Môžem jesť sladké deň pred glukózotolerančným testom?

lianocka
29. apr 2012

Ahojte, chcem sa spytat, buduci pondelok idem na diabetologicky test, ale den predtym mame rodinnu oslavu.. Je potreba sa niecoho zrieknut? myslim torticky, zakusky? alebo mozem jest vsetko...dakujem za rady

bobi3
29. apr 2012

tak to by som aj ja rada vedela, mňa ten test čaká v stredu 😖

masinka
29. apr 2012

u nas brali krv predtym aj potom a porovnavali hodnoty, takze podla mna
mozes jest co chces 🙂 prajem prijemnu oslavu 🙂
a zober si na test so sebou citron, potom je ta gebuzinka chutnejsia

gretocka
29. apr 2012

tak pri prvom tehotenstve mi sladke vseobecne nechutilo, takze som to neriesila. Teraz sa idem za sladkym zdiviet, takze som si tuto otazku tiez kladla, ale az po tom ako som vecer pred testom zmastila tablu cokolady 🙂. Rano som sa dostavila na test, vypila glukozu a vysledky boli v poriadku. Takze moj nazor - ak je metabolizmus v poriadku, zvladne to. Ak v poriadku nie je, tak mu da zabrat aj ta glukoza sama o sebe. Takze si daj aj torticku, aj zakusocek a uvidis, ako dopadnu vysledky. V pripade, ze by vysli zle, mozes potom lekarovi spomenut tu oslavu....
a inak nie je to az taka hroza, da sa to zvladnut.

irriss
29. apr 2012

tak ja jsem absolvovala tyto testy primo pri hospitalizaci v nemocnici...a vysly pozitivni

Vyhybala jsem se sladkemu nekolik dni predem, ale doslova jsem se nacpala hroznem..
a to byl (pry) duvod vysokych hodnot ☹

slnieckokati
29. apr 2012

myslim, ze den predtym si mozes dat, ale neprehanaj to. ja som lezala posledne mesiace tehotenstva na rizikovom, pustili ma domov len na vianoce a novy rok. takze dlhe tyznde som bola na hnusnej nemocenskej strave. v den nastupu po novom roku som si na ranajky spravila obrovskeee kakao a zajedala to vianocnou marcipanovou stolou a este cestou do nemocky som tlacila 2 zakusky. 😎 o 2 hod. v nemocnici mi brali krv na tieto testy (co som ale nevedela, ani mi nehovorili, ze mi ich budu robit. vsak mi ich uz predtym robili)a dopadli katastrofaaalne 😀 😀 😀...no musela som ist s pravdou von...😀

bibio
29. apr 2012

No nemala by si. Viac tu http://vysetreni.vitalion.cz/ogtt/

sssimi
29. apr 2012

Večer pred testom by ste nemali sladké vôbec, dokonca ani ovocie. A aj celý deň by mal byť striedmejší. Tehotnej žene trávi cca 11 hodín, tak si to prepočítajte a minimálne tento čas sa sladkému vyhnite. Ja som mala výsledky OK aj pri jednej a aj pri druhej. Ale v 30tt pri opakovaní testu som mala zvýšené hodnoty, ale bolo to tým, že som mala sladké raňajky a na opakovanie testu ma neupozornili.

babul83
29. apr 2012

Nemala by si. Ja som pila granko večer predtým a vyšiel mi vysoký. :(

diiid
30. apr 2012

Ja som bola v nedelu na oslave a jedla som dost kolacov urcite 10-15ks, od polnoci som nic nejedla a v pondelok som bola na test a dopadol trocha zle, musela som ist na 3 hod. ktory bol otras, bolo mi z tej sladkej vody na grc. a mdlo, pri hodinovom som sa tak vobec necitila, ale ten uz vysiel dobre lebo to bolo asi tyzden po oslave. Predpokladam ze pises o teste v tehotenstve. Daj si kolace radsej zabalit domov, a zjedz ich az po teste v pondelok.

lusita
30. apr 2012

bud tu cukrovku uz mas alebo nie.ja pred svojim testom som mala tiez oslavu a okostovala som z kazdeho zakusku a este aj vecer som si dala..takze pohoda..a sestricka mi tiez vravela,ze to nevadi.

sante81
30. apr 2012

z vlastnej skusenosti ti odporucam NIE, ja som mala čaj s cukrom, ovocny jogurt, kávu s mliekom, kolác a hladinu cukru som mala na druhy den 8. drzím len dietu, nepichám si inzulín ale hodnoty teraz mam tak akurát, do 5 maxim 5,5. mozno to nejako ovplyvnilo to čo som jedla den pred tym.
ta dieta sa dá vydrzat, ale za 4 tyždne som skôr schudla ako pribrala a ten cukor telu chyba. takze radsej den vydrz

marecek1
30. apr 2012

určite si to sladké radšej odopri, a koláčiky z oslavy si daj zabaliť a odložiť. ja som bola v tehotenstve hospitalizovaná, na oddelenie ma prijímali až okolo obeda, sestrička mi povedala, že mi krv zoberú až ráno, tak som sa napila - a poriadne džúsu, a nakoniec mi tú krv predsa len zobrali, a vyšli zvýšené hodnoty. potom mi brali opakovane niekoľkokrát, a už mi vyšli výsledky v norme. takže ja by som si dala pozor aj na džúsy či ovocie.

bublinka1972
30. apr 2012

Ja som na tu glukozu už bola a mam zvyšeny cukor.DIA-hovori že tehotenska cukrovka to nie je ale aj tak mam prisnu dietu.nesmiem proste nič sladke ani biele pečivo.som z toho zufala lebo do 4 mesiaca som zvracala a slabo priberala a teraz zasa dieta...to naše babo bude určite malinke až sa bojim.v predošlych 2 tehotenstvach čo už bolo dááávno som problemy nemala.Lekarka povedala že je to aj vekom.mam 39 a pravdu povediac citim sa po tych rečiach ako starena.pred testom som bola uplne nalačno a pila som mineralku aj tak to mam zvyšene....ach jaj.pekny slnečny dnik.

stanislavao
30. apr 2012

radsej si den predtym nedajte sladke, lebo budete mat skreslene vysledky a zbytocne budete potom musiet chodit k diabetologicke. poznam. jedna horalka vecer a musela som ist na kontrolne testy. skoda casu a penazi.

lyrra
30. apr 2012

mne vyslovene zakazali, ani ovocie.

desszi
30. apr 2012

Mozes si dat kludne sladke, samozrejme s mierou, netreba sa prejedat 😉 Praveze by si vobec nemala nijako specialne upravovat svoju stravu, hlavne co sa tyka sacharidov (cukrov). Zdravy organizmus ma zvladnut "napor" cukru cca do dvoch hodin. Ked si vecer das sladke, rano bude hladina cukru davno v norme, samozrejme v pripade, ze tvoj metabolizmus funguje normalne. A prave spominany oGTT ti pomoze odhalit, ci je to tak alebo nie. Dobre je vsak dodrziavat aspon 10-12 hodinove lacnenie, to znamena, ze ked mas vysetrenie rano o 8 hodine naposledy by si mala jest o 20.00, najneskor o 22.00.

sabiatko
30. apr 2012

podla mna den predtym mozes jest co chces. od vecera do rana uz ale potom nic. si myslim, ze za tych 10 hodin v noci sa musi stravit do rana vsetok cukor pokial si zdrava a testy to neovplyvni. no a ak by si mala tehotensku cukrovku, tak sa to na teste ukaze, aj keby si bola den predtym bez jedla.

xenicka13
30. apr 2012

ja som vzdy jedla den predtym sladke nikto mi nic nezakazal

jankako
30. apr 2012

deň pred odberom ani ovocie...

monika1279
30. apr 2012

Mne sestrička povedala že mám jesť normálne ako vždy, sladké, ovocie proste všetko na čo som mala chuť 🙂 , ale v deň odberu som nemohla nič ani žuvačku, iba čistu vodu 😉

bubla30
23. máj 2012

dievčatá, tiež by som sa niečo rada spýtala- mám ísť na ten test, ale nepovedali mi, že si mam priniesť glukozu- vraj u nich sa to robí tak, že nalačno-klasika, potom sa mám najesť (1 biely rožok, saláma, sladký džús) a potom po 2 hodinách sa robí opať odber. Viem, že vacsinou sa zvykne piť ten glukozovy žbrndus. Stretli ste sa už aj s takýmto sposobom? Myslíte,. že ak by bol problém, by to ukázalo aj tak či si mam najst radsej inu lekarku, ktora robi klasicky glukozovy test? dakujem!

lenok
23. máj 2012

Nejedla som velmi sladke, davala som si pozor na jedlo cely den pret OGTT a vysledok bol sokujuci 😕 gestacny diabetes bol pozitivny 😝 😝 😝

brisilda
23. máj 2012

mne bolo povedane, ze den pred odberom nesmiem nic sladke ani ovocie ale tak pri mojej pazravosti sa to nedalo dodrzat..........vysledky som mala nizke po porode mi znova robili odber a znova take iste vysledky .....odporucam si do napoja vymackat citron 😉 chut je omnoho lepsia a vysledky to neskresluje

amandamath
23. máj 2012

mne vravela sestricka ze dvanast hodin pred sa nema sladke, ovocie som vecer urcite jedla a obidvakrat vsetko v poriadku.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre