Môžem jesť bryndzu v tehotenstve?

28. júl 2020

Môžem si dat bryndzovu pomazánku normálne v tehotenstve? 🙂

zuzka251
28. júl 2020

ak je bryndza pasterizovaná, áno

krisbar
28. júl 2020

Ja som si davala aj nepasterizovanu pravu ovciu. Mam ju od oficialnej farmy, ktora ma pravidelne testovania.

miskooo1987
28. júl 2020

beznu pasterizovanu sme jedli :D aj deti pomerne odmala... nepasterizovanu by som ja osobne riskol len pre seba...

punka24
28. júl 2020

Za mňa áno... ja som aj bryndzové halušky jedla na kilá v tehu... 😋 neobmedzuj sa, papaj všetko kým nekojiš... 😁

henka123123
28. júl 2020

ja som tehotna a jem vsetko okrem suroveho masa.

kate_cs
28. júl 2020

Aj v tehotenstve a aj počas dojčenia som jedla bryndzu a aj všetko, na čo čo som mala chuť. Hlavne s rozumom a mierou.
Surové mäso a nekvalitne potraviny nejem ani bežne a tak som ich nevyhľadávala ako tehotná.
Pokojne si daj 😉

gabu_lienka
28. júl 2020

Daj si pozor aby bola pasterizovana - taku si mozes kludne dat. Ja som pocas tehotenstva neriskovala, dala som si iba kupenu z obchodu, a ani bryndzove halusky by som si v restike/na salasi nedala. mojej kamaratke zomrelo babatko vo vysokom stadiu tehotenstva na listeriozu (nakazila sa jedlom)

veronika4495
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
28. júl 2020

Ďakujem tak si asi normálne dám 🙂 ved zase nezjem pol kila bryndze

qetka
28. júl 2020

bryndza samotna nie je problem, ani plesnivy syr. Problem je, ak by sa v nich objavila listeria. To sposobuje potrat, predcasny, porod, pripadne umrtie novorodenca (celkom velke percenta). Minuly rok nasli listeriu myslim 2x v bryndzi. Obe nepasterizovane. Za 20 rokov bolo na Slovensku infikovanych okolo 30 pripadov. Moze sa ale objavit aj napriklad v zelenine... Cize sanca ju chytit je velmi mala, ale je tu. Statistika je svina, nechces byt zrovna ten jeden pripad za rok, co sa objavi...
A teda je jedno, ci jej zjes pol kila, alebo na jeden chlebik - ak je zrovna v nej listeria...

macko1007
28. júl 2020

joj ja som chodila na salas v lete na bryndzove halusky a nikdy mi nic nebolo

sabush000
29. júl 2020

ano ... pasterizovanu 🙂 ja pred tehotenstvom som neznasala bryndzové halušky ani vidieť som ich nemohla. pocas tehotenstva som jedla týždenne min raz aj môj syn to veľmi ľúbi.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre