Ahotje, čítala som že sa nemajú počas tehotenstva jesť plesňové a zrejúce syry. A ak sú tepelne upravené, napr. na pizze je niva syr, alebo cestoviny s niva syrom? Ako to je viete?
prvy trimester som si davala pozor co zjem, ale potom som jedla vsetko, chute boli vselijake 😀
@hruska82 plesnivé syry a huby by sa jesť nemali!!!!!!!!!! 😉 ..lenže mudrolíny odtiaľto ťa presvedčia o opaku 😝
@veve14789 chcela som to tebe hodiť 😉
Ani ja som nejedla aj ked ich mam rada
@miskakyska sampiony sa hadam mozu..hope so.. aj camembert smazeny som jedla a skriatok vyzera v poriadku..vyhybam sa nive, toniku, grepom, pecienke a tataraku 🙂
Diky baby, ozaj neviem no lebo niekto vravi ze sa moze jest vsetko iny potom tvrdia nieco ine... dakujem vam za odpovede!!
@veve14789 ja som sa riadila podla toho co mi davalo zmysel 🙂 surove veci a nepasterizovane plesnive syry kvoli moznej otrave, prilis vela ryb kvoli olovu, vnutornosti , kvoli prilisnemu mnozstvu vitaminu A, co nie je dobre, huby hlavne nie halucinogenne 😀 ale myslim ze nejake sampinony su v pohode 🙂 , niektore byliny , alkohol, drogy a cigarety. Snazila som sa obmedzovat sladkosti a vyprazance, ale to hlavne preto, ze ma je dost aj bez toho 😀 Inak ovocie a zeleninu akukolvek 🙂
Ja som jedla vsetko aj huby aj syry vzdy po tepelnej uprave. Nesmie sa to jest surove (syry)
@miskakyska preco by sa huby nemali? Ak mam doma susene, doma nazbierane, viem co tam je, nic nejdle ani podobne...
no dneska som si dala zrovna pekne veľkú porciu nivy 😠 absolutne mi to netrklo že by som nemala 😠 tak dúfam že všetko bude ok ☹ viem nejak zistiť či som sa mohla nakaziť listeriou alebo či som mimi nejak ublížila ? teda lepšie sa spýtam,pokiaľ syr neobsahoval listériu mohla som i tak spôsobiť nejaké ťažkosti miminku ? 😕 ☹
No ja myslim, ze v nasich obchodoch sa predavaju pasterizovane syry s umelymi plesnami, cize by mali byt uplne v poho
@mirellka neboj, bude to v pohode. Uplne ta chapem. Ja tiez ked som bola tehu a uvedomila som si, ze som zjedla bryndzove halusky, tak ma obchadzali mrakoty a mohol mi kazdy od doktora po kamosky hovorit, ze je to OK. Bola som presvedcena, ze sa do rana otravim. Kupuj si cerstve pasterizovane potraviny a bude to v pohode.
ja som sa specialne na toto pytala doktora a povedal,ze pokila to nie je priamo zo salasa, tak vsetko v potravinach je pasterizovane a teda sa moze. ja zjem hermelinov na kila.
Ja som sa tiez pytala na to lekarky na zaciatku tehotenstva a tiez mi povedala ze sa mozu. A hlavne tepelne upravene nad tym nemusis ani rozmyslat 😉
@anuskaaprazko huby patria to podobnej skupiny ako plesne...ale medzi nami (všetkými)..no nedaj si šampióniky alebo plesňou dobre poprerastaný syr, keď je to také dobré 🙂
Ja to teraz všetko riešim chlorelou..keď si dám niečo nezdravé, tak užijem niekoľko tab. chlorely a hneď sa dostaví príjemné placebo 😀 ...si poviem, no teraz mi z toho nič nebude, lebo chlorelka vychytá toxíny, plesne, bordel a život je krásny... ale fakt je to dosť užitočný pomocník a pre trávenie úplná čarodejnica 😀
Baby nemyslíte to vážne že sa vyhýbate jedlám ????? Jedzte úplne všetko,vyhnite sa fajčeniu a pitiu alkoholu.Ale ináč papajte úplne všetko 🙂 Ved kedysi sa jedla hlina a newiem aké veci.Veď tehotenstvo nieje choroba!!!!
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@veve14789 ja som jedla aj take aj take, a vsetko bolo ok
moja dr. povedala, ze vyslovene sa nesmie jest surove maso a pit tonik