Môžem chodiť umývať podlahy počas tehotenstva?

natalia2609
20. jan 2012

Ahojte, chodim brigadovat 3x do tyzdna do cinzakov umyvat spolocne priestory. Su to 7-8poschodove cinzaky, kde v jednom z nich nie je vytah, ten je len 5poschodovy. Je to robota tak na 5-6hodin. Chcem sa opytat, ci mozem tuto pracu vykonavat ked ostanem tehotna, a ak ano do kolkeho tyzdna, mesiaca?uz raz som potratila, ale vtedy som este tuto pracu nerobila.dakujem za odpovede.

leeenka26
20. jan 2012

@natalia2609 Ty musis zvazit, co je pre teba este unosne a co uz nie. Skus to, za to nic nedas, ale dbaj na to, aby si sa nejako nepresilovala, nenamahala. Je to vsak dost hodin, aj ked to nie je kazdy den. Neviem, tazko sa na toto odpoveda, lebo kazda sme ina. Samozrejme, v 5-6. mesiaci by uz taketo niece nehorzilo, ale pokial si len na zaciatku, tam sa netreba nejako specialne obmedzovat. Vies co najlepsie urobis? Ked sa spytas doktora. Uvidis jeho reakciu. Mozno po predchadzajucom potrate ti to ani neodporuci.

anjelicek26
20. jan 2012

@natalia2609 - mozes, pokial sa na to budes citit. Ked ti pri tom bude tvrdnut brusko, boliet nenormalne krize a mat problemy s dychani, tak uz nie.

jankaxxx
20. jan 2012

si ty normalna aj ja mam sestru a kamaratku co takto potratili ale ked naozaj to dieta chces tak sed doma na zadku ked to musim takto povedat lebo zbytocne riskujes!!!!!!!!!!!!!!!

anjelicek26
20. jan 2012

@jankaxxx - normalne zeny v tehu pracuju, potratit v prvych tyzdnoch je - bohuzial - uplne bezne a takmer kazda zena si to zazije, proste nie je nieco s babom v poriadku v tych prvych tyzdnoch, zdrave tehu sa udrzi a mozes skakat ritaky do bazena cele leto 😖 Ja som obe tehu pracovala az do materskej. Ak pracuje manualne, treba pocuvat svoje telo a nechat to, ked sa bude zle citit. Telo samo povie, kedy ma dost.

lucinocka
20. jan 2012

urcite by som to nerobila..budes nosit vedra s vodou, macat si ruky a dychat chemikalie..naco ti to je dobre..

lucinocka
20. jan 2012

@anjelicek26 nj, ale riskovala by si zbytocne? ja som sa mala vyprdnut na robotu a ostat doma a za tyzden by som bola rodila..za to to nestoji

jankaxxx
20. jan 2012

dobre ale nie zena po potrate to podla mna normalne neni....ja som este v den porodu upratovala cely dom a behala po parku so psom ale nemala som ziadne problemy ale ako som uz uvadzala mam s tym skuenosti ked raz zena potreti neni to len tak takze kvoli tim 3 dnom by som nic neriskovala....
@anjelicek26

jankaxxx
20. jan 2012

@lucinocka presne s tymto suhlasim zbytocne riskovat netreba naozaj ked tuzis po tom dietati a bola by som na tvojom mieste rada ze si este otehotnela po potrete lebo moja naj kamoska potratila v 6 mesiaci a musela porodit mrtvu dceru lebo tiez si nedala povedat a pracovala nonstop a dokonca len ako manazerka restauracie a nie uplne fyzicku robotu ako je upratovanie...

anjelicek26
20. jan 2012

@lucinocka - nestoji. Ale maju vsetky zeny na vyber sa "vyprdnut" na robotu, prijst o peniaze, neprilepsit si matersku?? Ja neviem, ani nie. Ved vravim, ze ma pocuvat svoje vlastne telo.

jankaxxx
20. jan 2012

@anjelicek26 no super naozaj kvoli tim 200 euram alebo aj menej by som riskovala zivot dietata to je co za hlupost.....sorry ale ona je po potrate ked si to necitala poriadne a takim zenam nikdy nevies co sa stane aj ked sa citia dobre!

lucinocka
20. jan 2012

@jankaxxx ja som v podstate tiez nemala fyzicku pracu, robila som na recepcii v hoteli 14-22 a dalsi den 6-14 kazdy den, bez sviatkov, vikendov, v 40 horucavach, klasika vsetci dovolenkari nervozni jak psi, same stresy, nemala som cas jest, pit, pod klimou som ochorela..a dodnes si vycitam, ze som neodisla hned ako som otehu..

lucinocka
20. jan 2012

@anjelicek26 radsej by som obetovala tych 700 Eciek mesacne a mala zdrave dieta.. ako to vsetko co sme si s mm odvtedy prezili..a ona co brigaduje ako upratovacka, to bude tak smiesna suma, ze to za to podla mna nestoji..keby mala nejaku super platenu robotu, tak by som to zvazovala..ale babrat sa s cistiacimi prostriedkami a umyvat spolocne priestory, kde hocikto aj nacura.. co ja viem, ci je to pre tehotnu po potrate..

anjelicek26
20. jan 2012

@jankaxxx - nemam chut sa hadat, riskovat zivot dietata sa da vselijako a niekedy ani lezanie ako doska nepomoze ak babo zdrave nie je. Preco vtedy potratila vie len ona. Ja som lietala cele tehu, oba razy. Pri malom tri mesiace ako blba odhrnala sneh KAZDY den, aby som vobec vysla z autom na cestu, vlacila nakupy, dcerku, bola sama na vsetko,drahy v zahranici.... A nepotratila, divne, nie?

anjelicek26
20. jan 2012

@lucinocka - tak ked to takto pozries spätne - isteze by si obetovala vsetko aby si na konci mala zdrave dieta, ale ci je tato "obeta" nutna dopredu nikto nevie odhadnut. Ja si uzivam druhy rok dobre platenej materskej a som rada, ze som ostala v robote kolko bolo treba.

jankaxxx
20. jan 2012

@anjelicek26 to je super bud rada 🙂

bodka13
20. jan 2012

tehotenstvo nie je choroba....treba robiť všetko tak ako predtým,len treba pri tom viac počúvať signály,kedy je to už nad naše sily a nepreháňať to 😉

ajca123
20. jan 2012

@natalia2609 ahoj ja som naše prvé babo potratila v prvom mesiaci a robotu som mala taku že som sedela na prdelke... Nebolo nám prve sudene..
Ale o tri mesiace som opet otehotnela a mame Patka 🙂
Ked som otehotnela znova bola som doma ale uz v tedy sme začali prerabat dom a najviac som si makla pri treťom tehu :( každý den som vytierala dlazky a všade prach :( no bolo toho veľa a naše tretie babo ked sa narodilo malo 2500g a 47 cm a to sa maly narodil po termíne :( mal uzol na pupocnikovej snure a preto aj bol taky,ale všetko dohaname 🙂 každým dnom 🙂
Je kuzelny a milujeme ho..

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre