Je to pravda že ked v Tehotenstve na mna vyskoči pes alebo mačka tak ostanu na dietatku pigmentove škvrny? Mam doma dvoch izbovych psikou a ty furt po mne skacu no ale nie po brušku ale na nohy a tak.
..informuj sa cez gúgel..ten vie všetko... 😀
😀 😀 😀 no moje dieta je potom sama skvrna..... Macka mi bezne lezala v tehu na bruchu a psi skakali jedna radost 😀 😀 😀
ja som myslela že si tehu s nejakým baranom alebo čo 😀
áno je to pravda a taktiež sa nesmieš holiť lebo dieťatko bude chlpaté, nesmieš sa popáliť lebo dieťatko bude mať jazvy, nesmieš dvíhať ruky hore lebo si vyvoláš pôrod a porozmýšľam ešte nad ďalšími výkvetmi čo som počula 😝
a určite nechoď do zologickej. Také podobné reči som počula aj ja, ale ignorovala som ich 🙂 🙂 😉 😀
Ja zase raz nechapem reakcie, ktore urazaju zakladatelku. Je to diskusne forum, kazdy sme nejaky, inteligencia tiez rozna a strach o dietatko tiez robi svoje so psychikou...Kedze sa iba zaregistrovala, zrejme ju odpoved na otazku zaujima a je velmi prekvapena ako dokazu byt zeny zle...
ahojte, my mame doma psika, ktory je pravidelny kupany, ma vsetky ockovania a absolutne by ma ani len nenapadlo, ze by mi ten kontakt s nim teraz nejako uskodil....To je hlupost, akurat si davam pozor, aby mi neskakala na brucho a nekopla ma, ked vedla mna lezi......Skor kontakt s mackami cudzimi moze byt problem, kvoli toxoplazmoze.....
Jeeej , mozno zacnes havkat alebo mnaukat ....
jaaaaj baby ved ju nedepajte...ale na niektorych reakciach som sa riadne nasmiala :D.... pre autorku, nie neboj sa, nic take ti nehrozi
akurat som citala jednu knihu a tam tehulka dala kanarika ktoreho uz mali cele roky, do utulku, lebo sa bala, ze by mohla dostat vtaciu chripku 😀
inac kto viete po nemecky - Kerstin GIer - Die Mutter-Mafia - vrelo doporucujem, rehotala som sa jak kon 😀
V žiadnom prípade! Nevychadzat z bytu! A vyckat v skafandri na prve bolesti!
Nie, nieje to pravda
Ja som mala doma pocas tehotenstva 4 macky a dvoch obrovskych psov, syncek je zdravy🙂 jednine som uz nenavlacivala poulicne macky domov🙂
Odpoveď k tejto otázke - ale odveci. Reakcie pre amadora, keďže toto je otázka a nie diskusia. O tých popáleninách - moja mamina sa v tehotenstve obarila olejom - na nohe - a neostalo to jej, ale ja to mám doteraz. Presne tam, kde sa ofŕkala, tam ostali biele škvrny mne... To len o tej poverčivosti. Niektoré veci sú možno naozaj pravdivé...
Ale o škvrnách po vyskočení zvieraťom - som našťastie nepočula. 🙂
Neboj, zvieratkám sa vyhýbať nemusíš, ja som mala králika, mačku, psa... žijú moj e deti a a a nie sú cchlpaté ani fľakaté, never tomu.. len podobne ako @missrussia prestala som vláčiť pouličné zvieratká domov :D
ja mam u rodičov v byte dvoch psikov a mačku... so psami sa bavim hladkam proste normalka .. no kedže mačka prenáša toxoplazmozu a keďže sa čisti sama drží v sebe všetky baktérie preto som sa ja našej mačke vyhýbala - pre istotu aby som zbytočne neohrozila babo ale aj preto že naša mačka je príliš akčná - ťa kusne , poškriabe ani nevieš ako .. takže ja som ju hlavne nehladkala, a sestra je veterinárka tak aj ona mačku odomňa berie.. ale o žiadny škrvnách som v živote nič nepočula.. 🙂
zenyyyy, zite a nechajte zit pre Boha ziveho, vsak irituje ma otazka? neodpovedam! 😀
nahodou, aj taketo zeny ako pisala jedna z vas, maju volebne pravo a taketo zeny konkretne jedna, manzelova babka, mi hovorila cele tehotenstvo, ze sa nemam nechat olizovat nasou uz teraz nebohou civavou, lebo bude mat malicka nejaky znak po tom....samozrejme som ju nechcela urazit a tak som sa len milo usmiala, dokonca asi po niektore nepochopitelne ale ani som jej skaredo nenadavalo do sprostych 😀 😉 a starsia sa narodila s velkym cervenym hemangiomom na nozke, tej ktorej ma nas Bubo olizoval. Uz som jej nijak raz nevysvetlila, ze to nie je nasim Bubom...samozrejme vekom jej to pekne mizlo a uz ma len minimum ziaden ohen na nohe...dajte si kavu ak potrebujete zdvihnut tlak aj to pomaha nielen diskusie 😀
😀 😀 😀 dobra otazka, este lepsie niektore odpovede 😀 😀 😀
Naša dcérka by musela byť fľakatá jedna radosť. 😀 Mačička mi líhavala na brušku, keď som dcérku čakala. Aj takú otázku som raz čítala, či dieťatko nevezme na seba podobu toho zvieratka, s ktorým prichádza tehotná žena do kontaktu. Nie, nevezme, to by po uliciach chodili skoro samí havkáči a micky, prípadne zajačikovia... Povery sú fajn, kedysi mali na čo ľudia zvaľovať rôzne vzniknuté situácie, zaujímavé by bolo zistiť, skade niektoré tie povery pramenia... Ale nemali by až tak veľmi ovplyvňovať človeka. Jasné, že si treba dávať väčší pozor kvôli možnému skákaniu psíka na bruško, alebo zamedziť rafnutiu alebo škrabnutiu a s tým spojenej možnej infekcii. A ešte na margo toxoplazmózy - nie som odborníčka, ale čítala som, že toxoplazmóza sa dá chytiť aj zo zle umytej zeleniny, neviem či nie aj z mäsa nedostatočne tepelne upraveného. Mačky ako prenášateľky určite nie sú na prvom mieste a sama moja gynekologička, keď som čakala dcérku mi povedala, že stačí zvýšená hygiena - po každom hladkaní mačičiek si treba umyť ruky a nech im nečistím záchodík ja, ale manžel, ale že inak sa báť nemusím. A to sú mačičky, ktoré behajú po vonku a dnu idú, keď sa chcú pomojkať. 🙂
ludia,co sa tyka toxoplazmozy,tak riziko nie su macky,ale to ked pracujete so surovym bravcovym masom, dnes som citala,ze to je hlavna pricina prenosu toxoplazmozy u zien,lebo vacsinou my zeny sme v kuchyni a robime so surovym masom a tiez umyvame tie drevene ci ine prac. dosky kde sa to krajalo. Vraj tam v tych drevenych doskach sa to zvykne drzat a vraj macky nie su ani zdaleka taky prenasatel toxo ako toto. Comu by som aj verila,lebo toxo ma prekonane vela zien,ale kolke z nich maju doma macku,tak to je len urcite percento,navyse macky,ak su riadne vakcinovane,pod vet. dohladom,teda to nie je zanedbana tulava macka,tak sa nema co stat. Najviac toxo mozu preniest maciatka, potom sa to riziko dost vyrazne znizuje. A to ostatne co tu bolo su povery :D si predstavte ze ma niekto mopslika,ci buldocka...potom by to dietatko hadam krochkalo 😀
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
To čo je za hlúposť? Myslíš to vážne, či si len robíš srandu?