maminky,chcem sa opytat,ci mozem v tehotenstve cukriky Haslerky..? 😀
preboha NIE !!!!!!!!
a to sa počas tehotenstva vymýva niektorým mozog ?
som sa normalne pytala....kedze obsahuju bylinky...
Môžeš vsetko na co mas chuť, tvoje babo je uz "hotové" 😉
mozees ;) ja som zjedla vsetko co nezjedlo mna ;)
@mamkamiska no uprem. jasne, ze mozes. A co myslis, kolko tych byliniek tam je? Tiez uz su tak prespikovane cukrom, ze z ich ucinku uz nic nie je. Mne ked je obcas nevolno, tak pijem Kofolu. Tiez su tam bylinky. A dokonca kofein. Jeeezis, kola sa v tehu nemoze. A co teraz, idem sa zabit. Je to jediny napoj, od ktoreho sa mi da odgrgnut, ke mi je na prd. Nic ine nepomaha.
A bylinkovu omacku k mäsu, a korenene bylinkami, salaty s bylinkami atd, vsetko jem a zijem aj ja aj babo.
ženaaa!!! máš 30 rokov preboha!!!!
to aby sa clovek uz ani nepytal...
@mamkamiska 😀
ženské, vy dokážete byť strašne nepríjemné niekedy...ukrižujte ju teraz, lebo sa opýtala takú "sprostosť"...no tak to nevedela a tak ju za to poďme poriadne zdrbkať, lebo my sme vedeli a vždy vieme úplne všetko 🙄 😔
@mamkamiska áno, hašlerky môžeš, ak nemáš tehotenskú cukrovku
@mamkamiska môžeš. Ja jem úplne všetko okrem surového mäsa a rýb.
Ale ja som napr pocula, ze v tehu sa nema mentol. Neviem preco, nezistovala som.
Mozno to myslis @mamkamiska , nie?
A zeny fakt sa nad sebou zamyslite. Ak nemate chut slusne odpovedat, tak sa tu aspon nechovajte ako sliepky! 😒
je pravda ze niektore bylinky nie su vhodne, najma tie, ktore sposobuju vacsie prekrvovanie. ale v malych davkach to nemusi byt problem, v haslerkach nie je tolko byliniek aby to nieco vyvolalo (predpokladam ze nezie cely sacok naraz)
tiez si dam obcas skoricu, dokonca nieco s klincekom, ale s mierou...
@mamcucha presne tak, v tehotenstve by sa nemal mentol, ani u deti a starych ludi, vysvetlene nam to bolo tak, ze moze drazdit dychanie cesty a u tychto citlivych skupin sposobit dusenie. napr. moja babka nemoze matovy caj ani ovonat hned ju zacne dusit, ale to cely zivot tak 😀. ale koho nedusi, tak ho asi moze hocikedy
@mamkamiska no fakt, taketo otazky je ozaj lepsie sa nepytat
@mamcucha niektore by zrejme radsej mohli pocas tehotenstva zdochnut hladom, pretoze ked si spravis zoznam vsetkeho, co sa "nema", tak zistis, ze nemozes pomaly ani vodu z vodovodu. Ale zase mozno by bol ten nas narod o nieco inteligentnejsi....
@cervenaruza123 to som nevedela, ale dakujem za info. 🙂
@maslenka47 nie je moc pekne co pises, si predstav, ze toto nejaka napise na tvoju tehotnu dceru, lebo sa spyta podla nej blbost.. Ja si teraz tiez vyberam co zjem, lebo citim velku zodpovednost za nenarodene babo, ktore si same nemoze vybrat co si da a co nie. Ked pocujem o niecom, ze je skodlive, preco sa tomu nevyhnut?
Kamoška nemôže ani väčšinu zubných pást, pretože sú mentolové, nehovoriac o cukríkoch a žuvačkách na zlepšenie dychu, lebo bezprostredne chytí taký záchvat kýchania, že sa až dusí - lape po dychu, slzy jej tečú, celá je červená... Záchvat trvá aj 10 min.
... takže @mamkamiska, otázka úplne v poriadku, aj keď s veľkou pravdepodobnosťou môj vyššie opísaný problém mať nebudeš, na to by si prišla už dávno 😉. Obdobne aj s tými bylinkami, bolo už spomenuté, je ich tam pramálo, ak vôbec...
ja pijem denne bylinkove caje a???
@mamkamiska taketo hluposti sa ani nepytaj! Ak chces tak radsej si vsetko vygoogli a zacni pouzivat zdravy rozum. ..
haslerky jedz pokial ti nerobia zle na zaludok, ja som sa z nich minule brutalne poblinkala a vidim to tak, ze ich cely zivot nebudem moct vidiet...
@lorela ono je ale rozdiel ak ma clovek na nieco neznasanlivost ci alergiu a niekto je zdravy a znesie to. Ja Napr musim davat pozor pri strukovinach a jablkach a hruskach. Mam z nich zapchu. A nema to nic spolocne s tehotenstvo, je to jednoducho tak, ze ich moje telo nevie dobre spracovat.
Takze treba robit rozdiely. Ked viem, ze niekomu nieco nerobi dobre a nesmie to vo vseobecnosti a nie koli tehu a podobne, tak to nemusi platit pre vsetkych.
Predstav si, ze nejaka tehu celiaticka povie, ze nemoze chlieb ale nepovie preco, tak teraz akoze vsetky tehotne nemozu chlieb, lebo je v nom to ci ono?
Treba robit rozdiely a zamysliet sa naskor preco to tak je, informovat sa a az potom davat rady, ktore mozu neznalym casto aj uskodit.
Preto sa ja nepytam na forach a neguglim. Mne dal doc lajster, co by sa nemalo a fakt tam toho nie je vela a ked nieco neviem, tak sa spytam jeho alebo v lekarni. Nie jedna zenska povedala.
@yanni Ale samozrejme, že je v tom rozdiel, veď na neho aj poukazujem vo svojom príspevku. Kde ešte dávam na známosť, že otázka zakladateľky tejto témy nie je až taká smiešna a hodná masového výsmechu a bagatelizovania, pretože "reakcie na mentol" naozaj existujú. A zároveň píšem, že keby trpela takouto neznášanlivosťou či alergiou, tak by o tom už dávno vedela.
A hlavne treba brať do úvahy aj veľmi významnú stránku veci, a to síce, že poniektoré tehotné žienky bývajú v inom psychickom rozpoložení a vnímaní vecí ako pred tehu! Rozcítené, v obavách o toho malého človiečika a cítia nesmiernu zodpovednosť za dva životy... To, nad čím sa nikdy nepozastavovali sa im, pri tom nádhernom stave očakávania 🙂, môže zdať životne dôležité... A len blbec sa z toho vysmieva (teraz rozhodne nemyslím teba, ale vo všeobecnosti).
@yanni A absolútne súhlasím, že prvé info a rady treba mať od odborníkov - lekárov a pod.
Ak sa problematike rozumiem, mám prehľad a relavantné info, môžem používať google (ktorý je zlý pán ale dobrý radca, keďže na ňom nájdeme všetko čo chceme, treba vedieť informácie selektovať).
No a do tretice - diskusné fóra, kde si môžem prečítať rôzne názory, skúsenosti, podebatiť, pobaviť sa.
@mamkamiska ja tiez na posedenie aj balik zjem doslova rozkusem a tiez neviem ci az tak vela mozem 🙈
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
len ked pri cmulani nebudes tankovat, alebo kosit travu pod trampolinou 😀