Môžem grilované mäso v tehotenstve?

8. júl 2021

Zdravím, môže sa jesť v tehotenstve grilované mäso normálne na zahradnom grile a dreve ? Už som ho pár krát jedla, ale až teraz mi to napadlo. A čo opekanie na ohni? Tiež zle? Myslím skôr dopad na bábätko, nie na žalúdok.

petamich
8. júl 2021

a preco si myslis, ze by sa nemalo? je to normalne tepelne upravene maso 🤷‍♀️

jolikaa
8. júl 2021

Ked je dostatocne urobene,tak preco nie?

autor
8. júl 2021

Lebo to môže nejaké karcinogény obsahovať 🤷🏻‍♀️ Z toho dymu

july0
8. júl 2021

🙉 babätku škodí len fajčenie a pitie.

veto
8. júl 2021

Mnoho zemiakovych chipsov obsahuje viac karcinogenov, kde ani okom ziadne pripalenie nevidis, nez na dreve alebo na plyne grilovane maso.

jolikaa
8. júl 2021

Ano moze obsahovat karcinogeny, ale nepredstavuj si to tak,ze ty nieco zjes a hned sa to vstrebe babatku do tela, ono je zivene plodovou vodou a tvojou krvou.

siska53
8. júl 2021

A preco nie?? Kludne...ak ti chuti... Ja sice maso nejem, ale von ami nevadi.. no pocas prveho trimestra ma z grilovaneho napinalo, okolo stankov som musela vzdy preletiet.. cize pokial ty nemas ten problem...

autor
8. júl 2021

@veto Čipsy nejem, nejem ani smažené..

Dobre teda, ja som sa len chcela pre istotu opýtať, či to nie je nevhodne, som opatrná.

jolikaa
8. júl 2021

Suhlasim,treba byt opatrna a vsetko robit s mierou.

kiki68
8. júl 2021

Pokial negrilujes 3x denne, tak je to ok. Akoze ked sa prejdes po meste, tak je to rovne par cigaretam z tych vyfukovych plynov. Proste sa to neda uplne vsetko odstranit. Ale ked sa inak stravujes zdravo, v ramci nejakej normy, tak ta grilovacka nezaskodi

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre