Zdravim vsetkych chcela by som sa opytat ci mozem brat calibrum mami ked beriem aj lieky na železo volaju sa
Ferro-folgamma a momentalne som 32tyždni dakujem velmi pekne a prajem prijemny dni 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
@missynka1988 Tiez by som to neprehanala s tymi vitaminmi. Je leto, jedz vela ovocia a zeleniny, je to zdravsie ako tabletky. V takomto vysokom stadiu uz su tie vitaminy aj tak viac-menej pre teba, to najdolezitejsie sa uz babatku vyvinulo.
ahoj ..ak ti lekar predpisal zelezo tak mal na to dovod...ja by som si uz davala len ten ferro-folgamma...je to zelezo a potrebuje ho krv...ked ho budes uzivat nemala by si byt chudokrvna ty ani babo po narodeni...vityminy z callibra si mozes teraz kompenzovat aj ovocim...ja som pri prvom dietati uzivala tiez callibrum kazdy den cele tehotenstvo a dietatko sa narodilo zdrave...a pri druhom som ich uz neuzivala a tiez sa narodilo zdrave,,,neboj..ked ny tych par tyzdnov vysadis nic nepokazis🙂
...jednoznacnou odpovedi nepomuzu, mam vzdy strach kombinovat vice leku dohromady...a to se tyka i vitaminu... ☹
...ale ve Tvem pripade bych mozna prozkoumala 😉 a srovnala obsah zeleza ve Ferro-folgamma co Ti predepsal lekar a kolik obsahuje slozeni zeleza v Calibrum. Je mozne, ze prictenim hodnot zeleza z Calibrum k Ferro-folgamma bude nepatrny rozdil 😉 ..
Pokud si nejsi jista, neni nic jednodussiho nez zkonzultovat situaci s osetrujicim lekarem nebo spolehlivou lekarnici. Mam nekdy pocit, ze se prilis "bojime ptat" vlastnich lekaru a predkladat jim nase obavy, dohady...
na jednu stranu casto povazujeme nase otazky za banalni, proto nechceme "otravovat" lekare a na druhou stranu nase otazky se v nasich myslenkach mnozi a stavaji tezkymi strasaky... a komplikuji "den"
Rekla bych, ze chybi uvolneni mezi "pacientem a lekarem" a to je skoda. Kazdopadne bych radeji zkonzultovala situaci s odbornikem a neridila se netem...(myslim to v dobrem 🙂 )
toto je otázka pre tvojho lekára a nie do fora.....jedine tvoj lekár pozná tvoj zdravotný stav 😉
@missynka1988 v tehotenstve je železo potrebné (tak cca 10mg), ale ak sa "predávkuješ", tak môžeš mať tráviace problémy (napr. zápcha, "pálenie záhy"...), veľmi vysoké dávky poškodzujú pečeň a obličky...a pod. (určite niekde na nete o tom nájdeš viac podrobností, ak budeš chcieť...), preto si skontroluj, čo vlastne a aké množstvá calibrum obsahuje...a ešte jedna veľmi dôležitá vec - vápnik a železo by sa nemali užívať súčasne (má tam byť prestávka v užívaní aspoň 4 hodiny) 😉
je jar...a priroda ti ponuka uzasny prostriedok pre tehulky na doplnenie železa
rozmixuješ v jablkovom dzuse žihlavu a pridaj melasu
do tyzdna mas zelezo ako lusk
PS: mnozstvo železa u tehotnej ženy je fyziologicky zmenšene-ono ak placenta funguje spravne, tehotna aj MA nižšiu hladinu hemoglobinu..lebo krvi je viac-tym padom je zriedena
@missynka1988 ferro-folgamma zaroven obsahuje aj kyselinu listovu a vitamin B12 (pre lepsie vsetrbavanie zeleza), takze neodporucam kombinovat dalsie multivitaminy k tomu, skus sa poradit v lekarni co by ti odporucili, ak chces nejaky doplnok 🙂 ale momentalne je uz na nasom trhu dostatocne vela ovocia a zeleniny na porkytie dennej davky vitaminov a mineralov ;)
ja mam tiez problem ja mam uzivat magnezium dva razy za den a ktomu aj ferro folgamma tiez dva razy za den lebo som strasne chudokrvna.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
ahoj,predpokladám,že calibrum obsahuje aj železo,takže ja by som tie 2 preparáty nekombinovala,železom sa dá aj otráviť.papa