ahojte, tak vcera som sa dozvedela, ze som tehotna a strasne sa tomu tesim, ale zaroven ma napadlo, ze som presne pred tyzdnom vzala jeden ibalgin 400, cize ked som uz bola tehotna, ale nevedela som o tom a mala som bolesti ako pri menstruacii. neviem, ci s tym niektora mate skusenosti, samozrejme viem, ze sa ibalgin brat nema, a le podla vas mohol by aj jeden ublizit? lekar mi na to iba povedal, ze tak co uz s tym teraz spravime, ked ste si uz vzala a nic viac... tak sa teraz bojim, aby sa nieco nestalo...
@silvinka666 ak si o tom este nevedala nemalo by ti to uskodit ale viac ho neuzivaj lebo sposobuje krvacanie a moze vyvolat potrat.
nemysli na to a mysli pozitivne, lekar Ti nic viac povedat nemohol a ani nikto iny Ti viac nepovie, bude to OK, neboj.
@silvinka666 Asi nie. Jednak, pravdepodobne vajicko este vtedy nebolo uhniezdene a dovtedy nie je v kontakte s krvou matky teda ani neprijima od nej ziadnej latky. A po druhe, mojej kamoske dokonca doktorka odporucala ze pri silnej migrene nech si da radsej jeden ibalgin nez jej bude cely den zle a bude grcat (bola aj hospitalizovana kvoli nadmernemu zvracaniu a dehydratacii koncom 1. trimestra). Tak dobre, asni nie 400 ale maximalne 200 alebo aj z toho len polovicu. Ja som tyzden pred tym nez som sa dozvedela ze som tehotna som brala antibiotika na zapal mocovych ciest, ktore sa v tehotenstve brat nemozu, brala som ich 5 dni a nic sa nestalo.
@silvinka666 Ahoj, raz som o takomto probléme čítala v jednej poradni a tam jeden pán doktor povedal, že ak by sa takýmto spôsobom aj plod poškodil, tak by sa potratil. Ak nie, tak je všetko v najlepšom poriadku. Ja viem, kruté, ale aspoň na rovinu.. 🙂
@silvinka666 je to v poho, neboj sa. Ja som tiez uzila Ibalgin 400 presne ako ty, myslela som ze idem mat menzes. A vsetko bolo OK. A tiez som pocula tu teoriu, ze ked vajicko nie je este uhniezdnene, tak to neuskodi.
dakujem dievcence, ukludnili ste ma... lebo dr. sa tvaril akokeby som minimalne do rana pila :D
neboj sa. rozhodne ti neuškodí. Ja som si dala 2 počas 1. trimestra, lebo som mala také strašné migrény, že som sa skoro zbláznila. Ono je to tak že Ibalgin je kontraindikovaný v 3. trimestri- na to si potom daj pozor, tam môže robiť nejaké vrodené srdcové chyby, a v tom prvom trimetsri o lekári neradi vidia u tehotných, ale ak sa musí, alebo nevieš, že si tehu, tak ti určite neublížil...Okrem toho, vyala si ho vo velmi rannom štádiu, to ešte je bábo vyživované zo žltkového aku, a nie placentou, takže kľud... Ono gynekologoviasú hysterickí, čo sa tka liekov v tehu, najradšej by nedali nikdy nič....
@silvinka666 ono ibalgin lekari celkovo neradi vidia, je to pekny hnus, ale... mne ako jediny zabera(l)... ja som tiez par pojedla kym som zistila ze som tehotna, odvtedy len paralen. a mala je zdrava, krasna, sikovna bambula. neboj 😉
@rebecca2006 ma pravdu, v takom skorom stadiu tehotenstva je babatko este "neprepojene" placentou, takze sa k nemu nedostane nic 😉 A tuto urob kuk:
http://www.apotheka.sk/article/258/analgetika-a...
http://www.zdravie.sk/sz/lieky/showpil/528/8576...
Nesmie sa len v poslednom trimestri 😉 Takze sa nemusis bat.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
neboj nič, jedna jediná neublíži ... držte sa 😉