Môžem si dat bryndzovu pomazánku normálne v tehotenstve? 🙂
Ja som si davala aj nepasterizovanu pravu ovciu. Mam ju od oficialnej farmy, ktora ma pravidelne testovania.
beznu pasterizovanu sme jedli :D aj deti pomerne odmala... nepasterizovanu by som ja osobne riskol len pre seba...
Za mňa áno... ja som aj bryndzové halušky jedla na kilá v tehu... 😋 neobmedzuj sa, papaj všetko kým nekojiš... 😁
ja som tehotna a jem vsetko okrem suroveho masa.
Aj v tehotenstve a aj počas dojčenia som jedla bryndzu a aj všetko, na čo čo som mala chuť. Hlavne s rozumom a mierou.
Surové mäso a nekvalitne potraviny nejem ani bežne a tak som ich nevyhľadávala ako tehotná.
Pokojne si daj 😉
Daj si pozor aby bola pasterizovana - taku si mozes kludne dat. Ja som pocas tehotenstva neriskovala, dala som si iba kupenu z obchodu, a ani bryndzove halusky by som si v restike/na salasi nedala. mojej kamaratke zomrelo babatko vo vysokom stadiu tehotenstva na listeriozu (nakazila sa jedlom)
Ďakujem tak si asi normálne dám 🙂 ved zase nezjem pol kila bryndze
bryndza samotna nie je problem, ani plesnivy syr. Problem je, ak by sa v nich objavila listeria. To sposobuje potrat, predcasny, porod, pripadne umrtie novorodenca (celkom velke percenta). Minuly rok nasli listeriu myslim 2x v bryndzi. Obe nepasterizovane. Za 20 rokov bolo na Slovensku infikovanych okolo 30 pripadov. Moze sa ale objavit aj napriklad v zelenine... Cize sanca ju chytit je velmi mala, ale je tu. Statistika je svina, nechces byt zrovna ten jeden pripad za rok, co sa objavi...
A teda je jedno, ci jej zjes pol kila, alebo na jeden chlebik - ak je zrovna v nej listeria...
joj ja som chodila na salas v lete na bryndzove halusky a nikdy mi nic nebolo
ano ... pasterizovanu 🙂 ja pred tehotenstvom som neznasala bryndzové halušky ani vidieť som ich nemohla. pocas tehotenstva som jedla týždenne min raz aj môj syn to veľmi ľúbi.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
ak je bryndza pasterizovaná, áno