Ahojte dievcata, som v 11tt a chcem vediet ci mi nejako nemoze uskodit wellnes. dakujem za odpovede 🙂
môžeš dostať mykózu a tiež vrelá voda s bublinkami na bruško asi moc neprospieva ☹
@26kaja12 zalezi od toho aky 🙂 ak virivka, ci sauna a parove kupele - tak tam by som nesla - kvoli tej teplej vode a celkovemu teplu, aby ti neostalo mdlo. ja som bola teraz ako netehu a veru, z jedneho som odisla po par minutach, lebo sa mi tazko dychalo. ale ak masaz - tak su specialne masaze pre tehotne, to mozes urcite. ja som tak v prvom tehu chodila pravidelne - bolo to skvele. a tiez plavat do normalneho bazena - beztiazovy stav vo vode mi robil velmi dobre 😉
@26kaja12 Aj keby si isla "len" na masaz, treba povedat, ze si tehotna. NA nohach mame reflexne body, ktore mozu vyvolat porod, v 1.trimestri potrat. A vobec by som neriskovala vyrinky, saunu a vsetko kde je horuco a vlhko. Moze ti prist aj zle, nevolno z toho vzduchu hlavne v saune, nedajboze odpadnes....
podla mna daj na seba 🙂 ako sa citis a co je ti prijemne...viacere tehulky chodia plavat pravidelne a robi im to dobre...prilis tepla voda a sauna asi nebudu to naj...ale teplucka voda a nejake trysky a plavanie snad ano 🙂 ja som bola 6.mesiaci v bazene, mierne teplom, plavanie bolo super...skusila som aj 2 teplejsie ale to uz bolo na mna prilis, tak som sedela na kraji a namacala si nohy 😀 ..a pre istotu som mala tampon na kupanie....ale keby som bola nachylna na mykozy a pod. tak by som ani tam nesla...
v saune vraj cloveku stupne teplota maximalne o jeden stupen a tolko je pre babatko bezpecne, ja som sa saunovala do osmeho mesiaca, mala prisla nna svet v termine a zdrava ako repa.
@26kaja12 Ja som bola na welness pobyte 4 dni, koncom júna (na Donovaloch) a 24.augusta som rodila. Vystihli sme akurát také počasie že dva dni pršalo, tak som si plávala v bazéniku, sedela vo vírivke, striedala sauny (najlepšia bola parná), užívala si masáže (masérka ma masírovala v sede) a bolo mi veľmi dobre. Oddýchla som si, uvoľnila chrbát, nohy, poleňošila a tešila som sa že za chvíľu mi začne materská 😀 Ak sa na to cítiš, choď, nie je nič lepšie ako vypadnúť a užívať si. Ja by som šla aj teraz, ale tá moja 3-mesačná prísavka ma tak zamestnáva že neviem či by som z toho dačo mala (ale na masáž chrbta musím ísť, lebo ma neskutočne bolia kríže - z dojčenia aj nosenia ☹ )
Dievcata nakoniec som wellnes nechala tak 🙂 radsej sme zvolili vianocne nakupy 😉
Dnes som bola v jendej predajni kde bolo dost ludi a cakala som na pokladnu asi 15 minut. tesne pred platenim som musela odist lebo m zostalo uplne na odpadnutie. takze ani radsej nechcem vedet co by mi spravila tepla voda.
ale som rada ze ste mi dali rady
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ano moze. Hlavne vyrivky s horucou vodou plne bakterii. Ja by som tam nesla ani netehotna