@ludkai15 ja som sa tu tiež na všelijaké takéto vecí pýtala a vždy má tiež niekto zotrel, že aká kravina a hlúpa otázka a tak.. nevsimaj si to.. papať môžeš všetko podľa mňa, len sa hovorí, že s mierou.. niekedy sa ale nedá, a tvoje telo pýta viac.. daj si keď máš chuť na zdravé veci ako kukurica kľudne aj veľa.. ja som mala stále na jahody chuť a všade ako sa píše, že by sa nemali.. a tu bo francúzsku mi povedali, že je to normálne, že majú veľa kyseliny listovej a tak si to moje telo pýta , lebo potrebuje.. a jedla som skoro každý deň pol kila jahod a všetci sme v poriadku.. 😊 keďže čo chceš koľko chceš, keď to nie je čokoláda, alebo tak 😉

janulka1802
7. júl 2017

@ludkai15 môžeš všetko, nehľadaj problém tam, kde nie je, užívaj si tehotenstvo!

emi16
7. júl 2017

Neodporuca sa pecen a tuniak maju vysoky obsah vit.A co sposobuje poruchy mozgu dietatka
Plesnive syry, nepasterizovane mlieka a mliecne a med. Mozu byt premnozene bakterie, kt.zanechaju nasledok na babatku
A taktiez maso kt. Nieje tepelne dorobene, a vajicka urcite nejest ak su nedovarene (salmonela)
Ostatne mozes, len to uz sama prides na to co ti ako travenie spracuje

veronka1234
7. júl 2017

Ahooj, jasne ze mozes, ja spm jedla vsetko okrem suroveho masa - cize ziadne sushi, tatarak ci medium steak. A este som nejedla plesne a huby - hriby, plesnive syry, salamy s plesnou

dai
7. júl 2017

@ludkai15 ahoj... ono tieto odposy na otazky pridu lebo sa pytas nieco co sa da lahko nastudovat ci spytat priamo gynekologa😉 kup si poriasnu knizku o tehotenstve - ja mam staru velku knihu o matke a dietati - krasne je tam vsetko vysvetlene, pekne obrazky, detto na nete mas milion clankov na tieto temy... potom nebudes citit potrebu davat taketo otazky😉 ber to naozaj tak ze si tehotna, nie chora - s mierou mozes vsetko okrem toho slkoholu, drog a liekov... pri surovom mase ci potrave so surovymi.vajciami treba dat pozor ( salmonelu moze chytit aj normalny clovek ale v tehotenstve to nie je bohvieco...)
Drz sa a kludne si kukuricu daj😉 ked ti uskodi tak ju radsej vynechaj... ja som tiez v 12tt a vkem ze nemozem papriku, klobasu a podobne😉 nie preto ze tehotne nemozu ale preto lebo konkretne ja mam po tom hnusnu kyselinu - tak sa tomu radsej vyhybam😉

sovica
7. júl 2017

Prvé 3 mesiace sú najrizikovejšie a tie už máte v podstate za sebou. Ale máte pravdu v tom, že niektoré potraviny nie sú vhodné v tehotenstve. Vám uškodiť nemusia, ale bábätku áno. Najlepšie bude, keď si to hodíte do google a tam vám určite vyhodí nejaké články, ako sa stravovať. Určite sa treba stavovať zdravo a vyvážene (hlavne veľa zeleniny a ovocia - máte na to teraz ideálne obdobie). Nepredávkovať sa s vitamínom A (pečeň, mrkva...). Vyhýbať sa treba alkoholu, mastným jedlám, hríbom, nepasterizovaným mliečnym výrobkom (hlavne bryndza) - vyššie rizko infekčnými chorobami - toxoplazmóza, plesňové syry, surové alebo nedostatočne tepelne upravené mäso, klobásy (toto je pre mňa osobne najväčší strašiak - kamarát po konzumácii nesprávne spracovaných vianočných klobás skoro zomrel), suši, surové vajíčka (majonézy alebo napr. neochutnávajte cesto, keď pečiete). Určite sa treba vyhýbať alebo aspoň obmedziť instantné polotovary, potraviny s farbivami a E-čkami, niektoré ryby obsahujú viac ortuti (radšej jesť naše sladkovodné ryby)... To je asi všetko, čo mi teraz napadlo. Viac určite nájdete na googli.
Prajem vám krásne tehotenstvo a zdravé bábätko 🙂

evittam
7. júl 2017

@ludkai15 Mozes jest co len chces. A hlavne vypni MK a tu "dobre mienene rady".😉 Bola som 2x tehotna a nic podobne som neriesila jedla som vsetko co aj pred tehotenstvom. Uzivaj si to a neries hluposti.

jeennyv
7. júl 2017

@ludkai15 podla mna nerad sa x blbostami co nemozes..jasne nieco co je surove, neuvarene dobre, zle opracovane uskodi aj netehu cloveku..ale proste x zarucenych rad to je rad zarucenych blbosti..ked zjes to a to takej a takej farby...nenarodi sa ti zelene fialove a neviem ake dieta..chce to kus sedliacky rozum a realny pohlad na vec

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre