Môže uškodiť jeden Ibalgin užitý v prvom trimestri?

silvinka666
17. okt 2011

ahojte, tak vcera som sa dozvedela, ze som tehotna a strasne sa tomu tesim, ale zaroven ma napadlo, ze som presne pred tyzdnom vzala jeden ibalgin 400, cize ked som uz bola tehotna, ale nevedela som o tom a mala som bolesti ako pri menstruacii. neviem, ci s tym niektora mate skusenosti, samozrejme viem, ze sa ibalgin brat nema, a le podla vas mohol by aj jeden ublizit? lekar mi na to iba povedal, ze tak co uz s tym teraz spravime, ked ste si uz vzala a nic viac... tak sa teraz bojim, aby sa nieco nestalo...

liluu
17. okt 2011

neboj nič, jedna jediná neublíži ... držte sa 😉

lubkaj38
23. okt 2011

@silvinka666 ak si o tom este nevedala nemalo by ti to uskodit ale viac ho neuzivaj lebo sposobuje krvacanie a moze vyvolat potrat.

lauricka
23. okt 2011

nemysli na to a mysli pozitivne, lekar Ti nic viac povedat nemohol a ani nikto iny Ti viac nepovie, bude to OK, neboj.

feb13
23. okt 2011

@silvinka666 Asi nie. Jednak, pravdepodobne vajicko este vtedy nebolo uhniezdene a dovtedy nie je v kontakte s krvou matky teda ani neprijima od nej ziadnej latky. A po druhe, mojej kamoske dokonca doktorka odporucala ze pri silnej migrene nech si da radsej jeden ibalgin nez jej bude cely den zle a bude grcat (bola aj hospitalizovana kvoli nadmernemu zvracaniu a dehydratacii koncom 1. trimestra). Tak dobre, asni nie 400 ale maximalne 200 alebo aj z toho len polovicu. Ja som tyzden pred tym nez som sa dozvedela ze som tehotna som brala antibiotika na zapal mocovych ciest, ktore sa v tehotenstve brat nemozu, brala som ich 5 dni a nic sa nestalo.

tinki
24. okt 2011

@silvinka666 Ahoj, raz som o takomto probléme čítala v jednej poradni a tam jeden pán doktor povedal, že ak by sa takýmto spôsobom aj plod poškodil, tak by sa potratil. Ak nie, tak je všetko v najlepšom poriadku. Ja viem, kruté, ale aspoň na rovinu.. 🙂

cucu2
24. okt 2011

@silvinka666 je to v poho, neboj sa. Ja som tiez uzila Ibalgin 400 presne ako ty, myslela som ze idem mat menzes. A vsetko bolo OK. A tiez som pocula tu teoriu, ze ked vajicko nie je este uhniezdnene, tak to neuskodi.

silvinka666
autor
24. okt 2011

dakujem dievcence, ukludnili ste ma... lebo dr. sa tvaril akokeby som minimalne do rana pila :D

rebecca2006
25. okt 2011

neboj sa. rozhodne ti neuškodí. Ja som si dala 2 počas 1. trimestra, lebo som mala také strašné migrény, že som sa skoro zbláznila. Ono je to tak že Ibalgin je kontraindikovaný v 3. trimestri- na to si potom daj pozor, tam môže robiť nejaké vrodené srdcové chyby, a v tom prvom trimetsri o lekári neradi vidia u tehotných, ale ak sa musí, alebo nevieš, že si tehu, tak ti určite neublížil...Okrem toho, vyala si ho vo velmi rannom štádiu, to ešte je bábo vyživované zo žltkového aku, a nie placentou, takže kľud... Ono gynekologoviasú hysterickí, čo sa tka liekov v tehu, najradšej by nedali nikdy nič....

jasminet
25. okt 2011

@silvinka666 ono ibalgin lekari celkovo neradi vidia, je to pekny hnus, ale... mne ako jediny zabera(l)... ja som tiez par pojedla kym som zistila ze som tehotna, odvtedy len paralen. a mala je zdrava, krasna, sikovna bambula. neboj 😉

katrinka8
25. okt 2011

@rebecca2006 ma pravdu, v takom skorom stadiu tehotenstva je babatko este "neprepojene" placentou, takze sa k nemu nedostane nic 😉 A tuto urob kuk:
http://www.apotheka.sk/article/258/analgetika-a...
http://www.zdravie.sk/sz/lieky/showpil/528/8576...
Nesmie sa len v poslednom trimestri 😉 Takze sa nemusis bat.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre