Môžem dosťať v 4 týždni injekciu na umŕtvenie zubu?

livocka21
2. feb 2013

ahojky 🙂 neviete mozem v stvrtom tyzdni dostat injekciu od zubara na umrtvenie zuba???? bez injekcie sa nenormalne bojim otvorit usta a zub ma velmi boli ☹ dakujem 🙂

yana.
2. feb 2013

mne ked som bola tehotna robil zub, ale neumrtvil mi ho. Este mi aj dopredu povedal, ze na taketo zakroky sa dava umrtvenie, ale ze mne neda lebo som tehotna. Vyskriabala by som dieru do steny... Ajked neviem preco nie, ved je to lokalne. A ty si v 4tom tyzdni? Hm, tak to este ani nevies ci nedostanes kramy 😀 mozno v 4 mesiaci... 😉

lenkab1984
2. feb 2013

Mne zubarka povedala ze mi mozu dat nejaku setrnejsiu injekciu ak budem chciet. vraj taku aj tehotnym davat mozu, treba sa skusit u zubara spytat.

lejlla
2. feb 2013

Ano mozu myslim umrtvit take co davaju detickam...ked povies zubarke urcite bude vediet co moze a co nie...

simca06022011
2. feb 2013

pokial viem nedavaju lokalku

lenka9g
2. feb 2013

mne dať odmietli, tak som odmietla vrtať zub

zuzanka.h
2. feb 2013

mne dali v pohode....
aj

dudduli
2. feb 2013

je lepšie keď sa nedáva,a myslím že zubár sa dá zvládnuť aj bez injekcie,čo sa týka kazu 🙂

cuculiatko88
2. feb 2013

ja som dostala v 13 tyzdni a vsetko je v pohode,neohrozi to babatko 🙂

mia18112
2. feb 2013

Jasné, ze mozu. Ak by islo o normalne vrtanie, tak vydržíš, ale ak by Ti tahali nerv, tak chcem vidiet niekoho, kto si to da robit bez inekcie....

januliku
2. feb 2013

Mne trhali zub v 7.mesiaci, takze injekciu som dostala.

lilyen2011
2. feb 2013

ja by som počkala min do 12týždňa... treba si uvedomiť, že v prvom trimestri sa vytvárajú základy všetkého! nôžky, rúčky, vnútorné orgány no proste všetko... síce je minimálna šanca, že by sa niečo mohlo stať, no je tam riziko aj tak veď aj fat fetal môže vzniknúť hoc po jedinom poháriku počas tehu, aj toto je chemický zásah do tela a pôjde ti to do obehu... ja som tiež trpela na zuby v tehu a nenormálne to mi ver! ale nešla som až po pôrode, no ak je to naozaj tak vážne skús vydržať aspoň do 12tt .... pre istotu 😉

didi44
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kisub1985
2. feb 2013

jasne ze mozes, len to musis povedat doktorovi ale liecivo by malo byt artikain, cize suprakain alebo ubistesin by ti mal pichnut. Ale pokial je to take, ze to vydrzis do druheho trimestra, tak sa nic nestane a je to len a len lepsie. Aj co sa tyka Teba, malinkeho alebo doktora. Hlavne sa treba vyhnut rtg ziareniu. ( som zubarka)

surviver
2. feb 2013

ano možte

aaliyah
2. feb 2013

ANO samozrejme,daju vam menšiu davku,aby nebola taka silna ale učinkovat bude rovnako 🙂

magimary
2. feb 2013

nie všade dajú injekciu 😉
mojej známej nechceli dať (a ani nedali)-dokonca ani pri trhaní zubu,
urobili jej to len s povrchovým anestetickým sprejom,
samozrejme, že všetku bolesť cítila a nebolo to také umŕtvenie, ako po injekcii, kde sa umŕtvi celý "nervový zvod", nielen povrchová sliznica 😉
a to všetko dokonca na špecializovanej stomatologickej klinike, kde ju jej obvodná zubárka poslala, ako na "vyššie pracovisko" 😉

takže-určite to záleží hlavne od zvyklostí toho, ktorého stomatológa

lubka1983
2. feb 2013

ahoj ja som takto cakala pred desiatimi rokmi adriankoa a bola som asi v nejakom 2 3 tyzdni a trhala mi stolicku asi 45 min.,a potom sme zistili ze som tehotna este som si dala to som este nevedela ze som ibalgin proti bolesti a nic maly ma 9rokov a je ok.pri druhem mi v 8 mesiaci dali tiez bral mi nervy zo zuba a tiez v pohode.

pipa23
2. feb 2013

pracovala som v zubnej ambulancii...vsetko zalezi od zubara,my sme mali injekcie aj pre tehotne.....takze sme osetrovali normalne s injekciou,kazdu jednu.ak ma aj tvoj zubar taku anestezu nie je problem....ale normalna anesteza co sa dava myslim tym supracain tak ten sa nesmie davat....

olifcek
2. feb 2013

mozu, ved ide len o lokalne umrtvenie 😀

adkiii
16. feb 2013

@livocka21, Ahoj, ak sa mozem spytat ako ti to nakoniec dopadlo, bola si u zubara? Ja som sa len v piatok dozvedela, ze som tehotna cca 4-5 tyzden a vecer ma rozbolel zub. Predomnou este polovica vikendu a bojim sa v pondelok, co bude u zubara. Neviem preco ma boli zub, mozno kaz pod plambou☹ A bojim sa koli tehotenstvu aby to malemu neublizilo. Minuly rok som prisla o babetko v 10tt, mozno boli chripke ,kt. som mala v 3tt. A velmi tuzime po babetku, toto je taky maly zazrak 🙂 ale ten zub ma boli ako naschval ☹
Toto forum ma trosku povzbudilo, ale aj tak sa velmi bojim ☹

anjelik2509
16. feb 2013

Ahojte, viem, že sa s injekciou dá dojčiť, sama som toho dôkazom, ale myslím, že by sa dalo aj pri tehotenstve použiť lokálne anestetikum..Niekde som čítala, že dieťaťu v brušku viac ublíži strach mamičky, ale tá injekcia...Každopádne ale treba oznámiť lekárovi, čo je vo veci 😉

usiko
16. feb 2013

mne dal injekciu, ja si p0ytam tie lokalky,co ti napicha len okolo toho jedneho zuba, a strpne ti len ten jeden zub.....ani som to neriesila...keby som mala riesit vsetko, co mozem nemozem tak ani nevyjdem z domu.....

3kolka
16. feb 2013

Aj mne trhali zub cca v 4týždni pri dcére a aj teraz toto tehotenstvo cca v 3-4týž....Mne dr.na pohotovosti vravel,ked som mu oznámila že som asi tehotná, že tie injekcie sú inak robené ako kedysi...aj gyn.mi vravel že to je ok,že sa to k plodu nedostane,že je to dlhá cesta na to aby mu to mohlo ublížiť...že kedysi to bolo inak aj tie injekcie mali iné zloženie a že jednoducho si tehotné ženy stále vsugerúvajú že to je zlé atď.Dokonca vravel že napr,ibalgin,panadol tiež nemôžu uškodiť ak si dám jednu za deň ak ma niečo fest bolí.Ale že nie samozrejme to brať týždeň v kuse.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre