Ahojte babenky, prosim poradte mi ako je to s makom pocas tehotenstva? Mozem makove kolace? Alebo nie? ...zacala som jest makovy zavin a potom som si uvedomila, ze mak sa vo velkom mnozstve berie ako opium, len ci to je aj pre babo nejako obmedzujuce? Prepacte, ak to je hlupe ale cakame prve babo a neviem ohladom roho nic najst na nete..vdaka za kazdu odpoved🙂
Mak môžeš, nemusíš sa báť.
Ja osobne prave maku holdujem =som cca v 5. mesiaci. Predtym som on vobec nemala zaujem, ale najnovsie mam potrebu ho jest. Vysvetlujem si to tym, ze mam zvysenu potrebu kalcia. Myslim, ze v ziadnej knihe (a to ich mam pozehnane) o tehotenstve som nevidela, ze by som ho mala obmedzit alebo uplne vynechat zo stravy, takze nefiguruje na mojom mentalnom zozname ''zakazaneho''. 🙂
Ja som jedla uuuplne všetko,nikdy som neriesila ci nieco nemozem a narodil sa mi zdravy velky chlap. 😉
Ja som sa akurat docitala ze obsahuje 2x vapnika ako mlieko tak preto som usudila ze snad to nebude zle ale do istoty som napisala lebo sa nemam koho v okoki opytat....
@akriakova obsahuje aj zelezo... ved si snad nerobis vyvary?😅
Ja som napríklad bola veľmi prekvapená , že by som nemala citrón jesť.
Ja som jedla mak a vsetko bolo ok. Kludne si daj.
ehm....uz si sa niekedy nafetovala z makovych slizov? Ja este nie 😀
@akriakova mozes jest VSETKO..ak mozem poradit tak sa menej pozoruj a menej sa zatazuj, menej rozmyslaj co mozes co nie..tehotenstvo nie je choroba
@kacena177 a to uz preco?
@sykorkauhliarka A neviem, že čosi to má vplyv na kyselinu listovú. Ale aj tak deň začínam vodou s citrónom 🙂
Super,dakujem babenky :D
Bože môj...ja som asi zlá matka, ked som cakala syna, zjedla som všetko čo nezjedlo mna, robila som všetko, čo som robiť musela...Našťastie mám zdravého 24 ročného syna, ale niekedy mám pocit, že viac otázok som mala klásť, lebo všetko som robila iba podla seba, podriadovala veci svojim potrebám a potrebám mojej malej fazuľky....
Mne sa paci, ze v dnesnej dobe sa zeny chcu spravat v tehotenstve zodpovedne. Myslim, ze preto kladu otazky a preto sa zaujimaju. Tiez chcu len to najlepsie pre svoje deti.
Mak urcite mozes, opium sa ziskava inak, nie zo zrniecok maku 😆 To si len drbnuti Amici myslia ze ked sa pozru na makovnik stanu sa zavisli 🤡 Pozor len na moznu bakterialnu kontaminaciu napr. Listeria- plesnive syry, sushi, potom surove maso, vajicka. Inak papaj co Ti chuti a snaz sa pridat zeleninu
@mimkus Inak naozaj to mnohe ovplyvnuje, hovori sa tomu epigenetika, ja tiez kvitujem ze mamam zalezi na ich potomstve uz od zaciatku 🙂
@maminecka2 dakujem za rady ... @evitram ak to tebe pride ako priblba otazka tak ti komentovat nemusis..4 roky nam dr tvrdil ze dieta mat nebudem zo zdr.dovodov, otehotnela som orirodzene a som za to velmi vdacna. Takze ak nieco neviem sa radsej opytam ako prist o to vysnivane dieta, prepac, nechcem nikoho urazat ale moje dieta mi je prednejsie aj ked je to pre niekoho hlupa otazka ako hlupy komentar
Akože hrozné toto aby sa človek tu už naozaj nemohol nič opýtať bez toho, aby minimálne jedna osoba nereagovala na tu otázku ako na dementnu, pritom vôbec nie je.
To kde sme? No a čo že táto otázka tu už 100x bola? Ja by som to tu tiež neluskala celé, proste sa opýtam a čakám, či niekto k VECI odpovie, jednoducho normálne fórum.
@akriakova Ak si myslela mna-tak ma riadne oznac. Napisala si len "A" a nie "B", tak sa potom nediv kvoli reakciam-je rozdiel bezproblemove tehu a nie....A na tvojom mieste sa otazky typu co mozem a nie nepytam na fore ale svojho lekara,ale to je tvoja vec....A pytak sa uz "po funuse" je aj tak uz jedno. A ak sa ti nepacia niektore reakcie tak nedavaj otazku na verejne forum-je to diskusia-moze ti tu napisat kto chce. A k veci som napisala.😉
@maminecka2 Ano, epigenetika - si nepamatam tie dlhe nazvy 🙂 Mne sa cosi mari (vela veci vypustam), ze som si citala od Bukovskeho knihu prezitia pre zeny, kde to tusim spominal, potom som nakupila dalsie knihy (3 buchle pisane doktormi), pozrela, co sa pise tam. Napokon som sa na jednej poradni spytala aj mojej doktorky a vytvorila si nejaku svoju mentalnu predstavu, co je urcite ok, co moze byt rizikove a co je uplne ze zle. A vo vseobecnosti si myslim, ze je to velmi rozumne a zodpovedne spravanie - pretoze urcite kazda mamina bude suhlasit, ze je to vynimocne obdobie v zivote zeny (aj drobca) a kazda chceme svojmu malemu len to najlepsie. A potrebujeme informacie. 🙂
@keyneska no tak ja neviem, ale opytat sa, či mozem zjest polku makovnika mi pride dementne ako sorry...to uz fakt maju zeny v tých hlavách vylízané? Ešte sa nam pochvali ze ma vysoku školu...
Pokial si nerobí odvar z makovíc tak snad kolač si dat moze nie? Na to nepotrebujem kontaktovat pomaly linku dovery. Proste je to tak - všeobecna rozhladenost uz neexistuje. Ved načo sa učiť ked to nikdy nebudem potrebovat (nikdy nevieš čo kedy budeš potrebovať) načo čítat knihy ked mam net, načo hento a načo toto...no na to, aby si nemusel davat take priblblé otazky.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@akriakova a čo na to hovorí partner, mama, teta, babka a kamarátky?