Môže uškodiť dentálna hygiena v 24 týždni?

karamelka14
20. mar 2013

Bola som dnes na prehliadke u zubárky a povedala, že mám dosť silný zápal ďasien a veľa zubného kameňa. Vraj by som mala ísť čím skôr na dentálnu hygienu. Tam ma objednala o týždeň, kedy budem v 24tt. Nemôže to bábätku nejako uškodiť?

alenie_
20. mar 2013

Nie.

simimi
20. mar 2013

Určite nie, skôr si ublížiš tým, keď si to zanedbáš, mne pred 3 týždňami trhali stoličku a aj injekciu som mala, lekár povedal že to musí ísť von, lebo by som ublížila bábatku tým ak by sa mi tam niečo vytvorilo to by sa dostalo do krvi, takže neboj chodď kľudne na dentálnu hygienu

vonicka
20. mar 2013

Ja som bola na hygiene niekedy okolo 30tt a dobre, ze som bola, aj ked som odtial vysla uplne spotena 🙂 Chod cim skor.

aristka
20. mar 2013

práveže počas tehotenstva treba zvýšiť dentálnu hygienu,ďasná sú citlivejšie na zápaly,správnou starostlivosťou sa vyhneš zápalu ďasna a budúcej paradentóze 🙂

zuzulica
20. mar 2013

@karamelka14 Určite neublíži a hlavne tebe pomôže.Ja som tiež bola na preventívke v 25tt a mala som trocha kameňa,čo sa mi inokedy nerobí a odstraňovala mi ho.Bolo síce krvi ako na zabíjačke a 1-2dni som mala jasná boľavé,ale odvtedy ok.

dulkagabulka
20. mar 2013

ba pravý opak..môže ti to pomôcť..tebe a tym padom aj dieťatku

ninive16
24. mar 2013

Ja som bola v 34 t.t. Iba dentálna hygienička sa snažila robiť rýchlo, lebo ležanie pre tehu nieje príjemné a pre dolnú dutú žilu môže žena omdlieť. Ona sama mi vravela, že môžem ležať aj mierne na boku a stále sa pýtala, či som O.K. Na dentálnu hygienu chodím pravidelne, tak to ani s pieskovaním tak dlho netrvalo 😀

terezaberkesova
Odpoveď bola odstránená
Zobraz

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre