Môže uškodiť injekcia vyvolávacia menzes v tehotenstve?

danulda
7. jan 2012

Dobrý den, chcela by som sa opýtať či može lekár podať injekciu na vyvolanie menzesu v tehotenstve ( ked lekár ani žena nevie že je tehotná ), či to može niečo sposobiť ak sa tehotenstvo potvrdí ? Može mať táto injekcia negatívne účinky na plod ? dakujem

martinkatinka
7. jan 2012

Mojej kolegyni z práce bolo povedané, že nie, dostala vyvolávačku, menzes neprišiel a tehotná nebola. Ale doktor povedal, že aj keby bola, len to podporí uhniezdenie plodu.

sssimi
7. jan 2012

Ak si tehotná tak neublíži skôr podporí tehotenstvo. Ja som pri Sárke tiež bola pripravená na vyvolávačku, ale stále som sa nemohla dostať na gyndu, tehu testy negatívne a keď už som sa konečne objednala, tak mi mm doniesol posledný test a na ňom už boli kolajničky 😉 a už aj na sone bilo srdiečko. Takže ak to nie je veľmi potrebné-načo sa ponáhlať na gyndu?!

minnie55
7. jan 2012

Určite nie, neboj sa 🙂

sonica
7. jan 2012

urcite nie, tie inekcie sa dokonca pouzivaju na podporu uchytenia embrijka po umelom oplodneni 😉

pici
8. jan 2012

po prve by ti ju nikto nemal pichat len tak halabala, ale po vynechani menzesu, sone a naslednom odobrati krvi na beta hcg, az potom sa picha /hovorim o pripadoch kedy tehotenstvo nie je vylucene, pripadne sa snazite, alebo vam uslo atd, nie pri beznom pichani agolutinu kvoli inym diagnozam/ a po druhe. ak tehu si a dostanes vyvolavacku, nic sa ti nestane

jerryjanka
8. jan 2012

je to progesteron, ktorý sa niekedy užíva aj na podporu tehotenstva - takže odpoved je Nie neublíži - skôr pomôže

0940908855
29. mar 2017

Prosim vas o radu...Meskala mi menstuacia vise tyzna,a bola som na gynde a zatial tam.nic nevidel a dal mi inekciu na menzez....Prosim vas ak som v tahu neuskodi mi inekcia a neprerusi mi tah???

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre