Môžem brať Calibrum Mami a Ferro-folgamma ak som tehotná?

missynka1988
12. jún 2011

Zdravim vsetkych chcela by som sa opytat ci mozem brat calibrum mami ked beriem aj lieky na železo volaju sa
Ferro-folgamma a momentalne som 32tyždni dakujem velmi pekne a prajem prijemny dni 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

evinkabarborka
12. jún 2011

ahoj,predpokladám,že calibrum obsahuje aj železo,takže ja by som tie 2 preparáty nekombinovala,železom sa dá aj otráviť.papa

bosoriak
13. jún 2011

@missynka1988 Tiez by som to neprehanala s tymi vitaminmi. Je leto, jedz vela ovocia a zeleniny, je to zdravsie ako tabletky. V takomto vysokom stadiu uz su tie vitaminy aj tak viac-menej pre teba, to najdolezitejsie sa uz babatku vyvinulo.

macekovam
13. jún 2011

ahoj ..ak ti lekar predpisal zelezo tak mal na to dovod...ja by som si uz davala len ten ferro-folgamma...je to zelezo a potrebuje ho krv...ked ho budes uzivat nemala by si byt chudokrvna ty ani babo po narodeni...vityminy z callibra si mozes teraz kompenzovat aj ovocim...ja som pri prvom dietati uzivala tiez callibrum kazdy den cele tehotenstvo a dietatko sa narodilo zdrave...a pri druhom som ich uz neuzivala a tiez sa narodilo zdrave,,,neboj..ked ny tych par tyzdnov vysadis nic nepokazis🙂

irriss
13. jún 2011

...jednoznacnou odpovedi nepomuzu, mam vzdy strach kombinovat vice leku dohromady...a to se tyka i vitaminu... ☹

...ale ve Tvem pripade bych mozna prozkoumala 😉 a srovnala obsah zeleza ve Ferro-folgamma co Ti predepsal lekar a kolik obsahuje slozeni zeleza v Calibrum. Je mozne, ze prictenim hodnot zeleza z Calibrum k Ferro-folgamma bude nepatrny rozdil 😉 ..
Pokud si nejsi jista, neni nic jednodussiho nez zkonzultovat situaci s osetrujicim lekarem nebo spolehlivou lekarnici. Mam nekdy pocit, ze se prilis "bojime ptat" vlastnich lekaru a predkladat jim nase obavy, dohady...
na jednu stranu casto povazujeme nase otazky za banalni, proto nechceme "otravovat" lekare a na druhou stranu nase otazky se v nasich myslenkach mnozi a stavaji tezkymi strasaky... a komplikuji "den"
Rekla bych, ze chybi uvolneni mezi "pacientem a lekarem" a to je skoda. Kazdopadne bych radeji zkonzultovala situaci s odbornikem a neridila se netem...(myslim to v dobrem 🙂 )

martinka17
13. jún 2011

toto je otázka pre tvojho lekára a nie do fora.....jedine tvoj lekár pozná tvoj zdravotný stav 😉

ivett1
13. jún 2011

@missynka1988 v tehotenstve je železo potrebné (tak cca 10mg), ale ak sa "predávkuješ", tak môžeš mať tráviace problémy (napr. zápcha, "pálenie záhy"...), veľmi vysoké dávky poškodzujú pečeň a obličky...a pod. (určite niekde na nete o tom nájdeš viac podrobností, ak budeš chcieť...), preto si skontroluj, čo vlastne a aké množstvá calibrum obsahuje...a ešte jedna veľmi dôležitá vec - vápnik a železo by sa nemali užívať súčasne (má tam byť prestávka v užívaní aspoň 4 hodiny) 😉

dulkagabulka
13. jún 2011

je jar...a priroda ti ponuka uzasny prostriedok pre tehulky na doplnenie železa

rozmixuješ v jablkovom dzuse žihlavu a pridaj melasu

do tyzdna mas zelezo ako lusk

PS: mnozstvo železa u tehotnej ženy je fyziologicky zmenšene-ono ak placenta funguje spravne, tehotna aj MA nižšiu hladinu hemoglobinu..lebo krvi je viac-tym padom je zriedena

janulkan
13. jún 2011

@missynka1988 ferro-folgamma zaroven obsahuje aj kyselinu listovu a vitamin B12 (pre lepsie vsetrbavanie zeleza), takze neodporucam kombinovat dalsie multivitaminy k tomu, skus sa poradit v lekarni co by ti odporucili, ak chces nejaky doplnok 🙂 ale momentalne je uz na nasom trhu dostatocne vela ovocia a zeleniny na porkytie dennej davky vitaminov a mineralov ;)

saskia250
6. jún 2013

ja mam tiez problem ja mam uzivat magnezium dva razy za den a ktomu aj ferro folgamma tiez dva razy za den lebo som strasne chudokrvna.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre